най икономична тойота

Заключено
valen_tin

Мнение от valen_tin » 05 Юли 2010 11:36

martod написа:
cargobg написа:
Пак изгубих връзката, тия 10лв. при дизел или за бензин се отнася.Под нормални условия кво имаш предвид.
Под нормални условия има в предвид: да има попътен вятър, да няма много баири и да няма ТИР-ове пред него на пътя, защото трябва да превключва на бензин и тогава 10-те лв. стават на 20 ... laugh.gif
хмм ... от миналата седмица, до стара загора и обратно по магистралата, 130 си ги държа и на баирите без никакви грижи ... разход 7.8 / 100 ... разбирай 8.50 лв / 100

и честно казано досега не съм намерил баир, който да не мога да кача на газ дори с 5 човека и багаж ...

Аватар
WingZero

Мнение от WingZero » 05 Юли 2010 11:46

mitkoa написа:
nowyaris написа:
zi_zi_top написа:
Ако Яриса ти беше 1,4 D4-D щеше да ти е истина!
Каква истина-те и по каталог цифрите са по-големи.Колегата вози ли се,бута ли я...?
Auris 1.4 D4D. 2 човека, климатроник......този спор ме накара да си нулирам всички показания, инак си карам на среден в повечето случаи и не се вталявам много много.
Маршрут - Благоевград - Гоце Делчев - Драма - Кавала - Ксанти - Кавала - Драма - Гоце Делчев- Благоевград.
Общо изминати 550 км.Среден разход 4,8
От Кавала до Ксанти и обратно съм карал с 150 ( магистрала е ), на останалия път поддържах 100 км/ч.Всъщност Благоевград - Кавала ми беше 4.5....после се вдигна на 5.0 на магистралата....и после от Кавала - Благоевград пак спадна на 4.8.Ако не беше карането на магистралата, сигурно накрая можеше да завърша и с 4.4 л среден разход....тъй като имам спускане от Гоце Делчев до Благо.
Ако случайно ми повярваш за този разход, помисли дали по-лекия Ярис със същия двигател, ще се затрудни да направи 4.3 разход.

Ярис 1.4 D4D от Бургас до София при скорост около 100км и на магистралата и извън нея дава разход 3.9 по борд компютър.
При скорост на магистралата от 130 до 150 - взависимост към кое от числата клони от 4.5 до 5.5 на 100

Аз съм го писал и в друга тема - за 11000км разхода на ярето по фактури беше 3.91/100

cargobg

Мнение от cargobg » 05 Юли 2010 22:24

valen_tin написа: хмм ... от миналата седмица, до стара загора и обратно по магистралата, 130 си ги държа и на баирите без никакви грижи ... разход 7.8 / 100 ... разбирай 8.50 лв / 100
и честно казано досега не съм намерил баир, който да не мога да кача на газ дори с 5 човека и багаж ...
Ако споменеш и за какъв двигател става въпрос ще е добре.
По принцип при бензиновите коли се получава една малко по голяма разлика в разхода от градско и извънградско.
Коли примерно от 2.0L харчат в градско до към 12л. а на извънградско падат към 7-8.
Аз на моя 2.0Д4Д съм падал на извънградско до 3.2,3.4, 3.4 е мой разход за 240км. което си е направо невероятно, и това е без да се влача, имам предвид че на магистралата, ако падам под 80 и качвам над 120 разхода ми се качва.Но си е голяма играчка да го докарам до толко.
Avensis 2.0L D4D combo 110hp.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 05 Юли 2010 22:36

Бе разхода зависи от един милион фактора.Сега,че един път се е случило-нищо не значи.Другия път същото трасе може да даде съвършенно друг разход.Дизелджиите май сте склонни от радикални случки да си вадите кардинални заключения.Айде сметнете при разлика 4,5 нафта срещу 4.9 бензин при цени на двата вида гориво действащи в момента за колко километра ще избиете разликата между двата мотора за един и същ модел при едно и също ниво на оборудване.Говоря за ценова разлика при новозакупен от дилъра автомобил.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 05 Юли 2010 22:38

@cargobg

ти с някаква специална нафта ли караш?
знам,че тоя мотор е доста икономичен,ама твоя си е направо за гинес.
засичал ли си го от пълен до пълен резервоар,че моя BC дава около 1-1,5л по-малко от реалния разход?
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

cargobg

Мнение от cargobg » 05 Юли 2010 22:53

nowyaris написа:Дизелджиите май сте склонни от радикални случки да си вадите кардинални заключения
Първо този разход е правен точно на едно трасе няколко пъти.
Второ, ни съм бензинджия, ни съм дизелджия и не ми е било целта да икономисъм некой лев, защото тези пътувания са били по работа.Просто в 2-3часа през ноща освен да си играем и да се занимавам с това да си засичам на колко можем да падне разхода, не ми остава друго, пред алтернативата да заспим на волана wacko.gif
jim_beam написа:@cargobg

ти с някаква специална нафта ли караш?
знам,че тоя мотор е доста икономичен,ама твоя си е направо за гинес.
засичал ли си го от пълен до пълен резервоар,че моя BC дава около 1-1,5л по-малко от реалния разход?
За по икономична от останалите не мисля, защото при нормално каране си ми лепи точните цифри по книжка +-0.1-0.2л.
Не е засичан пълен -пълен.
Пълня догоре на Пампорово и на влизане в София на борда пише 3.4л, трасето предразполага да си играеш, защото от Пампорово до Асеновград е много нанадолно, и вече после много зависи как ще използваш терена.Борда наистина може да дава отклонение, обаче при нормално мое темпо, което не се различава много ,а разликата е че не гледам терена и подържам постоянна скорост показва 4.9-5.2л. в София.

Мен разхода не ме интересува и не твърдя че теа дани са абсолютно точни, казвам само какво пише на борда при едно трасе едни километри с различен начин на каране.
jim_beam написа:нямам за цел да се заяждам,
Споко чуече, тоа Басс_ман ви е наплашил.
За по икономична от останалите не мисля, защото при нормално каране си ми лепи точните цифри по книжка +-0.1-0.2л. ама това е на 200 000км. тамън е в тинейджърските си години за дизел МУ-ХА-ХА.
Тези точните по книжка са абсолютно верни, където ми ги дава, защото се случва на неколко пъти да засмуче въздух tooth.gif
Последно промяна от cargobg на 05 Юли 2010 23:20, променено общо 6 пъти.
Avensis 2.0L D4D combo 110hp.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 05 Юли 2010 23:05

cargobg написа:...

Не е засичан пълен -пълен.
...
добре,като говорим за икономичност показанието на BC не е интересно,а реалния разход на гориво.
засечи го няколко пъти пълен-пълен да видим реалните показатели.нямам за цел да се заяждам,но BC на тойотa не се слави с голяма точност.моя ми даваше в началото точно 0,8л/100км разлика и с течение на времето се увеличи до 1-2л.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

valen_tin

Мнение от valen_tin » 06 Юли 2010 10:18

cargobg написа:
valen_tin написа: хмм ... от миналата седмица, до стара загора и обратно по магистралата, 130 си ги държа и на баирите без никакви грижи ... разход 7.8 / 100 ... разбирай 8.50 лв / 100
Ако споменеш и за какъв двигател става въпрос ще е добре.
По принцип при бензиновите коли се получава една малко по голяма разлика в разхода от градско и извънградско.
Коли примерно от 2.0L харчат в градско до към 12л. а на извънградско падат към 7-8.
Аз на моя 2.0Д4Д съм падал на извънградско до 3.2,3.4, 3.4 е мой разход за 240км. което си е направо невероятно, и това е без да се влача, имам предвид че на магистралата, ако падам под 80 и качвам над 120 разхода ми се качва.Но си е голяма играчка да го докарам до толко.
Carina, 4A-FE LB, с обикновена газова ...

иначе рекорда ми е 6.5 /100 газ, ама си беше наистина кротко каране, докарвал съм и 11/100 на магистрала тракия, ама беше в брутален вятър, като духнеше срещу мен и все едно спирачка съм натиснал ... а като духнеше отстрани ме местеше в съседната лента ...

иначе според рекламата от едно време на Карина лийн бърн е 4.5/100 при скорост 80 км / ч - но аз лично никога не съм го докарвал

трябва да пробвам аз от шипка от паметника до Казанлък колко разход мога да докарам ....дали ще го докарам под 3 литра :whistle:

diver

Мнение от diver » 06 Юли 2010 10:59

valen_tin написа:иначе според рекламата от едно време на Карина лийн бърн е 4.5/100 при скорост 80 км / ч - но аз лично никога не съм го докарвал
А като караш по инерция пълни резервоара....Имал съм карина 1.6ЛБ 115 коня и макар да беше много икономична, под 6.5 не съм добивал.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 06 Юли 2010 11:00

nowyaris написа:Бе разхода зависи от един милион фактора.Сега,че един път се е случило-нищо не значи.Другия път същото трасе може да даде съвършенно друг разход.Дизелджиите май сте склонни от радикални случки да си вадите кардинални заключения.Айде сметнете при разлика 4,5 нафта срещу 4.9 бензин при цени на двата вида гориво действащи в момента за колко километра ще избиете разликата между двата мотора за един и същ модел при едно и също ниво на оборудване.Говоря за ценова разлика при новозакупен от дилъра автомобил.
пропускаш момента че като станат стари двата автомобила , дизеловият пак ще е по скъп като стйност от бензиновият
така че парите които си дал в повече в магазина за да караш дизел не се губят wink.gif
това без да броим че дизеловият ще ти изгори доста по-малко пари wink.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

valen_tin

Мнение от valen_tin » 06 Юли 2010 11:09

diver написа:
valen_tin написа:иначе според рекламата от едно време на Карина лийн бърн е 4.5/100 при скорост 80 км / ч - но аз лично никога не съм го докарвал
А като караш по инерция пълни резервоара....Имал съм карина 1.6ЛБ 115 коня и макар да беше много икономична, под 6.5 не съм добивал.
1.6 ЛБ не е 115 коня ...
то под 6.5 и аз не съм го докарвал, просто споделям как са го рекламирали едно време. В youtube има рекламите от тогава.

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 06 Юли 2010 12:29

Аз пък няколко пъти съм свалял разхода до под 6.5 и то без кой знае какво усилие. Последно от София до Видин и обратно, преди 1 седмица, ми даде 6.3, като го засичам от пълен до пълен резервоар. Двигателя е 1.8 LB. A иначе, като ходя до морето по магистралата, ми дава най-често около 7 и малко отгоре, като я карам с около 130-140. В града - не повече от 8.5, зимата - 9.
CARINA E 7A-FE

diver

Мнение от diver » 06 Юли 2010 13:14

valen_tin написа:
1.6 ЛБ не е 115 коня ...
т.
и други така викаха....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
COSTA

Мнение от COSTA » 06 Юли 2010 14:50

Версото ми дава разход 5.5. София Виена София при каране с 130-160 на места с 3 души (1 почти 120 кг. cool.gif ) и доста багаж. от тук нафта на ЕКО - дизел плюс, в Сърбия - пак ЕКО но там имат само евро дизел, и в Австрия на Джет, на връщане в Сърбия с нафта от МОЛ
Avensis 1.6<Avensis 2.0 D4D<Corolla Verso Forte D4D + Yaris 1.4 D4D на жената :)

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 111 пъти

Мнение от max-2 » 06 Юли 2010 14:50

Лийн бърн си е 107 коня, рекорда ми е 5,8л. бензин със скорости до 90-100км/ч, рядко 110. Правихме лежерна разходка Пловдив-Рилски манастир през Боровец, след това Петрич, Благоевград и от Самоков през Ихтиман по магистралата до Пловдив. В колата бяхме двама души без багаж, карам на пета предавка само ако е равно или надолу и над 90-100км/ч. Засечката е за около 500 км., пълно-пълно да се вижда бензина. Не знам дали мога да го повторя това упражнение, сигурно не biggrin.gif
Carina E 4AFE LB 1992

Заключено