Това как се разбира? Че то може и 20 х.к. да минеш с едно масло и колата ще си върви! Въпросът е: какво се случва след 100 х.к. и нагоре?
МАСЛА - типове,видове и употреба - "Какво да налея?" - ОБЩА
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 67 пъти
- Получена благодарност: 125 пъти
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 66 пъти
- Получена благодарност: 62 пъти
Не съм правил капкови проби, както преди да го налея, така и след това - нямам измерим показател.Чисто субективно мнение.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
- nov
Не заклини лагерите на коленовия вал.Няма тракане на повдигачи сутрин, няма тракане от верига вследствие занижени характеристики, при обороти над 5к, не ми е светвала червена лампа за ниско налягане на маслото (знам, че е странно, но имах едно Алуди, което с едно но нейм масло ми направи този номер - само с това масло), вярно, че са първични признаци и доста груби, но аз останах с добри впечатления от маслото, разбира се в дългосрочен план нямам идея как ще се представи.Бих могъл да си направя експеримент да карам само с него 7-8 смени, но към момента нямам идея да изхвърлям кашона, ако нещо се случи преждевременно поради причина "масло".
Няма как да знам, не карам само с него. Мнението ми се базира на това, че форумни гурута се изказват (не в този форум), че живота му бил 6-7к.км - каквото и да значи това.Аз го разбирам, че след тези километри губи значително смазочните си свойства.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
-
r34c7
- Автомобил: AT220 4A-FE
- Благодарил/а: 50 пъти
- Получена благодарност: 76 пъти
Реално няма как да разберем без анализ на отработеното масло, за да видим поне TBN, но това е ясно, че е трудно по нашите географски ширини. По-дъртите коли на таблото имат прибор за налягане на маслото, по който можеше да разбереш поне за наличието на гориво в маслото, но отдавна почти при всички е просто лампа.
Най-доброто, което остава са субективните критерии като шумове, цвят, капка на хартия, мирис, вкус и прочее, но не е най-научния метод. Благодаря, че сподели все пак.
Най-доброто, което остава са субективните критерии като шумове, цвят, капка на хартия, мирис, вкус и прочее, но не е най-научния метод. Благодаря, че сподели все пак.
Баба Яга - 
Параход 3.2 -

Параход 3.2 -

- nov
Да, просто споделям инфо - карам доста и сменям много марки масла, карам с два вискозитета - от Октомври до края на Май с 0в20, в останалото време с 0в30. С никое масло до момента на Тойотата не съм имал никакви проблеми, просто си мисля (може и да греша), че в единия случай просто се плаща повече само заради марката, въпреки, че дългосрочните последствия, ако има такива няма как да знам. Нека мнението ми НЕ СЕ ПРИЕМА за база, това са лични впечатления, извода си е за мен, пък и темата е за масла.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!