Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Публикувай отговор
stoyankirov

Re: Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Мнение от stoyankirov » 09 Юли 2014 11:38

А вярно ли е че тези автомобили могат да изминат 2-3 км. без бензин - само на наличен ток в акумулаторите или това е мит ?!? Забравих да уточня че въпроса ми е при първоначално палене на автомобила и тръгване в градски условия.

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 09 Юли 2014 12:57

Предно стъкло:
Стъкло: 798 лв.
Подложки: 106,8 лв.
Лайсна: 158,4 лв.
Тотал без монтажа: 1063,20 лв.
От тук започваме след тъпата градушка. sad.gif

п.п. На БМВ 3-ка предно соларно стъкло е 936лв. Баси и безценния Приус. shutup.gif
steve_uk написа:Ами тя тази грешка я има преди да се пусни новия компресор, тоест той от самото начало начало не е тръгнал въобще, чак сега когато напълно се разкачи батерията и акумулатора грешката се изчисти, но при пускане след 2-3сек отново излиза.
Точно за това си мисля, че проблема е в маслото.
Колата била ли е при теб с работещ климатик. Или си я взел в това състояние. Защото ако климатика е работил при теб, то в този случай може да не съм прав. Ама ако никога не си виждал климатика да работи, то силно вярвам, че някъде при предишните собственици са направили мизерията.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

steve_uk

Мнение от steve_uk » 09 Юли 2014 14:38

Климатика работеше когато взех колата, единствено не беше достатъчно хладно в купето, духаше лека хладина. Това което ми правеше впечатление тогава бе това че когато минена ток спираше да духа хладно, а когато се включи двигателя почваше да духа хладно.

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 09 Юли 2014 14:59

steve_uk написа:Климатика работеше когато взех колата, единствено не беше достатъчно хладно в купето, духаше лека хладина. Това което ми правеше впечатление тогава бе това че когато минена ток спираше да духа хладно, а когато се включи двигателя почваше да духа хладно.
И дефакто си пробвал да го направиш, започнали са да го пълнят някъде си и изведнъж е избила тази грешка?

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 10 Юли 2014 09:21

BOz написа:.... На БМВ 3-ка предно соларно стъкло е 936лв. Баси и безценния Приус. shutup.gif ...
Баси и безценното БМВ tooth.gif
Между другото на Авенсиса смяна на предното стъкло струваше малко под 1300лв. Без сензори за чистачки, но с отопление...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 10 Юли 2014 09:44

Е сега е 90 лв, без подгрев... :whistle:

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 10 Юли 2014 09:49

slowtraveler написа:
BOz написа:.... На БМВ 3-ка предно соларно стъкло е 936лв. Баси и безценния Приус. shutup.gif ...
Баси и безценното БМВ tooth.gif
Между другото на Авенсиса смяна на предното стъкло струваше малко под 1300лв. Без сензори за чистачки, но с отопление...
Не ти схванах мнението, но същото стъкло за БМВ (не инфраред такова) струва от БМВ точно 601.51 лева.
Кажи наистина, че тоя Приус не е безценен!
mirott написа:Е сега е 90 лв, без подгрев... :whistle:
Тук говорим за истински стъкла, а не за долнопробни китайчета. tooth.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 10 Юли 2014 09:57

Все е стъкло и за съжаление и оригиналните се чупят. Не си струва да се хвърлят много пари за стъкло, което още на първия километър може да се счупи от някой летящ камък. cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

mirott

Мнение от mirott » 10 Юли 2014 10:40

Какво да разбираме под "истинско стъкло"?! Трябва да има логото на Тойота ли?! Pilkington Glass ако са китайци, начи съм взел китайско. А и да е така(но не е), те правят стъкла много преди да има Тойота и изобщо автомобилни стъкла и ми е все тая! А "оригинално" стъкло Тойота май няма. Това, че са ти взели 1500 лв в официалния, не означава дето е т.нар. "оригинално"! Имал-дал... :whistle: tooth.gif
За да съм точен-предно, зелено с лента отгоре-93 лв, задно пак зелено с подгрев-101. С ДДС, без монтаж-щото мога по-добре сам biggrin.gif :whistle: !
А и zi-zi е прав-на камъка и добрата, голяма градушка им е все тая колко пари си дал... :whistle:

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 10 Юли 2014 13:18

Pilkington, си е един от най-големите производители.
Ако стъклото е Pilkington и струва 90лв, тогава това е много хубава оферта. Явно са започнали да правят ментета и на тази марка, предвид цената - това е лично мое мнение.
Китайското стъкло много често пречупва образа и се драска от чистачките за норматив. Няма нищо общо със стъклата на Pilkington или Saint-Gobain така, че въобще не е все тая какво стъкло слагаш.
Важното е да може да си намериш стъкло от оригиналния производител, който се използва за първоначалното вграждане, а не е важно да го вземеш от Тойота.
Не си мислете, че всички ядат доматите с колците, а само вие сте открили колелото. tooth.gif

п.п. Намери ми стъкло за Приус-а на тези два производителя в България за тази цена, кажи ми от къде да го взема и получаваш още толкова пари лично. :thumbsup:
п.п.2 Очаквам сега някой да даде линк с ново стъкло от САЩ за 225$ и да каже, че въобще не струва 1000лв в България и ще може да си го внесе спокойно.
Обадих се вече на 2-ма търговци от САЩ и двамата отказаха пращане на стъклото извън САЩ.

За това пак ще го споделя още веднъж - като говорите нещо свързано с Приус, съобразявайте се, че живеем тук!

mirott

Мнение от mirott » 10 Юли 2014 13:41

Казвам какво съм сложил на Авенсис Т22 комби и 100% е оригинално на производителя, който посочих! Повод за това бе горното мнение на слоу, дето едно време на същата таратайка джама е бил 1300 лв. Не мога да ти намеря стъкло за Приус, нямам и намерение да го правя! Който има брада треа да си има и гребенче! Съболезнования за Приуса, ама толкова. Не мога да ти помогна.
п.п. Не на всички домати се слагат колци... tooth.gif
п.п. 2 Тойота ползват много производители на джамове за първично вграждане...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 10 Юли 2014 15:10

mirott написа:Казвам какво съм сложил на Авенсис Т22 комби и 100% е оригинално на производителя, който посочих! Повод за това бе горното мнение на слоу, дето едно време на същата таратайка джама е бил 1300 лв. ...
Точно така - с монтажа, уплътнение и т.н....
По мое време нямаше заместители - единственото стъкло с отопление бе в официалния сервиз... Производителя - същия посочен по-горе...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

mirott

Мнение от mirott » 10 Юли 2014 15:12

Не споря. Просто направих сравнение. :thumbsup:
А в ТМ изобщо не съм питал за цена на "оригинално"! Предполагам отговорите-няма, доставка, предплата, чакане, цена колкото за 1/2 пазарна на колата ми.

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 10 Юли 2014 15:46

Да се върнем на темата Приус.
Някой знае ли дали менюто може да се направи така, че като запалиш колата, директно да те откарва в "Energy monitor"-a, а не в историческото меню с разхода?

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Юли 2014 19:56

mirott написа:Вчера се возих в 1 зелен Приус, такси. На 120 000 км, малко над 1 година. Много пластмаса в интериора-скърцаща и тропаща! Разход според драйвъра-нигога не е бил под 4.8 в София! 15 годишния ми Авенсис на 350 000 км е по-комфортна, безшумна и ако щете икономична в пари кола!
вЕрвай си! tooth.gif

Публикувай отговор