Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн

Мнение от slowtraveler » 01 Окт 2021 07:59

Това ме подсети за Шкодата и перипетиите с официалният им сервиз :)
Както кара чисто новата си Шкода фабия (първата във Варна) и светват едни ламБи по таблото, колата губи мощност (бензинка) - явно авариен режим. Колегата отбива от пътя, гаси и отваря книжката да види какво пише - колата съвсем нова. Първото което прочита - 'не гасете автомобила, а продължете към сервиза бавно - угасите ли, няма да можете да стартирате отново автомобила' :) Което и става де... Изтегляме автомобила до официалния сервиз... И сагата почва...
Чешат главите две седмици... Колата - наистина нова, на никакви километри... Няма как да откажат гаранция... Ама....
Пиша им едно официално писмо - от рода, че голям срок изтича, а ние ние не можем да си ползваме новият автомобил.
След две седмици получавам отговор 'докарайте автомобила в София и ще го видим'?!!! Е нали имате официален сервиз във Варна. Да имаме, ама...
Уведомявам ги, че автомобилът е в техен сервиз - ако искат - да си го карат и в Чехия, ама за тяхна сметка - не смятам да плащам платформа Варна-София за да си свършат работата.
'Ама вие знаете ли колко е скъпо да пренесем автомобила Ви в София за наша сметка' :)
Разбрах, че тук нещата забуксуват и пуснах писмо до чехите.
След седмица ми звънят нашите 'абе наш сервизен автомобил ще пътува до Варна с добри специалисти - да видим автомобила'... Ами хубаво...
Дойде една Октавия комби, като зад предните седалки всичко бе рафтове и чекмеджета с инструменти и резервни части - за пръв път виждам такъв автомобил.
Направиха диагностиката, смениха ЕКУ и 'оправиха гаранцията'...
Ама струваше доста нерви и време...
Но имахме още една Фаворитка. Колегата се оплаква - чува се тежко метално чукане отпред... Отиваме в официалният сервиз - 'ами то джантата ви е крива'...
Колегата оправя джантата, чукането намалява, но не изчезва... В официалният сервиз пак чешат главите. По него време се влизаше в сервиза... Влизам и виждам как единият преден носач стои леко накриво. Заглеждам се - болтът, държащ тампона е завит на друго място, и явно полуоската започва да бие в 'упор' в скоростната кутия. Питам 'майстора' - нали вие сменяхте тампоните - що това стои така? Ами то оригиналният болт (този, който се завива в усилено място в краката на пасажера) се скъса, и ние разпробихме нов отвор в краката на пасажера и хванахме носача до старото място - то само два сантиметра в страни - няма проблем :)
Та така с Шкода :) Едва ли има нужда да обяснявам, че това бяха последните шкоди, дето купихме :)
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

chernata.strela
Автомобил: Toyota Corolla
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от chernata.strela » 01 Окт 2021 14:35

Здравейте.
От около месец съм горд собственик на нова Корола 1,8 хибрид.
Имам доста въпроси, но от време на време чета упътването и повечето неща ми се изясняват. :D
С едно нещо не успявам да се справя и моля някой ако знае как да ми помогне.
Искам едновременно да си свържа телефона с кабелче, за да ползвам Waze и в същото време да слушам музика от USB. В упътването пише, че "до две преносими устройства могат да бъдат свързани към USB входа по едно и също време, ако се ползва USB разклонител".
Взех си разклонител, обаче като включа към него телефона изчезва възможността да пусна музика от USB.
Моля за помощ.

Volkata
Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
Благодарил/а: 9 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от Volkata » 01 Окт 2021 15:14

И аз исках същото и също пробвах с разклонител но не става, пробвах да си кача музиката от флашката на телефона и успях но не и със същите папки и подредба и към момента пускам през спотифай и май няма как да стане поне по начин без някакви побългарявания, но пък аз не съм чел упътването и звучи интригуващо и сега ми хрумва че може да работи с две флашки например или пък да се има предвид usb изхода който е в подлакътника
Toyota Corolla 1.6 e210

chernata.strela
Автомобил: Toyota Corolla
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от chernata.strela » 01 Окт 2021 15:37

В упътването пише, че USB изхода в подлакътника може да се ползва само като зарядно. Аз този USB изходите можах да го намеря blush.gif
Обаче там има за запалка, сложих в него преходник с USB и нищо не се случи.

