Дневни светлини за Toyota - DRL модули,схеми,LED светлини...

Публикувай отговор
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: Дневни светлини

Мнение от zi_zi_top » 01 Окт 2012 09:43

Ако разгледаш по-подробно линка ще видиш характеристиките и съдържанието на сета. Всичко си е окомплектовано и освен няколко рапидки за закрепването на фарчетата не е нужно да купуваш нищо друго. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
bobi700402

Мнение от bobi700402 » 01 Окт 2012 14:24

Този комплект на Осрам който си си сложил го намерих и аз .Но искам да питам слагайки го него, ще мине ли пред полицайте че това са дневни ЛЕД светлини или ще ме е глобят,че карам на някакъв вид допълнителни халогени? smile.gif
Toyota Corolla E11 1.6 ''99''
Toyota Carina 2.0TD"97''
Toyota Corolla Е10 2.0D"95''

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 01 Окт 2012 16:20

LED daytime running light
Legal advice
ECE R87 approval

-------------------------------------------
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Foru ... egulations
ECE Regulations

As of 2012, there are 128 ECE Regulations created under the 1958 Agreement; most regulations cover a single vehicle component or technology. A partial list of current regulations applying to passenger cars follows (different regulations may apply to heavy vehicles, motorcycles, etc.)
General lighting

R3 — Retroreflecting devices
R4 — Illumination of rear registration plates
R6 — Direction indicators
R7 — Front and rear position lamps, stop lamps and end-outline marker lamps
R19 — Front fog lamps
R23 — Reversing lights
R37 — Filament lamps (bulbs) (See: Automotive lamp types)
R38 — Rear fog lamps
R48 — Installation of lighting and light-signalling devices
R77 — Parking lamps
R87 — Daytime running lamps
R91 — Sidemarker lamps
R119 — Cornering lamps
R123 — AFS lamps
http://www.osram.com/osram_com/products ... /index.jsp

Не би трябвало да имаш каквито и да било проблеми. За всеки случай си пази документацията на комплекта и си я носи в багажника.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

gicho

Мнение от gicho » 02 Окт 2012 23:25

Този документ от осрам как пасва на БГ законодателството? Там не пише нищо за доработки, пък било то и със сертифицирани модули. Няма как и да се гарантира че са насочени коректно? Не се ли разбра че само ако имат документ от технотест са валидни тия ламБи?
По спомен (преди години) бяха разрешени доработки, ако се добавят фарове по-ниско от фабричните. Ако тази точка още е валидна, няма да имат основание да те гонят за самата доработка. Обаче да го признаят за DRL, май няма да стане без технотеста? Да не би да има вратичка? Щото сертификатче за на пътя ще измислим ...
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 03 Окт 2012 08:35

gicho написа: Няма как и да се гарантира че са насочени коректно?
Аз само да попитам - според теб накъде трябва да са "насочени коректно"?
Моите уважения към ЗиЗи за това, че е хвърлил 300 лв. за "ламБи", дето няма да ме заслепяват - аз лично няма да му търся технотест, а от опит знам, че и КАТ няма да му иска.
Последно промяна от Rudy на 04 Окт 2012 17:44, променено общо 1 път.
Изображение

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 03 Окт 2012 11:55

Този ДРЛ на Осрам има два варианта на свързване - схема А (синият кабел не се свързва към "маса") ДРЛ-а загасва напълно при включен габарит и схема Б (синият кабел се свързва към "маса") ДРЛ-а намалява на 50% интензивността си.

gicho

Мнение от gicho » 03 Окт 2012 12:52

"Опит", "лично" ... - не вярвам никой нормален човек да намери кусур, но тука става въпрос за КАТ и за това дали може да се разчита че DRL-а ще бъде признат от ВСЕКИ катаджия за легален, т.е. дали това че ЗиЗи е сложил е повод да сме сигурни че всички можем да сложим?
"Насочен коректно" значи успоредно на пътя предполагам, но за това технотест имат думата - нали те би трябвало да одобрят промените.
Има ли някъде законови норми, по които да се водят технотест? Или се разчита на техния нюх и дългогодишен опит (пак)?
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 03 Окт 2012 13:00

В упътването за монтаж са дадени всички разстояния и ъгли, които трябва да бъдат спазени. Точно затова лично съм си ги монтирал за да няма: "Ама то тука не можеше и се наложи да са така sad.gif ".

