PP: I dokato pri dizeloviat avensis imashe razlika ot 3-4l/100 v zavisimost az ili tia upravliava avtomobila, to pri hibridniat RX dori az uspiavam da dokaram po-nisak razhod.

slowtraveler написа:...
Относно другите марки - не стоят на едно място дори и в хибридните технологии... Това съвсем не значи, че копират или следват Тойота. - Никой не е казал, че стоят и копират само, но поне за сега се вижда, кой вади най-добрите продукти в тази ниша. Все пак, толкова години изоставане от страна на другите няма как лесно да се заличи. Също така съм сигурен, че Тойота имат готови или в краен етап на разработка още по-добри и икономични автомобили, но чакат момента да ги пуснат.![]()
За всяка марка си има клиенти... - Абсолютно!![]()
Например никога няма да можете да накарате немец на високо управленческо ниво да си вземе Тойота (особено пък Приус) - под достойнството им е да карат такъв автомобил- Това не знам какво отношение има към темата, но е вярно. Не на 100 %, но почти. Все пак не всички немци са тесногръди шовинисти, но повечето са.
![]()
Имам клиент шеф на банка. Говорили сме си за автомобили. Служебния автопарк на банката му е Ягуар, няколко БМВ-та и няколко Мини-та. Все някоя от тях я е в сервиза, я друго нещо. Веднъж ми каза, че пак нещо е станало с едната кола и че се е убедил, че немските коли са големи боклуци и не са това, което са били преди време. Точно това му бяха думите. Останах доста учуден, че точно немец ще го каже. Отговорих му да си вземе нещо японско и проблеми няма да има. Той ми отговори, че би го направил, но какво щели да кажат клиентите.![]()
Тогава се замислих, че е прав. Не може в шовинистко общество да си на висока позиция и да не си като другите. Не става...
Така, че нека се върнем към фактите и спокойното обсъждане- Фактите са това, което съм споделил. Всъщност забравих да спомена за джантите и гумите. Джантите са специално проектирани с аеродинамична форма и са олекотени, а гумите са енергоспестяващи.
![]()
Веско, има състезания за икономично каране, но ако имаше такива за НЕикономично, спокойно можеше да отидеш и съм сигурен, че щеше да имаш успех. Просто съм убеден! biggrin.gifVesko написа:Za prius ne znam, ama v lexus RXh sa "zabravili" za "dobrite postjenie" pri prius. Edin edinstven put go vidiah da pokazva 6l/100, a saprugata mi s dizelov avensis redovno si postigashe tozi razhod. biggrin.gif
PP: I dokato pri dizeloviat avensis imashe razlika ot 3-4l/100 v zavisimost az ili tia upravliava avtomobila, to pri hibridniat RX dori az uspiavam da dokaram po-nisak razhod.biggrin.gif
Sofia -> Petrich. A kolata iavno i ima neshto, zashtoto dori i az da karam burzo, to jena mi bi triabvalo da upravliava avtomobila po razlichen nachin. Pone pri dizelovata kola tova davashe okolo 25-30% po-nisak razod ot moia. A pri hiblida dvata razhoda sa mnogo shodni.prius 3 написа:Този разход, дето си го видял 6/100 да не е бил моментен или си се спущал по някое нанадолнище и така си го получил?![]()
Все си мисля, че при теб разходи с едноцифрени стойности са крайно нетипични и ако се получат такива, сигурно нещо с колата не е в ред. biggrin.gif
Веско, най-вероятно не ти работи някое от:Vesko написа:A kolata iavno i ima neshto...
Прочетох каквото намерих за двигателите с директно впръскване. Не намерих за такива големи степени на свиване, не и за работещи с бензин 95. Да не би да имаме разминаване в термините? Под степен на свиване – може би не е технически правилно – имам предвид чисто физическото намаляване на свободния обем в цилиндъра, съотношението на обема който има когато буталото е в дмт и оставащия обем когато буталото е в гмт. Производителите май го пишат – степен на компресия, но това по скоро е нарастването на налягането в гмт, и съотношението на наляганията е по-голямо. Да не би това съотношение да имате в предвид? Тези двигатели вярно имат по висока „степен на свиване”, позволявало го най-вече това, че изпарението на бензина в цилиндъра сваляло с повече температурата на горивната смес, по сравнение с двигателя с предклапанно впръскване и от там вероятността за детонации. Но това е за пълна мощност и горивото се впръсква не в края на такта на компресия, а дори още при всмукване. Така, че степента на свиване не е чак толкова по голяма. Е по доброто дозиране също дава по голям запас до детонационно горене и позволява увеличаване на компресията.slowtraveler написа: Просто вече има обикновени автомобили, непретендиращи за 'хибридност', но които имат степен на сгъстяване 14:1.
И които работят с цикъла на аткинсън при ниски натоварвания, и превключват на стандартен цикъл при нужда от максимална мощност (докарвайки по-голяма литрова мощност дори отколкото стандартен аналогичен ДВГ).
slowtraveler написа: И още - при част от съвременните старт/стоп системи палененето не става с въртене на стартера, а с просто довършване на работния цикъл (спирайки двигателя в точното положение след ГМТ, при което е нужно само впръскване на гориво и подаване на искра за да заработи отново)...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта