Аз мога да ти кажа колко гори предишния Приус.nowyaris написа:От Лукойла на излизане от Русе до Лукойла на влизане в Добрич през Силистра /точно 2 часа без спиране/ ми изгори 4,4.Знам пътя наизуст и ползвам всяко баирче.Приуса на такова каране с 1,8 литров мотор колко ще ми изгори ?iovkito написа:Не бих бил толкова сигурен .nowyaris написа:Приус срещу три цилиндров Ярис - не е.
София->Големо село->София, без да познавам маршрута, ми изгори точно 3.52/100 на колонка. Колко ще изгори Яриса там?
Като се замисля нямам толкова голям разход на Приуса извън града. Най-големия ми е 4.33/100 с климатик на 100% от времето.
Ти правиш ли под 5/100 градско за цял резервоар с климатик? Обърни внимание, че те питам за разход на цял резервоар, а не какво си видял на борда един път една нощ.

За това ти казах - давай резултати, цифри. Зареди си резервоара до горе, изразходвай го целия и сподели колко ти харчи колата. Че както казах на думи сме големи. Цифри, цифри трябват. И не цифри на борд компютъра, а цифри от касови бележки и сметнат разход с калкулатор. Да не се окаже накрая, че не знаеш колко ти харчи колата, а гледаш някакво екранче и се радваш. За това просто си направи експеримента и сподели. Не боли и не е толкова трудно.