Икономичен автомобил ли е Prius?
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Re: Икономичен автомобил ли е Prius?
О, аз не сравнявам. Просто за мен не е икономично-мнение!
Автоматична кутия...помогни ми?!
Поздрави и безаварийно:)!
Автоматична кутия...помогни ми?!
Поздрави и безаварийно:)!
- Мишен
- Получена благодарност: 1 път

prius 3 написа:Това за маслото шега ли е?Мишен написа:...
единствения проблем е че харчи масло
IVOtuning написа:За какво ли изобщо се хабя пиша....
Убедихте ме, моят Приус не харчи масло..
Повече нямам какво да напиша по темата.
Ако има среща в София, кажете, че Приуса ми липсва страшно много.Akima написа:Какво искате да направим за юбилея - парти с подаръци,торта или да издадем на хартия книга с постовете от темата?laugh.gif
Отказах се след две одрасквания за по 90 и 120лв с труда и боята и две снимки за превишена скорост по 140лв

Прикрепяте заснетият материал, описвате ситуацията и заставате зад твърденията си с имена и координати за връзка. „Пътна полиция” преглежда кадрите, създава АУАН и Ви кани да се разпишете като свидетел.
https://www.facebook.com/sdvr.stolichnapolicia
- Мишен

Kia Optima Hybrid е по-добре оборудвана от Toyota Prius

ценова листаТази година месец юни носи горещо време и "гореща" кола с него: Kia Optima Hybrid - първи хибриден модел на марката. Превозното средство ще присъства в шоурумите от следващия месец и не се нарича "Optima" случайно - характеристиките му са толкова вълнуващи, както подсказва и името.
Ще започнем с основните неща: за стойност на цените от $26,500 (36.300 лв), вие получавате кола, която е всъщност по-евтина и по-голяма от най-продавания хибриден Prius на Toyota. Така че това е една добра оферта от самото начало. За тази цена получавате автомобил, който работи с LG Chem литиево-йонни батерии от най-съвременно поколение; можете да достигне разход на гориво от 7/100 в града и 5.5/100 извън него.
KIAOPTIMA FL 2,0i 16V CVVT HX 6AT / Hybrid 67 890 ЛЕВА С ДДС
ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ
Двигател: Бензинов, 4-цилиндров и Електродвигател 35kW/205Nm/ Батерия LiPo 47kW/270V/5,3Ah
Скорсти: 6АТ (6-Степенна Автоматична скоростна кутия)
Задвижване: FWD - Задвижване на предните колела
Прикрепяте заснетият материал, описвате ситуацията и заставате зад твърденията си с имена и координати за връзка. „Пътна полиция” преглежда кадрите, създава АУАН и Ви кани да се разпишете като свидетел.
- Not_active_user_1
Мишен, доста манипулативна статия бих казал. Дано поне на ecars да са им платили за тази глупост, която между другото е от 2011 г. Личи си, че КИА са били решили да си наложат хибрида на гърба на Приус. Какво прави впечатление:
Сравняват цените в САЩ с тези в Европа. Дали, ако сравнят американските цени на двете ще са в полза на Оптимата! Приус е по-евтин на всеки пазар. Факт!
Сравняваме цените на двете у нас и се получава разлика почти 9 000 евро. С тази цена Оптима се доближава доста до цената на Lexus IS 300h. А Лексуса е просто от друга планета спрямо Оптима и няма как да ги сравняваме двете. Така, че тази Оптима на тази цена не е никаква оферта. Прави ми и друго впечатление, че разликата на разходите градско/извънградско е над 1,5/100. Доста голяма разлика бих казал, което ми говори, че не са го изпипали добре този хибрид.
Сравняват цените в САЩ с тези в Европа. Дали, ако сравнят американските цени на двете ще са в полза на Оптимата! Приус е по-евтин на всеки пазар. Факт!
Сравняваме цените на двете у нас и се получава разлика почти 9 000 евро. С тази цена Оптима се доближава доста до цената на Lexus IS 300h. А Лексуса е просто от друга планета спрямо Оптима и няма как да ги сравняваме двете. Така, че тази Оптима на тази цена не е никаква оферта. Прави ми и друго впечатление, че разликата на разходите градско/извънградско е над 1,5/100. Доста голяма разлика бих казал, което ми говори, че не са го изпипали добре този хибрид.

- Мишен

КИА Моторс е един от световните производители на икономични автомобили, а днес компанията празнува поставянето на нов световен рекорд на Гинес в опит да регистрира най-ниска консумация на гориво с хибриден автомобил за разстояние от 7 899 мили.
Двамата ентусиазирани автомобилисти Wayne Gerdes и неговият колега и приятел Chris Bernius успешно завършиха обиколката си в 48 американски щата, достигайки среден разход на гориво от едва 3,64 л/100км със серийно оборудвана КИА Оптима Хибрид.
14-дневната обиколка в Америка бе осъществена в рамките на 2 седмици като на ден експерименталистите са пропътували по 564 мили. За целта са изразходвани 5.5 резервоара с бензин, като средно с едно зареждане се изминават 1 418 мили. По време на пътуването КИА Оптима Хибрид се е движила с двама пътника и техния багаж, което е било изискване на Световните Рекорди на Гинес.

