Здравей пробвай на тоз майл: rmnj@mail.bg - РуменГеоргиев написа:Колега, много ще ти бъда благодарен, а и не само аз, защото скоро ми минаха предателски мисли да монтираме DRL-а на късите.dimpex_01 написа:Здравейте колеги,
Като успокоение за колегите които не се престрашават да монтират допълнителни релета. Познавам колега които е разработил схема с управление на минуса и е на база 12F683. За момнета имам отпечатана само платка, но в скоро време ще имам цяло изделие. Тогава ще дам повече инфо или ще говоря вс него да пусна негови координати.
Дневни светлини за Toyota - DRL модули,схеми,LED светлини...
Re: Дневни светлини
Току що румен ми изпрати мейл с два варианта на DRL PRO с два варианта на управление, през минуса и плюса, ще занеса утре схемата на моя майстор да я види и да каже дали ще стане- поне на схема на мен ми изглежда изпълнимо, но това е съвсем лаишко виждане от моя страна.
,
,
Honda cr-v III I-CTDI, 2008 г., Avensis 1 Wagon (T22) 2.0 D-4D,2000 г.
Вчеа бях при майстора, и - греда - без рязане няма да стане, така че се отказах.Схемата на авенсис 1 не позволява дългите да работят самостоятелно, откъдето идва и проблема.Трябва да се разделят късите от дългите, което ставало с рязане, пускане на нови кабели, може би и релета, заради което се отказах.Другия вариант е ДРЛ ,но на късите- там става само с модул, но не знам как ще светят късите на 50% мощност, примерно. Е, това е, от мен остава само да следя темата.
Honda cr-v III I-CTDI, 2008 г., Avensis 1 Wagon (T22) 2.0 D-4D,2000 г.
Колеги, може ли някой да подскаже от къде да намеря схеми на ел. инсталацията на Авенсис Т25? Ако ги изпратим на производителите на модули в Пловдив и Благоевград, може нещо да се случи в положителна насока... Щом за Т22 проблема с дългите светлини е решен, може и при нас да се раздвижи...
Toyota Avensis T 25, 2.0 D4D, 1AD-FTV, 126 к.с.
Здравей колега, по напред в темата е писано, че Т22 и Т25 са с идентични схеми. Вече има и схема с управление на минуса. Тъй че не виждам проблем, само прочети по внимателно цялата тема.vessonik написа:Колеги, може ли някой да подскаже от къде да намеря схеми на ел. инсталацията на Авенсис Т25? Ако ги изпратим на производителите на модули в Пловдив и Благоевград, може нещо да се случи в положителна насока... Щом за Т22 проблема с дългите светлини е решен, може и при нас да се раздвижи...
Здравей, не знаех, че Т22 и Т25 са с идентични схеми. Писах на Румен, но и той ми отговори, че трябва да се преправя инсталацията и да се слагат допълнителни релета. Надявам се да се "пораздвижи" темата, защото много колеги с Авенсис Т22 и Т25 чакат решаване на проблема с дългите без релета и рязане на кабели. Благодаря!dimpex_01 написа:Здравей колега, по напред в темата е писано, че Т22 и Т25 са с идентични схеми. Вече има и схема с управление на минуса. Тъй че не виждам проблем, само прочети по внимателно цялата тема.vessonik написа:Колеги, може ли някой да подскаже от къде да намеря схеми на ел. инсталацията на Авенсис Т25? Ако ги изпратим на производителите на модули в Пловдив и Благоевград, може нещо да се случи в положителна насока... Щом за Т22 проблема с дългите светлини е решен, може и при нас да се раздвижи...
На Авенсис Т25 късите на 40-50% нестават! Не се виждат от лупите!Георгиев написа:Вчеа бях при майстора, и - греда - без рязане няма да стане, така че се отказах.Схемата на авенсис 1 не позволява дългите да работят самостоятелно, откъдето идва и проблема.Трябва да се разделят късите от дългите, което ставало с рязане, пускане на нови кабели, може би и релета, заради което се отказах.Другия вариант е ДРЛ ,но на късите- там става само с модул, но не знам как ще светят късите на 50% мощност, примерно. Е, това е, от мен остава само да следя темата.
Колега, сподели къде и как са ги направили, моля! Само да не е в РусияEvrikNipRUS написа:Има много модели атомобили ,който оригинално са направени така
Карам 3 години с DRL на дългите на 40 целогодишно без проблеми от контролните органи или др. насрещно движещи се водачи
Дългите светлини в светлата част на денонощието са най добре видими,което е и смисъла на закона . Да сме по видими по пътищата през деня за останалите водачи
к стате кому не безразличен комп, дарю

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Надявам се да не чакаш бота да ти отговори 
П.С. горното съобщение е копирано от друг явно хакнат форум, и е на старозагорец

П.С. горното съобщение е копирано от друг явно хакнат форум, и е на старозагорец

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Още гениални изказвания да имаш? Довиждане.EvrikNipRUS написа:Има много модели атомобили ,който оригинално са направени така
Карам 3 години с DRL на дългите на 40 целогодишно без проблеми от контролните органи или др. насрещно движещи се водачи
Дългите светлини в светлата част на денонощието са най добре видими,което е и смисъла на закона . Да сме по видими по пътищата през деня за останалите водачи
к стате кому не безразличен комп, дарю
Здравейте колеги, ако теорията ми се окаже вярна с малка преработка на захранването на дългите светлини в двигателният отсек ( да се захранят директно от акумулатора през предпазител) и монтаж на модул с управление на минуса в паралел на ключа за свтлините е възможно да имате ДРЛ на дългите на авенсис без нужда от релета. Ако някой се навие да се работи по колата му да пише, става въпрос за София.
- diesel_power
Да обаче ,ако бутнеш лоста за фаровете напред без да се усетиш ще светят дългите .
Благодаря колега, така в дискусията ще се роди истината.diesel_power написа:Да обаче ,ако бутнеш лоста за фаровете напред без да се усетиш ще светят дългите .
- diesel_power
Не знам каква истина търсиш .
Аз в събота правих точно такъв авенсис ,слагах му модум за дневни светлини на дългите .
Аз в събота правих точно такъв авенсис ,слагах му модум за дневни светлини на дългите .