Летни гуми за корола - каква марка?

krasikalchev

Мнение от krasikalchev » 17 Апр 2009 20:42

Благодаря за отзивите колеги.
Значи вероятно ще се спра на Vredestein. Интерисуваме само дали не са много шумни :) ( да ме извините за несериозния въпрос) щото като се движа на 5 с около 110 км/ч единственото което се чува в купето е шума от гумите :). А някой все пак не е ли пробвал и Gislaved - за които имам много добри отзиви от двама познати? Казват че зимните им гуми били направо страхотни и то на съвсем разумна цена, но за летните не съм чувал никакви коментари.

Поздрави

Краси Калчев

Аватар
extel

Мнение от extel » 17 Апр 2009 21:14

Преди 2 години съм карал с Vredestein- летни, 14-ки, гумите бяха перфектни, комфортни и тихи. Аз бях много доволен. Отностно Gislaved-a , зимните първия сезон се държаха много добре, държаха идеално на сняг. На втората зима( след около 15 000 км), бяха станали пълно дърво, много шумни и постоянно боксувах, т.е. не си заслужават mad.gif . Ако се двуомиш между двете, аз лично бих избрал първите!
AVENSIS 2.0 D4D 2001 SOL 110 HP

http://vbox7.com/play:00dda1ee76 - смеех...

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 17 Апр 2009 21:41

krasikalchev написа:Благодаря за отзивите колеги.
Значи вероятно ще се спра на Vredestein. Интерисуваме само дали не са много шумни :) ( да ме извините за несериозния въпрос) щото като се движа на 5 с около 110 км/ч единственото което се чува в купето е шума от гумите :). А някой все пак не е ли пробвал и Gislaved - за които имам много добри отзиви от двама познати? Казват че зимните им гуми били направо страхотни и то на съвсем разумна цена, но за летните не съм чувал никакви коментари.

Поздрави

Краси Калчев
На едната кола съм със зимни Gislaved Nord Frost 3 зимни и са уникално добри зимни гуми на страхотна цена,на всичкото отгоре произведени в Германия,а фирмата е Шведска.Имам впредвид че въпреки добрата им цена се правят в Германия.Значи зимата ровят като трактор,много силни гуми за дълбок сняг,киша,каквото се сетиш, голям грайфер ,мек е и е добра и на лед,много сигурна гума.Но като се стопли е хубаво бързо да се сменят с летни ,защото бързо се износват зимните,а и са леко шумни заради грайфера,но наистина леко.

Но теб те интересуват летни,аз като избирах гуми за колата летни и аз се чудех дали да не взема Гиславед летни,по-евтини са,но не ми хареса шарката ,а и няма отзиви за тях. Бях харесал и Uniroyal и Toyo,но Унирояла май беше по-скъп,а Toyo ми се сториха малко пластмасови и в крайна сметка избрах Vredestein и съм много доволен,за тях знаех ,че са много сигурни на мокро,затова ги взех,защото преди бях с летни Firestone,с които се блъснах именно заради аквапланинг.
Вредещайна е с много добри водни канали и на мокро дъжд е уникален.,на сухо също са много стабилни.Даже не се усеща разлика в тежестта на волана между сух път и мокър. Та Вердещайна е чудесна гума-и летните, и зимните им,и двете ги имам. Нито зимните са шумни,нито летните. Моите са производство Франция,а фирмата е холандска.
Взимай ги и си свиркай :whistle: Само кажи кой е модела.
Последно промяна от LEXUS на 17 Апр 2009 21:56, променено общо 1 път.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 17 Апр 2009 21:54

Има проблем с изпращането нещо все изпраща 2ри пост ,когато редактирам нещо,егати. mad.gif

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 18 Апр 2009 16:41

LEXUS написа:
spritable написа:Зимните ми са Vredestein и съм много доволен. Така че няма да сбъркаш ако избереш тази марка.
И моите и са перфектни гуми! На всичкото отгоре имам и летни,които са уникално добри на мокро. Препоръчвам Вредщайн! Фулда са най-лошите скъпи гуми.карал съм със зимни Фулда и са пълна трагедия в снега,летни Фулда определено съм чул доста оплаквания,а цената им е необосновано скъпа.
И аз мисля за зимата да си взема Vredestain Snowtrac 3. Кой ги внася в БГ? Сайт?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 18 Апр 2009 17:19

Аз ги взех от центрове за гуми "Европа".,вносители са. И ако взимаш 4 гуми, им искай процентна отстъпка от цената.