Целта на наградите “Plus X” е да отличи забележителните, иновативни и висококачествени продукти. Конкурсът, който се организира за 11-ти пореден път е световен лидер за иновативните награди в областта на технологиите, спорта и лайфстайл продукти.
Наградата почита продукти, които са притежатели на поне един “Plus X” фактор, предимство в качеството, което заслужава да бъде отличено. Заявките в конкурса се оценяват и класифицират в 7 категории: Иновация, Високо качество, Дизайн, Удобна ползваемост, Функционалност, Ергономия и Екология. Победителите се избират от международно жури в състав неутрални журналисти и експерти от 25 различни индустрии. Номинациите за наградите “Plus X” са подкрепени от почетния институт за продуктово тестване и сервизиране - TÜV SÜD.

Аз бях избрал да следя основно средния разход на гориво, защото за това иде реч, когато става дума за Hybrid. Традиционният 2,0-литров бензинов двигател със 150 к.с. и 180 Нм работи успоредно с 35-киловатов електромотор, захранван от литиево-полимерна батерия. Така сумарната мощност на задвижващия трак достига 177 к.с. и 305 Нм. Абсолютно достатъчни параметри за едно супер комфортно пътуване по маршрута София-Несебър-София. След около 900 км съм абсолютно наясно със себе си, че това е луксозното и най-комфортно превозно средство, с което разполага в момента KIA. Предните колела се задвижват чрез 6-степенна автоматична скоростна кутия без традиционния преобразувател на въртящия момент. Казано най-опростено – предавките се сменят почти неуловимо и много плавно. Смятам обаче, че малко повече мощност нямаше да е излишна, тъй като чрез допълнителен мощностен запас би се избегнала по-честата смяна на предавките (и съответно нарастване на разхода), когато автомобилът се срещне с изкачване по магистралата. На круиз контрол това веднага се отчита от борд компютъра, затова предпочитам аз да контролирам нещата с педала на газта. При разрешението 140 км/ч трип компютъра отчита 8,4 л/100 км, което е далеч заводския показател, но отчитам факта, че взимам автомобила на пробег от 180 км. Още по-важна е забележката, че с жена и малко дете на море се ходи с пълен багажник. А това значи, че автомобилът тегли поне 1900 кг със 140 км/ч при разход налко над 8 литра, което не е никак зле. На връщане си направих труда да намаля до 120-130 км/ч, като при по-дългите спускания на магистралата успях да шофирам дори със 110 км/ч изцяло на електричество и натиснат педал на газта. Любопитно е, че Optima Hybrid дава по-нисък разход в градски условия, като слязох до 7,7 л/100 км. Обяснението е, че много по-често в действие влиза EV-режимът. Особено по сфетофарите и задръстванията, където се избягва постоянното превключване на 1-ва и 2-ра предавка.
Read more: http://cars.actualno.com/KIA-Optima-Hyb ... z3gdkhyyMS
- Мишен
Опитвам се да си спомня с колко най-много съм карал Приус на електричество и натиснат педал на газта... Може би 65, 70 км/чНа връщане си направих труда да намаля до 120-130 км/ч, като при по-дългите спускания на магистралата успях да шофирам дори със 110 км/ч изцяло на електричество и натиснат педал на газта.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Предлагам всякакви такива статии и коментари да се пускат в отделна тема.
Нямат много общо с естеството на тази тема.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
С Ауриса съм карал с около 95 (100 по километраж, което е реално 95)Мишен написа:Опитвам се да си спомня с колко най-много съм карал Приус на електричество и натиснат педал на газта... Може би 65, 70 км/чНа връщане си направих труда да намаля до 120-130 км/ч, като при по-дългите спускания на магистралата успях да шофирам дори със 110 км/ч изцяло на електричество и натиснат педал на газта.
- Мишен
Моите извинения, просто се опитвам да потдържам темата около Приус за хора, които са карали Приус.BOz написа:Предлагам всякакви такива статии и коментари да се пускат в отделна тема.
За мен това е по-интересно от сравнение с някакви дизелови яриси и тем подобни

Който не се е качвал, той не знае колко е различна тази кола и колко различно се кара.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Бензинови Яриси,колега,бензинови Яриси и тем подобни.Пък за дизеловите да не говорим - Приуса и да го буташ,пак ще гори повече от тях biggrin.gif .
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Това са предположения без факти.nowyaris написа:Бензинови Яриси,колега,бензинови Яриси и тем подобни.Пък за дизеловите да не говорим - Приуса и да го буташ,пак ще гори повече от тях biggrin.gif .
Факт - карал съм 1 месец дизелов Ярис - 1.4 Д4Д - 90 коня. Гори повече от Приуса в градски условия. Да не говорим, че самото сравнение е смешно.
Извънградско не съм имал възможност да го пробвам и там съм сигурен, че ако много се заиграя може да влезна в тежка битка с Приус-а за излъчването на победител.

