Мнение
от mapamop » 05 Фев 2020 20:02
papi_iliev,
В автокъщата са я побъркали в буквалният смисъл на думата да бръмчи на място и да я "газират" за да видях държи ли мотора на тормоз... и то всеки ден, вероятно за много дни. Моята като я взех разходомера показваше 83л/100
Докато успея да стигна до бензиностанцията на 3 километра от автоморгата/автокъщата - разхода слезна на 63л/100. След зареждането догоре с бензин, че беше започнала чак да хълца от нямане, се нулира и Варна - Русе с кротко каране 90-100-110 ми показа 5.2л/100 компютъра. В момента имам едни променливи стойности които се въртят между 8.1 и 9.3/100 само градско. Но сутрин я оставям да си побръмчи пред блока, докато отлепи стрелката на температурата до първото деление... Ако не я подгрявам имам сериозни шансове да я удържа на около 8 градско и да си простудя хлапето.
Дизела носи на подгряване и не надува разхода, но бензина не е никак икономичен в режим "бръмча пред блока".
И въпреки подгряването ми дава около +70 грама отгоре разлика в полза на компютъра, спрямо колонката.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.