Мнение
от bgtapanar1 » 06 Мар 2011 14:05
ясно, че си млада и то майка, щом не си чувала старата истина, че най-добрата кола е НОВАТА, а по-добрата от нея е държавната/фирмената.
ако имаш пари сега и в бъдеще, направо отивай в ТОЙОТА и си взимай един ЯРИС, макар че аз бих си взел АЙГО при такава малка щерка!
ако обаче ще издишаш по шевовете при подръжката на тази нова кола, то моя съвет е да си купиш един Ярис втора ръка за 5-6 хил.лв. и 8-10 години, до 120 хил.км.
аз си взех миналото лято един ЯРИС ВЕРСО (комби вариант на яриса), на 100 хил.км., 2000 г, обем 1.3 и 86 к.с. вивитиай-мотор, който харчи от 4.8 до 5.5/100 бензин, нов внос от южна италия, където няма сняг,сол,луга, гниене, гаражна, първи собственик възрастен човек, а бе...гледана кола, постелките и тасовете й са все още оргиналните, нищо не трака, не шуми, не духа, с бордови компютър, блестяща като нова от всякъде, да не ти разправям колко е обширна вътре въпреки малките си размери, поне двойна на обикновения ярис, при дръпнати назад предни седалки, задните пътници могат да си преметнат крак връз крак, а багажника събира и детска количка.
такъв ЯРИС ВЕРСО нов няма да намериш, от 2004 не се произвеждат, но ТОЙОТА силно съжаляват, че са изпуснали тази пазарна ниша на баничарките, понеже те първи пускат такъв модел и той трудно се възприема...но после рено,пежо,фиат и куп други буклуци напускаха масово баничарки, които и до сега се разграбват като топъл хляб.
вече я карам 6 месеца, 20 хил.км извъртех...колата е невероятна...
за 5 хил.лв...просто никога няма да си дам парите 10 пъти повече за нова...нито за друга освен японска...
новата кола е за хора с възможности, дано си такава и все такава да бъдеш...
само застраховките й за първите 3 години ще ти купят една като моята...
преди това карах 10 години подобна, НИСАН СЪНИ-1.4, който карах до 400 хил.км, но вероятно +100 хил, заради превъртане на километража, и за който не съм дал стотинка за резервни части и ремонти, освен за накладки и масла, и за леки ПТП...
беше кола-чудо, ЖЕЛЯЗНА КОЛА...
ето това е моя опит и съответно моя съвет...бъди здрава и умната...