Доставка на НОВИ автомобили 2025 - срокове и процедури

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Enwor
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 11 пъти

Мнение от Enwor » 22 Юли 2025 23:35

Скоро щв разберем, вдигнахме на крак представителството в Сф, че си правят оглушки и не дават инфо. Както нищо не знаеха, така Яриса пристигна след два дена в хъба. Поръчан Февруари Елеганс '25, дойде 17.07. Докато се натуткат с предаването на инфо към ОТП ние заминахме на море..Ако не предоставят гумите и джантите ги чака още по-голяма патардия!
А всичко е описано в поръчката - ако нещо липсва не се подписва ППП . Ако е в брой - разправия. Ако е на лизинг, лизингодателя да ги гони. В негов интерес е.
Corolla 2005 1.6 VVTi 3zz-fe | hatch, SOL
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid

Tigar
Автомобил: Toyota
Получена  благодарност: 6 пъти

Мнение от Tigar » 23 Юли 2025 08:20

Enwor написа: 22 Юли 2025 23:35 Скоро щв разберем, вдигнахме на крак представителството в Сф, че си правят оглушки и не дават инфо. Както нищо не знаеха, така Яриса пристигна след два дена в хъба. Поръчан Февруари Елеганс '25, дойде 17.07. Докато се натуткат с предаването на инфо към ОТП ние заминахме на море..Ако не предоставят гумите и джантите ги чака още по-голяма патардия!
А всичко е описано в поръчката - ако нещо липсва не се подписва ППП . Ако е в брой - разправия. Ако е на лизинг, лизингодателя да ги гони. В негов интерес е.
Аз поръчах корола клос на 01.03 докато беше в производство, два пъти ми сменят дати за пристигане. Звънях им, писах им на Тойота България и ако няма конкретно информация до две дни информация кога ще пристигне и къде е ще пиша направо на Тойота Европа, месец и полавина забавяне на пристанището в Гърция. А това за зимните гуми не знам дали се отнася за корала крос.

Аватар
BaiDobry
Автомобил: Toyota RAV4
Благодарил/а: 5 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от BaiDobry » 23 Юли 2025 09:10

Anung Un Rama написа: 22 Юли 2025 17:20 P.S. В слуховете за скритите от клиента зимни гуми има ли нещо вярно в днешно време... ?
Здравейте,
Моята РАВ4-ка при предаването ми я дадоха с 4-ри зимни гуми с джанти в багажника.
Поздрави!

a.aleksandrov
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от a.aleksandrov » 23 Юли 2025 10:50

BaiDobry написа: 23 Юли 2025 09:10 Здравейте,
Моята РАВ4-ка при предаването ми я дадоха с 4-ри зимни гуми с джанти в багажника.
Поздрави!
Предполагам става въпрос за Рав 4 хибрид, защото като поръчвах моята Рав 4 плъгин хибрид ми казаха, че промоцията за втори комплект зимни гуми с джанти се отнася само за хибрида, но не и за плъгина

Аватар
BaiDobry
Автомобил: Toyota RAV4
Благодарил/а: 5 пъти

Мнение от BaiDobry » 23 Юли 2025 11:54

a.aleksandrov написа: 23 Юли 2025 10:50 Предполагам става въпрос за Рав 4 хибрид,
Здравейте,
Аз като поръчвах моята хибрид, промоцията беше и за хибрида и за плъгина, после в някакъв момент махнаха промоцията за плъгина и остана само за хибрида.
Поздрави!

Belivo
Благодарил/а: 14 пъти

Мнение от Belivo » 23 Юли 2025 21:32

Здравейте, колеги,

Споделям информация за поръчка, доставка и предаване на Toyota RAV4 Hybrid 2025.
- поръчка >> 09.01.2025
- предаване >> 18.07.2025, беше готова за предаване на 09.07.2025
- доставчик >> ТМ Ауто Изток
- бонус >> 4 бр. зимни гуми с джанти, които оставих на склад за 8 месеца срещу 150лв. в ТМ Ауто
- време за предаване >> ~80-90 min, като ми беше отговорено и на всички допълнителни въпроси
- имобилайзер >> инсталиран във външна фирма за около 3 часа, помолих ги да го направят и за двата ключа на автомобила
- MyToyota достъпни услуги:
>> Standard Services (Driving analytics, Hybrid Coaching Find my car, etc.) - 10 години
>> Remote Services (Start/Stop, Lock/Unlock, Climate Control, etc.) - 4 години
>> Smart Services (Navigation, Traffic, Parking Availability, Updates)- 4 години

