Специални проекти и ъпгрейди - AE86. Фотогалерии за фенове, тунинговани модели, рали шампионати, формула
-
Nedkow
- Благодарил/а: 1 път
Мнение
от Nedkow » 26 Юни 2008 23:57
dimd00d написа:Nedkow написа:Незнам някой от вас да ли се е занимавал с тези неща през соца, но аз да кажа за Ладите. Всичко се правеше с отвес и конец и за да се увеличи наклона трябваше да се събират пластини от оригинални Лади, на които им се правеха смени на моста или носачите иначе без пластини не те приемха за такиви реглажи. С отворена предница наистина Ладата ставаше по стабилна

Тея пластини все още се ползват и при по-модерни коли - цял набор имам

Sega imash ama edno wreme nqmashe za togawa ti goworq

Nedkow
-
LordDigital
- СупраДжия
Мнение
от LordDigital » 28 Юни 2008 21:25
Трансмисията каза ,стига толкова си са ебавал и окончателно спре да сменя скорости.
След яка ръчка до прекъсвач на 4-та и някаква много странна комбинация на бетона магстрала със супер странни бабунки + яко одървеното окачване са получи некъв ужасан резонанс ,почти ми падна огледалото за задно виждане и ... един час по-късно със комбинация от дървена летва и сериозна отверка успях да вкарам само 3-та.
Та прибрах са ,ма яката писта пропадна. Пак съм жив и здрав и на колата нищо и мена сравнение със БМв-тата на моите хора ,старата М3-ка е изкъртила диференциала и сега ша са връщам до пистата да го тегля със джипа...
LordDigital
-
punkara
Мнение
от punkara » 28 Юни 2008 22:29
LordDigital написа:Т
След яка ръчка до прекъсвач на 4-та и някаква много странна комбинация на бетона магстрала със супер странни бабунки + яко одървеното окачване са получи некъв ужасан резонанс ,почти ми падна огледалото за задно виждане и ... един час по-късно със комбинация от дървена летва и сериозна отверка успях да вкарам само 3-та.
Та прибрах са ,ма яката писта пропадна. Пак съм жив и здрав и на колата нищо и мена сравнение със БМв-тата на моите хора ,старата М3-ка е изкъртила диференциала и сега ша са връщам до пистата да го тегля със джипа...
Punk's NOT dead!

punkara
-
LordDigital
- СупраДжия
Мнение
от LordDigital » 04 Юли 2008 08:04
Та оказа са леко каръшка писта.
Първо 330-ката счупи рейка ,докато да я сменят не можа да мине реглаж и остана във чикаго. После S40-ката не можаха да и нагласят амбриажа ,и си остана на подемката. Тръгваме и SMB ми намести задната броня ,ама така едно хубаво ... 2 часа по-късно на магистралата след яко изръчване до прекъсвач на 4-та стана якия резонанс огледалото за задно виждане ми са изкриви ,и останах без скорости. Прибрах са аз некак си ,със помоща на отверка и голема клечка ,и тъкмо заспах и ми звънят че старата М3-ка изтрещела диференциал. Аиде на джипа и ремаркето да ходя да го прибера и него! Та за пореден път Тойота Тегли ... разглезена нациска

LordDigital
-
LordDigital
- СупраДжия
Мнение
от LordDigital » 04 Юли 2008 08:12
Свалихме трансмисията ,тоз път със поноща на е тоз крик (много не се вижда но долната част е пневматична ,горната хидравлична и има освеа регулациа на всички наклони) - та сега разбрах как некои хора са сваляли трансмисии за 30 минути!
Ето го и проблема ,разбирасе супер-хипер тъп - болта на вилката по некакъв начин се саморазвил и изпаднал ... какъв точно ,това ша си остане мистерия ( видимо 3 ринга от резбата на болта ЛИПСвАТ. Та за по-сигурно качих резервната трансмисия).

LordDigital
-
Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Bass_Man » 06 Юли 2008 11:42
LordDigital написа:та сега разбрах как некои хора са сваляли трансмисии за 30 минути!
Е как ве Lorde нали знаеш , че инструмента си е половин майстор . Ама два инструмента един майстор не правят biggrin.gif laugh.gif .
Освен азбира се ако жълтурчетата нямат пръст в работата

laugh.gif .
Bass_Man
-
agent dust
Мнение
от agent dust » 07 Юли 2008 00:52
тва като те подгони каръка - няма измъкване
status: за БАН
agent dust
-
LordDigital
- СупраДжия
Мнение
от LordDigital » 07 Юли 2008 02:07
Абе не знам ма днеска давах яката газ .определено -3 камбер не е достатъчно за хипер технични писти... сликовете им са поизяде външния ръб ,доста по-малко от предишниа път ма все пак си е външния. Пробвах ги на 2 стартови налягания ,при около 40psi беше малко по-добре. Определено обачер UnderSteer почти нема ,доволен съм ма може и още;)
Следващата седмица съм пазарил да взимам напълно раздвижни горни носачи ,Tein RA coilOverz + компютъра за onThe Fly дампинг контрол ,Big Brake KIT за от преде и МК4 спирачки за от заде които са също доста сериозни ++ 4.х Торшен заден диференциал и разни други хитринки дето си харесах от колата на един от наи-големите МК3 Гурута.
LordDigital
-
LordDigital
- СупраДжия
Мнение
от LordDigital » 07 Юли 2008 04:05
Днеска карах във последната група и са прибрах до нас със сликовете (намазах HeatCycle аванта-та). Добре ,че некои не са беше изпикал на улицата ,че си е ебало еването

,ма щтракнах една снимка:
А това тука е последната модификация ,правена по идея на SMB (изветен още като човека със Тежкия чук , или винаги готов да нарежа Супрата за Скрап

):

LordDigital
-
ALTEZZA
Мнение
от ALTEZZA » 07 Юли 2008 07:18
kva e taia dupka na kapaka? da ne ste go otriazali verno?
ALTEZZA
-
Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Japanese_fever » 07 Юли 2008 07:27
Da izliza gore6tiq vuzduh ot turbinata li? biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
-
V35GTR
-
Обратна връзка:
Мнение
от V35GTR » 07 Юли 2008 20:36
tva mai e samo lepenka-tuning!
Shift_
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа:
Обещавам да не се отклонявам от темата и да...
V35GTR
-
LordDigital
- СупраДжия
Мнение
от LordDigital » 07 Юли 2008 22:46
Нема лепенки ,и от двете страни изрязох и 2-та слоя ламарина на капака със чичо Флекс.
Малко по-късно се сетих ,че от едната имам точно от долу купчила електроники ,та са наложи да позапуша със Дъкт Тейп

LordDigital
-
agent dust
Мнение
от agent dust » 08 Юли 2008 00:37
лорде, играй си с налягането - когато има голям камбър, гумите могат да се помпат яко. и на мен ми носеше външният ръб докато не ги надух яко - пак си държат, ама не се подгъват. тука ондажиите ползват една много лесна тактика. с тебешил правят напречни резки по гумата, карат и после гледат докъде се е изтрил тебеширът - така се разбира колко се подгъва гумата. и аз смятам да използвам този метод, много е полезен
status: за БАН
agent dust