Направо една такава каишка ... трябва да посъветваме Тойота.Bass_Man написа:Може и амортисьорче от багажник.

ахаахахах това ми хареса laugh.gif майтап майтап, ама днеска си карам безгрижно и само си мисля кво ше правя ако ми се случиScott написа:Направо една такава каишка ... трябва да посъветваме Тойота.Bass_Man написа:Може и амортисьорче от багажник.
Не е пропуск, а напротив. Ако една кола е правена с цел каране за кеф, състезания и т.н. трябва да можеш да натискаш спирачка и газ независимо и едновременно, защото често е необходимо.max-2 написа:Това е съществен пропуск в софтуера на Тойота. Още 2001 година Шкода Октавия тди при натиснати газ и спирачка отнема газта, бях смнил накладките и не държаха изобщо и исках по-бързо да ги сработя(без да ги прегрявам, естествено), та ми направи впечатление.
Ще се опитам да го обясня максимално просто и ясно. Гръбначния мозък може да бъде оприличен на кабелен сноп /в ролята на жичките са нервните клетки/. При нараняването му могат да бъдат прекъснати няколко или всички "жички" и съответно отпадат функциите на мускулите, които се управляват от тях. В зависимост от вида на невроните и степента на увреждането им някои могат да се възстановят, а други - не.desSs написа:не бе, наистина не съм чувала/чела за такива поражения на гръбнака. там си е доста опасно, и или си инвалид /съвсем обездвижен/, или се оправяш. такова едно средно положение не знам дали има. и то точно пък на врата...
зизитоп ше каже, нали е лекар
Интересно.... при работещи спирачки и съединител (и на скорост) как очаквате да реагира натискането на газта? Колкото и да я натискате според мен рано или касно двигателя ще изгасне...MX5 написа:Не е пропуск, а напротив. Ако една кола е правена с цел каране за кеф, състезания и т.н. трябва да можеш да натискаш спирачка и газ независимо и едновременно, защото често е необходимо.max-2 написа:Това е съществен пропуск в софтуера на Тойота. Още 2001 година Шкода Октавия тди при натиснати газ и спирачка отнема газта, бях смнил накладките и не държаха изобщо и исках по-бързо да ги сработя(без да ги прегрявам, естествено), та ми направи впечатление.
Сега заради тия простотии с газта ще ги направят всичките да не го можеш това, и който се състезава в клас, където не е разрешено да препрограмира компютъра, ще духа супата ...
Ще има повишено търсене на коли, на които дросела е с жило ... laugh.gif
zi_zi_top написа: Ще се опитам да го обясня максимално просто и ясно. Гръбначния мозък може да бъде оприличен на кабелен сноп /в ролята на жичките са нервните клетки/. При нараняването му могат да бъдат прекъснати няколко или всички "жички" и съответно отпадат функциите на мускулите, които се управляват от тях. В зависимост от вида на невроните и степента на увреждането им някои могат да се възстановят, а други - не.
При частично нараняване на гръбначния мозък има частични парализи или парези. При пълно прекъсване отпадат всички функции под нивото на засягане /включително тазово-резервоарните функции/.
В зависимост от възстановителните процеси може да се наблюдава частично подобрение на някои или пълна трайна загуба на други функции. Не е правилно да се твърди, че или се оправяш, или не.
По въпроса за съдебно-медицинската експертиза /СМЕ/ - обикновено такива застрахователни обезщетения са обект на съдебен спор. Съда назначава независими съдебни експерти - вещи лица и на базата на заключението на СМЕ постановява размера на обезщетението. Бил съм вещо лице по такива дела и мога да ви кажа, че застрахователите не се предават така лесно и искат повторни СМЕ, след това тройна СМЕ, обжалват съдебни решения и такива дела се точат с години.
Та такива ми ти работи. Дано съм бил полезен и да не съм ви отегчил.
Не говоря да скочиш на спирачките с всичка сила с цел да спреш изцяло. Това не е on/off бутон, а аналогово устройство и често се използва за балансиране на автомобила в завойVesko написа:Интересно.... при работещи спирачки и съединител (и на скорост) как очаквате да реагира натискането на газта? Колкото и да я натискате според мен рано или касно двигателя ще изгасне...MX5 написа:Не е пропуск, а напротив. Ако една кола е правена с цел каране за кеф, състезания и т.н. трябва да можеш да натискаш спирачка и газ независимо и едновременно, защото често е необходимо.max-2 написа:Това е съществен пропуск в софтуера на Тойота. Още 2001 година Шкода Октавия тди при натиснати газ и спирачка отнема газта, бях смнил накладките и не държаха изобщо и исках по-бързо да ги сработя(без да ги прегрявам, естествено), та ми направи впечатление.
Сега заради тия простотии с газта ще ги направят всичките да не го можеш това, и който се състезава в клас, където не е разрешено да препрограмира компютъра, ще духа супата ...
Ще има повишено търсене на коли, на които дросела е с жило ... laugh.gif
И моя дето е слаган допълнително така прави.slowtraveler написа:Мдаа, автопилота трябва незабавно да изключи, ако натиснеш спирачка, съединител или изключиш от скорост.
И до повторно твое действие не трябва да се включва самостоятелно.
При мен не се изключва единствено при натискане на газта - тогава ускорява колкото искам, и след отпускане на газта скоростта се връща до предварително зададената..
Потребители разглеждащи този форум: Gandalf и 11 госта