Avensis T27 1.6 / 1.8 / 2.0 Valvematic ZR-серия - Мнения/съвети за покупка - обща
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Avensis T27 1.6 / 1.8 / 2.0 Valvematic ZR-серия - Мнения/съвети за покупка - обща
Мой приятел чака 3 месеца за CHR Hybrid с най-високо ниво на оборудване за 62 бона...
- Peet76
- Автомобил: Toyota Avensis T27 3ZR-FAE
- Получена благодарност: 2 пъти
Колата е много хубава ! Ако успееш да свалиш 2-3хил.лв. от цената й направо я взимай, стига да имаш такъв бюджет разбира сеbaligo написа: ↑11 Сеп 2021 15:35В понеделник ми се отвори път до Стара Загора и мисля да намина да погледна въпросния Авенсис. Има ли на пръв поглед нещо от обявата, което ви притеснява или пък да ми дадете съвет на какво да обърна внимание при огледа. Моите съображения са, първо, че обявата е гледана доста пъти, т.е. защо не се е продала до момента и второ, че цената ми се вижда сходна с такива в mobile.de , а обикновено в bg са малко по-скъпи заради надценките на местните автокъщи. Благодарен съм за всеки споделен акълBOz написа: ↑24 Авг 2021 21:46 Нещо такова бих взел:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... 0315748816

-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Според мен колата си струва цената напълно, разбира се, ако успееш да свалиш леко от цената- още по-хубаво. А и цветът е страхотен, едно време исках точно такъв цвят, ма жената и майка ми настояха да е графитено-сиво..
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Предварително се извинявам ако въпроса ми не е за тая тема. Авенсиса ми е Т27 (2010), бензин, комби, ръчка, преди фейслифта, внос от Германия с безключово запалване (голям кеф), темпомат и разни други сред които е и автоматичното палене на фаровете. Вече 6 години безаварийно каране и съм супер доволен от колата. Това лято навигацията на телефона ме подведе и ме набута в Кара дере (див плаж над Бяла) а бях тръгнал за Шкорпиловци. За който не знае какво е ще кажа само, че там и с Land Cruiser ще е голям зор, едни тесни горски пътища, як наклон на моменти, изровени коловози и дори да искаш няма къде да обърнеш хеле пък с тоя параход Авенсиса, абе ужас. Реших че съм дотам и нема начин да се измъкна. Обаче тая "градска" кола се бори като змей и издрапа, не се строши (само малко на корите отдолу щипките). За съжаление ми се налага всяка сутрин да паля ръчно късите понеже сензора отчита дневна свелина и не ги пали като е в автоматичен режим. Има ли начин да го пренастроя или се ходи в сервиз. Мислил съм за вариант и с тунинг (LED-ове на фаровете вътре) но не знам има ли фирма дето прави такива доработки че сам не ми се рискува да експериментирам.
Avensis T27 1.8 (147bhp)
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Има писано във форума по този въпрос. Най-лесно е да залепиш изолирбанд на сензора за осветеност и фаровете ще се включват през деня. Обче после ще започнеш да се оплакваш що ти се затъмнява таблото и не виждаш климатика включен ли е примерно. Чрез преправяне на инсталацията може да се добави модул дневни светлини, който да включва късите след контакт и когато бордовото напрежение надвиши 13V демек алтернатора върти.
Това за промяна източника на светлина е пълна свинщина ще заслепяваш останалите участници на тъмно. Като искаш кола с LED фарове купи си такава, а не модифицирай твоята.
Това за промяна източника на светлина е пълна свинщина ще заслепяваш останалите участници на тъмно. Като искаш кола с LED фарове купи си такава, а не модифицирай твоята.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
- Автомобил: Авенсис 2.0 CVT 2009g
Аз сложих модул за пускане на фарове. През деня дългите светят на 30 процента. На смрачаване обаче става дискотека ту дневни ту фарове.
-
- Автомобил: отойота авенсис, 2010,бензин,
Моля за съвет за Авенсис 1.8 147 к.с 2010 г.
Здравейте, колеги! Собственик съм на "Тойота авенсис" 1,8,бензин, 2010г.,147 коня. След смяна на задни накладки светнаха няколко лампички на арматурното табло и се редуват надписи CHECK PARKING BRAKE SYSTEM и CHEK VSC SYSTEM. Започна да влиза в авариен режим, след няколко гасения на двигателя работи нормално , но понякога пак влиза в авариен режим.Прочетох , че и друго са имали подобни проблеми , но не видях как са го решили.Моля, който е решил проблема да сподели как се е случило!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Каква грешка дава? Предполагам при ремонта някой куплунг или нещо не е монтирано както трябва, но по-лесно ще стане да се прочетат грешките..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Клеми акумулатор.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
- Автомобил: Тойота Авенсис 1.8i 147 к.с.
Авенсис 1.8i, 147 кс
Здравейте,
харесал съм Авенсис 1.8i, 147 кс., ноември 2010 г. Днес бях на оглед и ми направиха впечатление следните неща:
1. когато двигателя позагря отвих капачката за наливане на маслото и хоп - малък шок, маслото пръска като фонтанче, яко. Моля за мнение - това нормално ли е ? Имал съм няколко коли и на нито една от тях това не е ставало /добре че продавача го нямаше, та с мокри кърпички позабърсах пръските/.
2. в долната част на капака на веригата /по мое мнение там е капака/ има омасляване, все едно продухана гарнитура. Там гарнитура ли е или силикон ?
3. Всички се кълнат, че на този двигател веригата не се сменя до 350 000 км. Наистина ли е така ?
Благодаря !
харесал съм Авенсис 1.8i, 147 кс., ноември 2010 г. Днес бях на оглед и ми направиха впечатление следните неща:
1. когато двигателя позагря отвих капачката за наливане на маслото и хоп - малък шок, маслото пръска като фонтанче, яко. Моля за мнение - това нормално ли е ? Имал съм няколко коли и на нито една от тях това не е ставало /добре че продавача го нямаше, та с мокри кърпички позабърсах пръските/.
2. в долната част на капака на веригата /по мое мнение там е капака/ има омасляване, все едно продухана гарнитура. Там гарнитура ли е или силикон ?
3. Всички се кълнат, че на този двигател веригата не се сменя до 350 000 км. Наистина ли е така ?
Благодаря !
Последно промяна от Akima на 18 Яну 2022 14:16, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Търсачката.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Търсачката.
Здрвейте,
Малко със закъснение, но и аз да се включа
Харесъл съм едни Авенсис 1.8, 147 к.с. valvmatic, 2011г, комби и даже съм запазил час за преглед в Тойота Запад за 11.05.
Цената му е 14990лв от авткъща в с. Драгичево.
Ако някой иска да сподели опит с този модел ще се радвам.
Може пък след няколко дни аз да се похваля
Малко със закъснение, но и аз да се включа