Krachunov
Автомобил: Тойота корола
Благодарил/а: 69 пъти
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от Krachunov » 01 Окт 2021 15:44

chernata.strela написа: 01 Окт 2021 14:35 Здравейте.
От около месец съм горд собственик на нова Корола 1,8 хибрид.
Имам доста въпроси, но от време на време чета упътването и повечето неща ми се изясняват. :D
С едно нещо не успявам да се справя и моля някой ако знае как да ми помогне.
Искам едновременно да си свържа телефона с кабелче, за да ползвам Waze и в същото време да слушам музика от USB. В упътването пише, че "до две преносими устройства могат да бъдат свързани към USB входа по едно и също време, ако се ползва USB разклонител".
Взех си разклонител, обаче като включа към него телефона изчезва възможността да пусна музика от USB.
Моля за помощ.
Интересно, никога не ми е хрумвало да свържа флашка и телефон по едно и също време. Честно казано в королата не ми е хрумвало да връзвам флашка изобщо, след като има спотифай през андроид ауто. Ако успееш сподели, ще бъде интересно. Макар че ме съмнява.

Volkata

Мнение от Volkata » 01 Окт 2021 19:36

chernata.strela написа: 01 Окт 2021 15:37 случи
Изходите в подлакътника според мен нямат никаква връзка с аудиото те са само източник на ток
Krachunov написа: 01 Окт 2021 15:44има
По принцип е напълно логично, но аз спотифай не ползвах преди този казус явно и колегата и за това ни изниква този въпрос
Toyota Corolla 1.6 e210

Аватар
metoyo
Автомобил: COROLLA TS 1.8 HYBRID 2020

Мнение от metoyo » 04 Окт 2021 15:22

това с чистачките работи, пробвах го.

Аватар
stereo_man
Автомобил: Corolla E210
Благодарил/а: 8 пъти

Мнение от stereo_man » 04 Окт 2021 23:36

Usb-то в подлакътника е само за зареждане и няма връзка с аудиото. Като пуснаха ъпдейта на за карплей и аз се надявах да стане едновременно телефона и флашка, но уви. Пробвах с няколко разклонителя, но нямаше ефект. Аз исках да работи и с двете, за да не ми прекъсва музиката на места с по-слаб обхват. Може и от разклонителите да е нещо, понеже бяха от алиекспрес. Ако някой има друг резултат или решение ще съм благодарен, ако го сподели :)
Corolla E12;
Corolla E210

Krachunov

Мнение от Krachunov » 05 Окт 2021 07:56

stereo_man написа: 04 Окт 2021 23:36 Usb-то в подлакътника е само за зареждане и няма връзка с аудиото. Като пуснаха ъпдейта на за карплей и аз се надявах да стане едновременно телефона и флашка, но уви. Пробвах с няколко разклонителя, но нямаше ефект. Аз исках да работи и с двете, за да не ми прекъсва музиката на места с по-слаб обхват. Може и от разклонителите да е нещо, понеже бяха от алиекспрес. Ако някой има друг резултат или решение ще съм благодарен, ако го сподели :)
Спотифая има опция да свалиш албум. Така дори и без никакъв обхват, няма да имаш проблем с музиката

Volkata

Мнение от Volkata » 05 Окт 2021 09:24

Решението според мен е да се качи музиката на телефона, но с някакво допълнително приложение с което да може да се подреди по желания начин, но аз вече втора година така и не съм се зайгравал с това
Toyota Corolla 1.6 e210

Krachunov

Мнение от Krachunov » 05 Окт 2021 12:14

Volkata написа: 05 Окт 2021 09:24 Решението според мен е да се качи музиката на телефона, но с някакво допълнително приложение с което да може да се подреди по желания начин, но аз вече втора година така и не съм се зайгравал с това
СПОТИФАЙ, Слагаш си спотйфай и на компа и си редиш като бял човек, кеф ти листи кеф ти подредби.След което от андроид аутото (или там еквивалента за ябълки/круши) си влизаш в същия сптифай и "готоо", от много години не си играя да свалям мп3-ки па да ги качвам свалям на флашки да ги редя. Както казах имаш опция и за ОФЛАЙН

Krachunov

Мнение от Krachunov » 05 Окт 2021 12:20

По гаранционно-лайсената тема. Днес минах и ми ги смениха за около час. Дано се окажат от читава партида worthy.gif worthy.gif

Аватар
metoyo

Мнение от metoyo » 05 Окт 2021 13:57

Шофьорската чистачка нещо почна да замазва. Имате ли опит с читави чистачки, да споделите.

Volkata

Мнение от Volkata » 05 Окт 2021 14:10

Аз си купувам възможно най евтините които съм намерил 2.5 лв. за бр., 1 година със сигурност издържат и сега имам три комплекта като трябва сменям, големи терзания съм имал с на ярис 3 чистачката и съм си купувал по 30 лв чистачката за 2 седмици се скапа и от тогава съм на този принцип
Последно промяна от Volkata на 05 Окт 2021 15:15, променено общо 1 път.
Toyota Corolla 1.6 e210

Аватар
metoyo

Мнение от metoyo » 05 Окт 2021 14:53

Като гледам чистачката, май само перото ще сменя. Ако я сменя цялата ще е грозна работа, има форма различна от обикновена чистачка.

Публикувай отговор