Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
diver
Мнение
от diver » 06 Апр 2009 07:46
Добре дошъл в 21 век

Замислил ли си се защо този уникален автомобил, не е повторил никога след това феноменалния си успех?!
Би ми било интересно да коментираш и случайните световни титли от 90, 91, 92, 93, 94, 98 и 99 на тойота в световния рали шампионат...
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
-
rudolf
-
Обратна връзка:
Мнение
от rudolf » 06 Апр 2009 13:50
diver написа:
Добре дошъл в 21 век

Замислил ли си се защо този уникален автомобил, не е повторил никога след това феноменалния си успех?!
Би ми било интересно да коментираш и случайните световни титли от 90, 91, 92, 93, 94, 98 и 99 на тойота в световния рали шампионат...
аз не умаловажавам победите на тойота,,,за мен няма особено значение марката която е ползвана за база на спортен и развит автомобил,а по скоро дали тази база е подходяща,,,,макар практиката да показва че това което не е подходящо за с малко пари-става с много пари....
всъщност като се замисля това което 21 ви век добавя като стандартни в автомобилостроенето-така или иначе трябва да се изкорми или подмени при спортния автомобил laugh.gif
всъщност аз не се сещам на нашата национална среща да имаше развит спортен автомобил че този голф ни е толко смешен
rudolf
-
Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
-
Обратна връзка:
Мнение
от Ael » 06 Апр 2009 14:18
Не бе ,те и новите са толкова ръбати. ЧесНо. Последния път когато проверих гоуфа не беше спортен автомобил

Според мен проблема не му е толкова във визията (екстериор и ИНТЕРИОР) ами в конструктивната инженерна мисъл която е заложена (и по никъв начин развита) още от далечната 1983г. Но след като разгледах линковете на рудолф направо унемях. Тези изглеждат много лачени и сега вече си пускам колата в продажба само и само да притежавам едно такова тюнинговано бижу. Аз още вчера се плюех че съм си купил такава обла кола и не можах да си монтирам парктрониците в права линия отзад. Мъка ... мъка....

1G-FE
Ael
-
diver
Мнение
от diver » 06 Апр 2009 20:59
http://www.mayfco.com/citroen.htm
Имам един излишен БХ да го трампим за АЕ-то?
diver
-
andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от andrian999999 » 07 Апр 2009 00:08
МИ АКО ГЛЕДАШ РАЛИ ШАМПИОНАТА ТО СЕ СЪСТЕЗАВАТ САМО 2 МАРКИ
ГЛЕДАИ ВНИМАТЕЛНО, ТАМ ТОЙОТА НЯМА СъЩО
Последно промяна от
andrian999999 на 07 Апр 2009 00:17, променено общо 1 път.
andrian999999
-
andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от andrian999999 » 07 Апр 2009 00:16
diver написа:lostigros написа:Ако искаш разгледай подфорума "силов тунинг" във форума на vwclub.bg.Има някои истински сериозни коли,които не отговарят на твоето описание.
Абе гледах преди малко световния рали шамоионат и гоУф не видЕх. Преди това гледАх и световния драг шампионат, ма и там бюра немаше. Ма тва сигурно щото там не ги разбират нещата и нямат в близост град Перник.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
ЕДИН ГОЛФ ДВОИКА ЩТЕ УТРЕПА ВСЯКА ТОЙОТА С ИЗКЛюЧЕНИЕ НА МР2
А ТОЙОТА И НЕЯ Е СПРЯХА 2005 ОТ ПРОИЗВОДСТВО, и вече за съжаление не правят коли със спортен характер над 160 кс. камоли спортни ! ТАКА ЧЕ ТРЯБВА МАЛКО УВАЖЕНИЕ към WV те още правят
GTI
andrian999999
-
REDBULBC
Мнение
от REDBULBC » 07 Апр 2009 00:49
andrian999999 написа:diver написа:lostigros написа:Ако искаш разгледай подфорума "силов тунинг" във форума на vwclub.bg.Има някои истински сериозни коли,които не отговарят на твоето описание.
Абе гледах преди малко световния рали шамоионат и гоУф не видЕх. Преди това гледАх и световния драг шампионат, ма и там бюра немаше. Ма тва сигурно щото там не ги разбират нещата и нямат в близост град Перник.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
А ТОЙОТА И НЕЯ Е СПРЯХА 2005 ОТ ПРОИЗВОДСТВО, и вече за съжаление не правят коли със спортен характер над 160 кс. камоли спортни ! ТАКА ЧЕ ТРЯБВА МАЛКО УВАЖЕНИЕ към WV те още правят
GTI
Евала на VW че още правят GTI о чесно казано това изказване че един голф 2 ще бие всеки един модел на тойота освен Mr 2 е леко казано смешно и малко банално laugh.gif laugh.gif . Не един голф в Русе е плакал от старата селика последния път беше на светофар с 3 ленти , пред мен беше колегата от русе с селиката и отстрани голфове явно ни видяха че се гоним на предния светофар и те решиха да се включат и после както се пееше в една песен "много като тебе вече плакаха"(laugh.gif laugh.gif ) .Всеки който кара голф се мисли за Шумахер и че кара много голяма бегачка но всъщност не е така .....Голфа е градски автомобил освен ако не е пипан, както и например Corolla е11 като моята 1.3 двигател не е бегачка но върви перфектно като за мен с този двигател . А и е малко тъпо да сравняваш голф 2 и Mr 2