Харесъл съм едни Авенсис 1.8, 147 к.с. valvmatic, 2011г, комби и даже съм запазил час за преглед в Тойота Запад за 11.05.
Цената му е 14990лв от авткъща в с. Драгичево.
Ако някой иска да сподели опит с този модел ще се радвам.
Може пък след няколко дни аз да се похваля

- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
С това населено място май Rocky112 имаше някакъв леко кисел опит....
Извън това прегледа ли старите мнения из тази тема и другите посветени на модела и/или двигателя?
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
- Rocky112
- Автомобил: Avensis 1.8 VVTI
- Благодарил/а: 19 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
mapamop, не бъркаш. В Пернишко не съм ходил. Бях на разузнаване за Т25, 1.8 2006-2008г. Видях 50% от обявите на место, мога да кажа, че наглоста на джамбазите се е увеличила. От всички коли само 1на ми хареса, имаше 2е сонди само за смяна, но не се разбраха продавача с моя приятел.
Силно впечатление ми направи тихото мъркане на едно моторче само на 160х.км. , НО отдоло беше кораб, прогнил и напръскан с черен гланц (явно тва са имали под ръка). И не единствен, има и още но вообще не съм ги палил - кръгом и обратно. Друга: отдоло ОК прилично за годинките, но мотора се разтропа на работна температура, и маслото свети-току що сменено
Общо взето на късмет е !!!
Силно впечатление ми направи тихото мъркане на едно моторче само на 160х.км. , НО отдоло беше кораб, прогнил и напръскан с черен гланц (явно тва са имали под ръка). И не единствен, има и още но вообще не съм ги палил - кръгом и обратно. Друга: отдоло ОК прилично за годинките, но мотора се разтропа на работна температура, и маслото свети-току що сменено
Общо взето на късмет е !!!
Avensis 1.8 VVTI /06г.
Извън това прегледа ли старите мнения из тази тема и другите посветени на модела и/или двигателя?
[/quote]
Прегледах всичко в тази тема. Общо взето коментарите са положителни. Прост двигател без Турбо, директно впръскване и т. н, ръчни скорости, здрава ходова част, добра возия. Данъка е около 100 кинта, разход нисък ако се кара кротко а същевременно върви доста прилично ако се натисне.
[/quote]
Прегледах всичко в тази тема. Общо взето коментарите са положителни. Прост двигател без Турбо, директно впръскване и т. н, ръчни скорости, здрава ходова част, добра возия. Данъка е около 100 кинта, разход нисък ако се кара кротко а същевременно върви доста прилично ако се натисне.
-
- Автомобил: Toyota Avensis T27 VVTI 1.6
- Благодарил/а: 3 пъти
Здравейте колеги,
Пред покупка съм на T27 1.6 2013 бензин/ръчка/191000км.
Хората, каращи подобни автомобили над 190000км, могат ли да споделят впечатления за "дълголетието" на колата?
Пред покупка съм на T27 1.6 2013 бензин/ръчка/191000км.
Хората, каращи подобни автомобили над 190000км, могат ли да споделят впечатления за "дълголетието" на колата?