Аз съм съгласен, че може да се намери някой "гладник", който е решил да си изкара обяда от мен, но от мен пари на пътя няма да види! А после... ще видим. :whistle:

Аватар
vessonik

Мнение от vessonik » 03 Окт 2012 23:22

scorpion написа:Аз направих монтажа Август за 99.60 на DLR на Авенсиса в ТМ. Ако наистина са качили цените не им прави чест но вероятно има и разлика в поставянето на модула в различните модели и модификации rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

ОФФ: По повод благодарността на колегата dimpex_01 към колега от форума на Рено : Дълги години се подвизавах в този форум и мога да кажа само добри думи за колегите там. Има какво да се поучим, вкл. и за малко "аранжиране" разделите тук ... но това е друга тема smile.gif

Поздрави !
Колега, кое са ти дневните светлини, тези които светят на аватара ли? Моля за снимка и повече инфо ако се задействат фаровете.
Toyota Avensis T 25, 2.0 D4D, 1AD-FTV, 126 к.с.

Аватар
pres

Мнение от pres » 04 Окт 2012 19:11

здравейте,аз минах ве4е горе доло 7-8 к с дневни светлини-допълнително монтирани,2 пъти се опитаха да се заядат катаджии и след като им покажа сертификата от вносителя вси4ко се минава по мирно по гладко,така че предполагам 4е ако за този осрам има сертификат не би трябвало да има проблем.
TOYOTA RAV 4 2.0D4D
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex
Изображение
цены на грузоперевозки

misho09

Мнение от misho09 » 20 Окт 2012 22:56

Колеги, като се загледах онзи ден в рефлектора на дългите светлини на Авенсиса, забелязах един свободен технологичен отвор (може да се види в прикаченият файл). Та въпросът ми е дали може в него да се монтира допълнителна крушка от въпросните 25 ватови на фолксваген или някаква друга с цел дневна светлина? Предварително благодаря.
Прикачени файлове
IMAG0343.jpg
IMAG0343.jpg (520.13 KiB) Преглеждано 2911 пъти
TOYOTA AVENSIS 2.2 D-4D

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от diesel_power » 21 Окт 2012 09:10

Сигурно може ,но ще е по-трудоемко от това да си сложиш ДРЛ модул .
А и въпросните крушки едва ли са по-евтини от модула ,защото са рядко срещани .

misho09

Мнение от misho09 » 21 Окт 2012 11:11

Ами в случая аз търся решение при което да не ползвам габарити и къси светлини. ЛЕД светлини немога да поставя тъй като конструкцията на бронята непозволява. Едното решение е да свържа дългите процентно и сега се замислих над този варянт. Все пак ще го правя един път и дори и по-скъпо да излезе е по важно да го направя добре. Въпросът е дали в този отвор може да се постави крушка?
TOYOTA AVENSIS 2.2 D-4D

Аватар
pres

Мнение от pres » 21 Окт 2012 11:42

Няма начин да не може,но не се знае каква светлина ще се получи,т.е как рефлектора ще отрази светлината от допълнителната лампа.
TOYOTA RAV 4 2.0D4D
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex
Изображение
цены на грузоперевозки

misho09

Мнение от misho09 » 21 Окт 2012 14:00

Аз по-скоро си мисля дали за някои страни, където са задължителни дневните светлини, в този отвор не слагат точно такава крушка. Иначе не виждам логика да го има. Ако е така ще бъде много добре, но няма как да разбера.
TOYOTA AVENSIS 2.2 D-4D

Публикувай отговор