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 18 Апр 2009 19:05

didak написа:
LEXUS написа:
spritable написа:Зимните ми са Vredestein и съм много доволен. Така че няма да сбъркаш ако избереш тази марка.
И моите и са перфектни гуми! На всичкото отгоре имам и летни,които са уникално добри на мокро. Препоръчвам Вредщайн! Фулда са най-лошите скъпи гуми.карал съм със зимни Фулда и са пълна трагедия в снега,летни Фулда определено съм чул доста оплаквания,а цената им е необосновано скъпа.
И аз мисля за зимата да си взема Vredestain Snowtrac 3. Кой ги внася в БГ? Сайт?
И аз ги взех от Европа с 10% отстъпка. Аз лично съм много доволен!
Летните са ми Sava Intensa. По-шумни са от Сноутрак3, , въпреки че зимните по принцип са по шумни от летните.
Toyota Avensis AT221 7A-FE

El Camino

Мнение от El Camino » 18 Апр 2009 22:47

Миналата година плюх много Тойото, тази ще ги хваля. R1 e гумата. На цена 38 евро на парче за 15ка просто няма алтернатива като грип на сухо и мокро.
И най - веселото предстой: идиотите от АДАЦ, АутоБилд и т.н. просто не ги вкарват в сравненията си. Там са балони, които са предписвали на времето производителите и все още се купуват масово.

В Бг цените са двойни и ако сериозно смятате да купувате направете една масова покупка от тук, вместо да търсите смисъла в боклуци от барум на долу.

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 19 Апр 2009 14:11

El Camino написа:Миналата година плюх много Тойото, тази ще ги хваля. R1 e гумата. На цена 38 евро на парче за 15ка просто няма алтернатива като грип на сухо и мокро.
И най - веселото предстой: идиотите от АДАЦ, АутоБилд и т.н. просто не ги вкарват в сравненията си. Там са балони, които са предписвали на времето производителите и все още се купуват масово.

В Бг цените са двойни и ако сериозно смятате да купувате направете една масова покупка от тук, вместо да търсите смисъла в боклуци от барум на долу.
Т1-Р ли имаш предвид... относно цените, САЩ е огромен пазар спрямо бг и там има пазачна икономика за разлика от тук... иначе аз бих си поръчал гуми ама за 4 май няма да има смисъл...

П.П. предпомагам че тук за теб е САЩ или бъркам rolleyes.gif

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 19 Апр 2009 15:26

El Camino написа:Миналата година плюх много Тойото, тази ще ги хваля. R1 e гумата. На цена 38 евро на парче за 15ка просто няма алтернатива като грип на сухо и мокро.

Наистина къде ги намираш на тези цени?!
Toyota Avensis AT221 7A-FE

El Camino

Мнение от El Camino » 20 Апр 2009 00:25

Имаха промоция до края на март и сега са ги вдигнали малко. Трябва да потърся по другите сайтове дали няма по далавера.

Това е саита на делтиком в Германия:
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So

Същите гуми на сайта им в БГ:
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So

Пазарна икономика wacko.gif

Аватар
borracho

Мнение от borracho » 20 Апр 2009 08:22

Колеги, замислям следната хава - тъй като имам 1 чисто нова гума, стои си на резервата, дали няма да е добре да си купя още една същата а на резервата да сложа една изтъркана и така да си имам чифт нови гуми. Модела е Bridgestone B390 къде в Пловдив може да се продава тоя модел?
Toyota Corolla D-4D 2000cm3 90hp 2004

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 29 Апр 2009 14:38

Зимният Гиславед е добра и хубава гума ???
може да е добра за 20 сантиметра сняг но за сух или мокър път си е пълен боклук поради това че и е много дълбок грайфера и много мек каучука . На сух път рязкото спиране и взимане на завой с по голяма скорост със зимен Гиславед си е гарантирана беля ...Това не е гума за България , е ако живееш в Банско става
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Публикувай отговор