Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)

Мнение от nowyaris » 05 Сеп 2014 12:01

Склонен съм да се съглася че за кола дето нова струва сто и кусур хилки да спестиш десетина процента си е сума.Но за кола дето нова е двайсетина - струва ми се безмислено.Пък и темата си е за Приус,не за "Гранд" модели.Отделно дето "Чероки"-то не е точно семейна кола,а си е и работно добиче,а за служебна кола споменах че нещата са КОРЕННО РАЗЛИЧНИ.
ПП.- А за студентските разходи - даже няма да ти стигне отстъпката на Черокито biggrin.gif .Вервай ми.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Сеп 2014 18:47

Airfan написа:....За мен колата е като за теб ходенето за риба, примерно - доставя ми удоволствие да си я карам, да се занимавам с нея и си ми е един вид хоби. Така че за всеки влак си има пътници.
Моята беше на 6 или 7 км, пък я купих за нова guns.gif
О, удоволствието от автомобила е едно на ръка - неотменимо условие при избора ми на автомобил е да ми е удобно с него и да ми доставя удоволствие...
Но от друга гледна точка - техниката е за да ми слугува - да ми върши работа без да ми създава прекалено големи проблеми.
nowyaris - за първия срок до нова година - ще стигнат tooth.gif Все пак сме в 'друга държава' (не знам дали днес им мина референдума) tooth.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 06 Сеп 2014 14:37

Airfan написа:Попринцип си прав и зависи как приемаш автомобила - като средство за придвижване или като средство за доставяне на удоволствие. Ако е просто средство за придвижване - всяка кола на 1-2-3 години ще е достатъчно изправна да те придвижва и няма да се бориш с технически неизправности, но в другия случай, когато освен придвижване си доставяш удоволствие, тогава защо да не е нов на 0 км? За мен колата е като за теб ходенето за риба, примерно - доставя ми удоволствие да си я карам, да се занимавам с нея и си ми е един вид хоби. Така че за всеки влак си има пътници.

Моята беше на 6 или 7 км, пък я купих за нова guns.gif
Преди около 20 години и аз реших да се изкефя с нова Астра, но се започнаха волни и неволни щети с постоянни разправии със застрахователи и сервизи. Е, писна ми и я напудрих, след което веднага я разкарах. За 1,5 година загубих над 3500 лв. сегашни пари и си скъсах нервите.
Гледам, че и теб те е подкарала черната серия с новия Авенсис и се питам къде е кефа да си видиш новата кола заприличала на кора за яйца. Все пак важното е ти да си здрав. Пожелавам ти кураж и здрави нерви! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 08 Сеп 2014 13:45

slowtraveler написа:Нямаше да е по-изгодно да изчакам да стане на 50-100х.км, защото тогава може да съм го продал tongue.gif
Относно демиджа за 3х.км из варненските трапове - мога да ти кажа основния маршрут на тестовите автомобили - магистралата и няколко основни идеални булеварда...
Та като цяло - получаваш практически нов автомобил с много остатъчна гаранция... Твърдо бих предпочел такъв автомобил отколкото каран в някоя фирма за същото време - във фирмата нямаш притеснен дилър до себе си tooth.gif
За справка според митническите разпоредби:
“Нов автомобил” е автомобил, за който към датата на внасяне е налице едно от следните условия:
а) не са изминали повече от 6 месеца от датата на първата му регистрация (включително в чужбина), или
б) е изминал не повече от 6000 км
А сравнение между нов и този автомобил мога да направя - предния ми бе на 5км (на 0км още не съм попадал), и никаква разлика не отчитам - включително миризмата е същата.
Спестените пари покриват например застраховката до края на гаранцията... Или пък студентските разходи на сина ми за единия срок drunk.gif
Или пък горивото за 50х.км. Лошо ли е?
Т.е. в момента карам гратис 50х.км stupid.gif
Да, пожелавам на всеки да има удоволствието да се качи на нов автомобил. Но ако приемаш автомобила като средство, а не като цел, предполагам при 90% от хората ще им дойде идеята, че в края на краищата и този автомобил ще се амортизира също както всичко останало.. И ще спрат да се втиляват дали е на 5 или 5000км... Важното е да върши работа с минимални ядове...
Никакъв гратис не караш , този автомобил без особен пазарлък можеше да го вземеш с 5% отстъпка чисто нов ,а при много добри лични контакти с мениджъра на колона и с 10 % отсъпка , пак чисто нов . Дилъра не е загубил и стотинка от цената коят е платил той за този автомобил нов , а ти е ползвал автомобила за тестов 3000 км . stupid.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 08 Сеп 2014 14:03

Потвърждавам за отстъпките.
Изображение Изображение

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 08 Сеп 2014 18:37

Airfan написа:Потвърждавам за отстъпките.
Това, че дилъра не губи е ясно. Обаче навярно не правите сметка, че тестовия автомобил не е нова продажба...
Продажбата е в момента на регистриране на тестовия автомобил на 'оперативен лизинг' на преференциални за дилъра цени (т.е. лизингодателя купува автомобила и го дава за ползване на дилъра).
А 'продажбата' на тестовия автомобил в последствие не е продажба, а прехвърляне на лизинг по остатъчна стойност (т.е. по-ниска от цената, на която я е 'купил' дилъра)...
Относно отстъпките - в даден момент при конкретни модели нещата не стоят точно така...
При предходни автомобили съм слизал с отстъпки и над 15%...
За джипа обаче отстъпка над 3% бе невъзможна към дадения момент - нов технологично модел (въпреки, че е фейслифт на стария) - голямо търсене, а предлагането малко...
А и цената си е 'изпилена' в сравнение с другите марки като цяло...

