Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.
Re: Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.
А вярно ли е че тези автомобили могат да изминат 2-3 км. без бензин - само на наличен ток в акумулаторите или това е мит ?!? Забравих да уточня че въпроса ми е при първоначално палене на автомобила и тръгване в градски условия.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Предно стъкло:
Стъкло: 798 лв.
Подложки: 106,8 лв.
Лайсна: 158,4 лв.
Тотал без монтажа: 1063,20 лв.
От тук започваме след тъпата градушка.
п.п. На БМВ 3-ка предно соларно стъкло е 936лв. Баси и безценния Приус.
Колата била ли е при теб с работещ климатик. Или си я взел в това състояние. Защото ако климатика е работил при теб, то в този случай може да не съм прав. Ама ако никога не си виждал климатика да работи, то силно вярвам, че някъде при предишните собственици са направили мизерията.
Стъкло: 798 лв.
Подложки: 106,8 лв.
Лайсна: 158,4 лв.
Тотал без монтажа: 1063,20 лв.
От тук започваме след тъпата градушка.

п.п. На БМВ 3-ка предно соларно стъкло е 936лв. Баси и безценния Приус.

Точно за това си мисля, че проблема е в маслото.steve_uk написа:Ами тя тази грешка я има преди да се пусни новия компресор, тоест той от самото начало начало не е тръгнал въобще, чак сега когато напълно се разкачи батерията и акумулатора грешката се изчисти, но при пускане след 2-3сек отново излиза.
Колата била ли е при теб с работещ климатик. Или си я взел в това състояние. Защото ако климатика е работил при теб, то в този случай може да не съм прав. Ама ако никога не си виждал климатика да работи, то силно вярвам, че някъде при предишните собственици са направили мизерията.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Климатика работеше когато взех колата, единствено не беше достатъчно хладно в купето, духаше лека хладина. Това което ми правеше впечатление тогава бе това че когато минена ток спираше да духа хладно, а когато се включи двигателя почваше да духа хладно.
- BOz
И дефакто си пробвал да го направиш, започнали са да го пълнят някъде си и изведнъж е избила тази грешка?steve_uk написа:Климатика работеше когато взех колата, единствено не беше достатъчно хладно в купето, духаше лека хладина. Това което ми правеше впечатление тогава бе това че когато минена ток спираше да духа хладно, а когато се включи двигателя почваше да духа хладно.
Разход на хибрид-> 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Баси и безценното БМВBOz написа:.... На БМВ 3-ка предно соларно стъкло е 936лв. Баси и безценния Приус....

Между другото на Авенсиса смяна на предното стъкло струваше малко под 1300лв. Без сензори за чистачки, но с отопление...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- BOz
Не ти схванах мнението, но същото стъкло за БМВ (не инфраред такова) струва от БМВ точно 601.51 лева.slowtraveler написа:Баси и безценното БМВBOz написа:.... На БМВ 3-ка предно соларно стъкло е 936лв. Баси и безценния Приус....
![]()
Между другото на Авенсиса смяна на предното стъкло струваше малко под 1300лв. Без сензори за чистачки, но с отопление...
Кажи наистина, че тоя Приус не е безценен!
Тук говорим за истински стъкла, а не за долнопробни китайчета.mirott написа:Е сега е 90 лв, без подгрев...

Разход на хибрид-> 

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Все е стъкло и за съжаление и оригиналните се чупят. Не си струва да се хвърлят много пари за стъкло, което още на първия километър може да се счупи от някой летящ камък. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Какво да разбираме под "истинско стъкло"?! Трябва да има логото на Тойота ли?! Pilkington Glass ако са китайци, начи съм взел китайско. А и да е така(но не е), те правят стъкла много преди да има Тойота и изобщо автомобилни стъкла и ми е все тая! А "оригинално" стъкло Тойота май няма. Това, че са ти взели 1500 лв в официалния, не означава дето е т.нар. "оригинално"! Имал-дал...
За да съм точен-предно, зелено с лента отгоре-93 лв, задно пак зелено с подгрев-101. С ДДС, без монтаж-щото мога по-добре сам biggrin.gif
!
А и zi-zi е прав-на камъка и добрата, голяма градушка им е все тая колко пари си дал...

За да съм точен-предно, зелено с лента отгоре-93 лв, задно пак зелено с подгрев-101. С ДДС, без монтаж-щото мога по-добре сам biggrin.gif

А и zi-zi е прав-на камъка и добрата, голяма градушка им е все тая колко пари си дал...

