Оспамихме темата на човека, ама може би е добре да дръпнем една тема за автомобилите, които сме карали и опита който сме имали. И да го преведем и го сведем до знанието на централата на Тойота, че да си оправят малко японските "москвичи" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Та така и так съм влязъл да вметна само, че относно спирачките на Авенсиса (сега който имам и предишния т25 преди лифта - 1.8 двг), ако трябва да им дам оценка по 10 скала ще им сложа някъде между 5.5-6 за 1.8 и сега на този около 7. С Авенсиса 1.8 (служебен нов) който имах, усещането бе, че колата просто не спира понякога. Отделно педала на спирачката пропадаше (въпреки неколкократните влизания в сервиза за преглед). Чуваше се едно "дишане" при натискане на педала. Така и не отстраниха гаранционно проблема, а после какво е станало с колегата, който наследи колата не знам.
Сега с този Авенсис (ето нещо по темата за Авенсис 2.2 Д4Д

) вероятно и заради по-големите апарати усещането е по-добро но не знам защо отново не усещам директното предаване на сп.усилие, някак си меко стоят спирачките. Случвало ми се е да донатисна, защото аха да се бодна в този отпред въпреки, че скороста е много малка и усещането е,че колата спира. АБС определено е настроен по-чувствително (може би отново лично усещане)... вероятно причината е в спирачния асистент но аз предпочитам по-дирекното усещане.
Според личния ми опит и от различните видове автомобили на производители, които съм имал удоволствието да управлявам: немски, френски, японски, чешки, руски, полски, италиански ( губи ми се нещо

) на първо място поставям немските и в частност: АУДИ А6 и VW ГОЛФ 4. Много дирекно усещане, само с докосването на педала. Не е нужно усилия за привеждане в напълно спряло положение. Усещането за мекото спиране липсва.
Това са личните ми впечатления разбира се.