Първи впечатления: Изминато разстояние около 270км. в София, среден разход ~4.8 л./100км и резултат 91/100. Много тих двигател и купе, но все пак досега съм бил 18 години все на дизелови автомобили. Усещането да потегляш на ток от паркинг или на светофар е доста приятно. Допълнителните 4 бр. зимни гуми не са програмирани към колата и при първия монтаж, това ще бъде направено. Android Auto все още е през жична връзка, да се надяваме на някой update, за да ползваме безжичната най-накрая. Веднага закупих гумени стелки за купето и багажника от магазин, които паснаха идеално за около 190лв. общо. Дистанционното не може да пуска/вдига стиклата, защото било сервизна опция, която трябва да поръчам срещу заплащане (~50лв.), но ще го направя при първото облужване.

Поздрави!

a.aleksandrov

Мнение от a.aleksandrov » 24 Юли 2025 08:14

А къде направи каското, защото дилъра ми предлага Армеец, всички мои познати казват отивай в Булстрад

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 7 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 24 Юли 2025 08:24

Belivo написа: 23 Юли 2025 21:32 Дистанционното не може да пуска/вдига стиклата, защото било сервизна опция, която трябва да поръчам срещу заплащане (~50лв.), но ще го направя при първото облужване.
Всяка Toyota има тази опция за вдигане и сваляне на стъклата с бутоните на ключа, но по подразбиране е изключена. Можеш да си я активираш и сам с OBD II dongle и софтуер като Carista напирмер, а с него можеш да си включваш и изключваш други глезотии и да си променяш настройки, както и да си програмираш новите датчици за зимните гуми например. Аз специално си го взех, за да мога да си изключа пищялките за колани на задната седалка, тъй като возя само кучето си отзад, което пътува без колан и беше изключително дразнещо да дрънчи постоянно.

Belivo

Мнение от Belivo » 24 Юли 2025 09:25

a.aleksandrov написа: 24 Юли 2025 08:14 А къде направи каското, защото дилъра ми предлага Армеец, всички мои познати казват отивай в Булстрад
ДЗИ

Belivo

Мнение от Belivo » 24 Юли 2025 09:35

Рошко написа: 24 Юли 2025 08:24
Belivo написа: 23 Юли 2025 21:32 Дистанционното не може да пуска/вдига стиклата, защото било сервизна опция, която трябва да поръчам срещу заплащане (~50лв.), но ще го направя при първото облужване.
Всяка Toyota има тази опция за вдигане и сваляне на стъклата с бутоните на ключа, но по подразбиране е изключена. Можеш да си я активираш и сам с OBD II dongle и софтуер като Carista напирмер...
Да, точно така е - това е една от многото "сервизно програмируемите" функции, които са описани в книжката. Все пак предпочитам да не рискувам да загубя гаранция.

Хубав ден!

Аватар
Anung Un Rama
Автомобил: Yaris Cross

Мнение от Anung Un Rama » 24 Юли 2025 15:01

Като прочетох последвалите мнения,
излиза, че сякаш само на мен ми отговориха директно, че Яриса няма да дойде в комплект със зимни гуми и джанти...
Можело да си закупя комплекта, но отделно. а и по-добре да съм го направел отдругаде, че... Е, много ясно. Близо 5к им искат. tooth.gif

a.aleksandrov

Мнение от a.aleksandrov » 25 Юли 2025 23:34

Ето и финалната информация за поръчаната от мен кола RAV4 Plugin hybrid Style AWD::
На 06.03.2025 г. е направена поръчката и е платено капаро.
На 13.05.2025 г. се обадих за първи път на дилъра и след проверка в система каза, че статуса на поръчката е “в производство”, но не знаем от кога точно е влязла в производство.
На 19.05.2025 г. отново се чух с дилъра по друг въпрос, но между другото провери отново в система и статуса на поръчката вече беше “в транспорт” и имах номер на Рама.
На 11.07.2025 г. корабът акостира в Гърция.
На 17.07.2025 г. колата пристигна в Пазарджик.
На 25.07.2025 г. колата пристигна в представителството и взех всички необходими документи за регистрация в КАТ. Направих гражданска и каско. Колата е готова за предаване, но по мое желание това ще направим в понеделник, тъй като днес не успях да направя регистрацията в КАТ. Правя си сам застраховките и регистрацията понеже купувам колата с лични средства, а не на лизинг. Иначе ако искам от Тойота да ми я регистрират имат такса 250 лв. + пълномощно.

Публикувай отговор