- BOz
Pilkington, си е един от най-големите производители.
Ако стъклото е Pilkington и струва 90лв, тогава това е много хубава оферта. Явно са започнали да правят ментета и на тази марка, предвид цената - това е лично мое мнение.
Китайското стъкло много често пречупва образа и се драска от чистачките за норматив. Няма нищо общо със стъклата на Pilkington или Saint-Gobain така, че въобще не е все тая какво стъкло слагаш.
Важното е да може да си намериш стъкло от оригиналния производител, който се използва за първоначалното вграждане, а не е важно да го вземеш от Тойота.
Не си мислете, че всички ядат доматите с колците, а само вие сте открили колелото.
п.п. Намери ми стъкло за Приус-а на тези два производителя в България за тази цена, кажи ми от къде да го взема и получаваш още толкова пари лично.
п.п.2 Очаквам сега някой да даде линк с ново стъкло от САЩ за 225$ и да каже, че въобще не струва 1000лв в България и ще може да си го внесе спокойно.
Обадих се вече на 2-ма търговци от САЩ и двамата отказаха пращане на стъклото извън САЩ.
За това пак ще го споделя още веднъж - като говорите нещо свързано с Приус, съобразявайте се, че живеем тук!
Ако стъклото е Pilkington и струва 90лв, тогава това е много хубава оферта. Явно са започнали да правят ментета и на тази марка, предвид цената - това е лично мое мнение.
Китайското стъкло много често пречупва образа и се драска от чистачките за норматив. Няма нищо общо със стъклата на Pilkington или Saint-Gobain така, че въобще не е все тая какво стъкло слагаш.
Важното е да може да си намериш стъкло от оригиналния производител, който се използва за първоначалното вграждане, а не е важно да го вземеш от Тойота.
Не си мислете, че всички ядат доматите с колците, а само вие сте открили колелото.

п.п. Намери ми стъкло за Приус-а на тези два производителя в България за тази цена, кажи ми от къде да го взема и получаваш още толкова пари лично.

п.п.2 Очаквам сега някой да даде линк с ново стъкло от САЩ за 225$ и да каже, че въобще не струва 1000лв в България и ще може да си го внесе спокойно.
Обадих се вече на 2-ма търговци от САЩ и двамата отказаха пращане на стъклото извън САЩ.
За това пак ще го споделя още веднъж - като говорите нещо свързано с Приус, съобразявайте се, че живеем тук!
Разход на хибрид-> 

-
Казвам какво съм сложил на Авенсис Т22 комби и 100% е оригинално на производителя, който посочих! Повод за това бе горното мнение на слоу, дето едно време на същата таратайка джама е бил 1300 лв. Не мога да ти намеря стъкло за Приус, нямам и намерение да го правя! Който има брада треа да си има и гребенче! Съболезнования за Приуса, ама толкова. Не мога да ти помогна.
п.п. Не на всички домати се слагат колци...
п.п. 2 Тойота ползват много производители на джамове за първично вграждане...
п.п. Не на всички домати се слагат колци...

п.п. 2 Тойота ползват много производители на джамове за първично вграждане...
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Точно така - с монтажа, уплътнение и т.н....mirott написа:Казвам какво съм сложил на Авенсис Т22 комби и 100% е оригинално на производителя, който посочих! Повод за това бе горното мнение на слоу, дето едно време на същата таратайка джама е бил 1300 лв. ...
По мое време нямаше заместители - единственото стъкло с отопление бе в официалния сервиз... Производителя - същия посочен по-горе...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
Не споря. Просто направих сравнение. 
А в ТМ изобщо не съм питал за цена на "оригинално"! Предполагам отговорите-няма, доставка, предплата, чакане, цена колкото за 1/2 пазарна на колата ми.

А в ТМ изобщо не съм питал за цена на "оригинално"! Предполагам отговорите-няма, доставка, предплата, чакане, цена колкото за 1/2 пазарна на колата ми.
- BOz
Да се върнем на темата Приус.
Някой знае ли дали менюто може да се направи така, че като запалиш колата, директно да те откарва в "Energy monitor"-a, а не в историческото меню с разхода?
Някой знае ли дали менюто може да се направи така, че като запалиш колата, директно да те откарва в "Energy monitor"-a, а не в историческото меню с разхода?
Разход на хибрид-> 

- Not_active_user_1
вЕрвай си!mirott написа:Вчера се возих в 1 зелен Приус, такси. На 120 000 км, малко над 1 година. Много пластмаса в интериора-скърцаща и тропаща! Разход според драйвъра-нигога не е бил под 4.8 в София! 15 годишния ми Авенсис на 350 000 км е по-комфортна, безшумна и ако щете икономична в пари кола!