Разход на хибрид-> 

- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
- Not_active_user_1
Наистина, би било добре да се спазва темата, не толкова стриктно разбира се, но в някакви определени граници. В случая Мишен го разбирам. Впечатлил се е явно от Оптима хибрид и иска да направим един вид сравнение. Пуща статии (които според мен са доста манипулативни) и иска да се получи дискусия. Както намекнах по-горе Оптимата не е конкурент на Приус. Доста по-скъпа е и с доста по-висок разход. По-коректно би било да се сравнява с Lexus IS 300h.
Мишен, пущаш линкове, но прочете ли:
„При разрешението 140 км/ч трип компютъра отчита 8,4 л/100 км, което е далеч заводския показател...“
При тази скорост Приус харчи около 5,5/100. Цели 3 литра разлика на магистрала. Доста е.
Още по-фрапиращо е:
„Любопитно е, че Optima Hybrid дава по-нисък разход в градски условия, като слязох до 7,7 л/100 км.“
Приус дава половината на този разход в града, а при старание и още по-малко.
А багажника на Оптимата е направо смешен за този клас автомобили:
„Проблемен обаче е багажникът със своите само 381 литра обем, което в този клас е много малко.“
Направили голяма кола с малък багажник. Смешна история. Още повече, че батериите са полимерни и не би трябвало да заемат много място, но корейците явно не са успели да им намерят най-удачното място и са ги цопнали в багажника. Само за сравнение Приус има 445 л багажник.
Мишен, това с колко км/ч си карал на батерия е без значение, както и колко км. можеш да минеш на батерия само е без значение за тези модели хибриди. Би трябвало да си го разбрал. Икономията идва от др. неща. Приус също можеш да го караш с около 100 км/ч без да пали ДВГ, но това нито е най-икономичен режим, нито е добър режим за батерията, която се разрежда екстремално бързо.
Мишен, пущаш линкове, но прочете ли:
„При разрешението 140 км/ч трип компютъра отчита 8,4 л/100 км, което е далеч заводския показател...“
При тази скорост Приус харчи около 5,5/100. Цели 3 литра разлика на магистрала. Доста е.
Още по-фрапиращо е:
„Любопитно е, че Optima Hybrid дава по-нисък разход в градски условия, като слязох до 7,7 л/100 км.“
Приус дава половината на този разход в града, а при старание и още по-малко.
А багажника на Оптимата е направо смешен за този клас автомобили:
„Проблемен обаче е багажникът със своите само 381 литра обем, което в този клас е много малко.“
Направили голяма кола с малък багажник. Смешна история. Още повече, че батериите са полимерни и не би трябвало да заемат много място, но корейците явно не са успели да им намерят най-удачното място и са ги цопнали в багажника. Само за сравнение Приус има 445 л багажник.
Мишен, това с колко км/ч си карал на батерия е без значение, както и колко км. можеш да минеш на батерия само е без значение за тези модели хибриди. Би трябвало да си го разбрал. Икономията идва от др. неща. Приус също можеш да го караш с около 100 км/ч без да пали ДВГ, но това нито е най-икономичен режим, нито е добър режим за батерията, която се разрежда екстремално бързо.
-
Още малко статистика от мен. Последното пътуване 787км двама с малко дете и багаж, от които магистрала 400км (120-140км/ч), останалото разстояние извънградско и малко градско. Климатика е ползван половината от времето – среден разход 5,06л/100км (по борд 5,0/100).
Последните дни ми се налага да карам основно извънградско. Шофирането с по-ниски скорости (80-90км/ч) веднага даде отражение на разхода - по борд разхода досега е 4,0л/100км. за 300км.
Среден разход до момента 5,13л/100км (за 9000км).
Последните дни ми се налага да карам основно извънградско. Шофирането с по-ниски скорости (80-90км/ч) веднага даде отражение на разхода - по борд разхода досега е 4,0л/100км. за 300км.
Среден разход до момента 5,13л/100км (за 9000км).
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Към всички фенове на дизела...
Колеги, прави сте! Хибридите са крайно неикономични, нелогични, непрактични автомобили! За Бога, моля не ги купувайте...оставете на нас непросветените и заблудените да си ги караме!

Разходът е от гаража на Кики, през половин София, по магистралата със скорости 100 до 120, слизане от магистралата на Пазарджик и до пред нас с non-stop климатик и двама души в колата.
Колеги, прави сте! Хибридите са крайно неикономични, нелогични, непрактични автомобили! За Бога, моля не ги купувайте...оставете на нас непросветените и заблудените да си ги караме!

Разходът е от гаража на Кики, през половин София, по магистралата със скорости 100 до 120, слизане от магистралата на Пазарджик и до пред нас с non-stop климатик и двама души в колата.