Поне така си мисля - някой ако има познат в сферата да сподели при единичен закупен джип от този модел каква отстъпка е постижима...
Единствено така можем да направим някакъв достоверен извод. Всичко останало е празни приказки...

nowyaris

Мнение от nowyaris » 08 Сеп 2014 19:07

И какво общо има всичко това с икономическата изгода от закупуването на чисто нов семеен Приус ???????????? На колегата с почти biggrin.gif новото Чероки му излиза сметката,на дилъра и на него му излиза сметката.Със сигурност.Въпроса е на тези,дето са си закупили чисто нов Приус / или Аурис,или Ярис / с хибридно задвижване дали им излиза сметката ???????????

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 08 Сеп 2014 22:23

nowyaris написа:И какво общо има всичко това с икономическата изгода от закупуването на чисто нов семеен Приус ???????????? На колегата с почти biggrin.gif новото Чероки му излиза сметката,на дилъра и на него му излиза сметката.Със сигурност.Въпроса е на тези,дето са си закупили чисто нов Приус / или Аурис,или Ярис / с хибридно задвижване дали им излиза сметката ???????????
М... сметка - едни 30 до 60 бона на улицата... Само кефа остава, докато не я удари градушката tooth.gif drunk.gif
Изображение Изображение

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 09 Сеп 2014 12:00

nowyaris, в момента в който на всички по веригата им излезе сметката - настава всеобщо щастие, независимо дали карат приус или заз-ка :whistle:

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 09 Сеп 2014 12:16

А-ха. И вълкът - сит и агнето - цяло! Утопия...
Изображение

nowyaris

Мнение от nowyaris » 09 Сеп 2014 12:58

Rudy написа:А-ха. И вълкът - сит и агнето - цяло! Утопия...
Разбира се че не е утопия - просто овчарят е станал на мръвки tooth.gif .

nowyaris

Мнение от nowyaris » 09 Сеп 2014 13:07

Airfan написа:
nowyaris написа:И какво общо има всичко това с икономическата изгода от закупуването на чисто нов семеен Приус ???????????? На колегата с почти biggrin.gif новото Чероки му излиза сметката,на дилъра и на него му излиза сметката.Със сигурност.Въпроса е на тези,дето са си закупили чисто нов Приус / или Аурис,или Ярис / с хибридно задвижване дали им излиза сметката ???????????
М... сметка - едни 30 до 60 бона на улицата... Само кефа остава, докато не я удари градушката tooth.gif drunk.gif
Мойта австрийска баба казва,че проблем било "херцинфаркт"-а,всичко друго било "шторунг" (пречка).Тъй че хич да не ти е на оная работа.Догодина по това време ще е само лош спомен.Може като го пооправиш Авенсиса да го смениш за Приус biggrin.gif .

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 09 Сеп 2014 13:18

Rudy написа:А-ха. И вълкът - сит и агнето - цяло! Утопия...
Не е точно утопия - все още има нормален бизнес, който се държи на този принцип - умерена, но регулярна печалба...
И купувача на стоката/услугата е доволен, защото е платил нормална надценка, оценяваща труда на доставчика на стоката/услугата. И 'търговеца' е доволен, защото е получил полагаемото му се възнаграждение. И производителя е доволен, защото е реализирал производството си..
Е да, понякога 'по нашенски' си мислим, че някой трябва да ни подари нещо, щото сме много хубави. И не ценим чуждия труд, пък мрънкаме, че нашия труд вечно е недооценен.. tooth.gif
Т.е. другите трябва да работят без никаква надценка, защото ако сложат надценка значи са мошеници. Докато нашата надценка трябва да е висока, защото и ние семейства храним tongue.gif
Но това си е нашенска черта - мърдане няма spell.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 09 Сеп 2014 18:49

Ако всички по веригата са доволни,това означава само едно - един от всичките е преебан,ама още не може да го осъзнае :whistle: .

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 09 Сеп 2014 19:50

Не разбирам от икономика и бизнес за съжаление. Затова не разбирам и как така приус в щатите е долу-горе на половин цена в сравнение с цената му в Европа. Това важи и не само за приус и за тойота. Не вярвам тойота в щатите да продават на загуба, само за да се държат там. Все пак това им е основен пазар. Това ме кара да се чувствам „леко” пр****н, като „европеец”. Май цените на автомобилите тук, в европата, са доста напомпани.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Публикувай отговор