...Mr 2 е спортен екзотичен модел база за сравнене няма ( и като дизайн и като пъргавина ) Toyota Scion 2.4 VVTI е модел с леко спортен дух който е 161 коня даже ,явно има и коли с над 160 коня със спортна визия.Другото което е например двигател 1.4 чист на голф 98 година вади 75 коня а двигател а на корола 1.4 вади 97 коня разбирам да сравняваме да кажем прелюд и супра , и двете са високооборотни машини а до колкото аз поне знам европейските автомобили са ниско оборотни .....
Ако греша някъде поправете ме , не мисля че знам всичко просто съм на това мнение .
Поздрави от Русе и Peace

Последно промяна от
REDBULBC на 07 Апр 2009 17:18, променено общо 1 път.
REDBULBC
-
Georgimitrovich
Мнение
от Georgimitrovich » 07 Апр 2009 01:41
andrian999999 написа:diver написа:lostigros написа:Ако искаш разгледай подфорума "силов тунинг" във форума на vwclub.bg.Има някои истински сериозни коли,които не отговарят на твоето описание.
GTI
Аз вече съм ти фен. С нетърпение очаквам следвашият ти пост.

1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
Georgimitrovich
-
lostigros
-
Обратна връзка:
Мнение
от lostigros » 07 Апр 2009 09:30
Андрианчо,на колко години си мойто момче?Научи се първо как се пише VW,че така само ни излагаш.
Към останалите:Айде стига бе хора.Темата беше съвсем друга.Целта беше да се покаже че това е любителски шампионат и се прави за кеф.
ФВ клуб България организира постоянно такива неща по съборите и т.н.Предполагам и вие бихте се включили ако имаше подобно мероприятие за Тойоти.И не всички от вас със сериозно подготвени спортни автомобили.
И освен това ФВ не е само голф.Но това е друга тема.
lostigros
-
diver
Мнение
от diver » 07 Апр 2009 12:13
GTI
Кой е точно тоя гоУф дет ще бие дори един старлет гланца или королка 1.8ТС?! щото за селика ГТ4 примерно съвсем не се сещам. чакам с нетърпение следващата ти мозъчна пръдня.
diver
-
newmiro
Мнение
от newmiro » 07 Апр 2009 13:16
стига колеги, темата е съвсем различна. благодарско на VW форума за поканата, респект, че успяват да си правят доста често такива мероприятия и нека се забавляват, пък аз ако бях по-наблизо щях да отида, ей така, дори и само да погледам, за шоуто, пък и що да не покарам малко ако мога.

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
-
Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
-
Обратна връзка:
Мнение
от Ael » 07 Апр 2009 16:33
newmiro написа: пък и що да не покарам малко ако мога.

Няма да те пуснат , и гоуф е трудно да си купи човек вече. Всеки си ги стиска и никой не продава ... можеби заради античния дух който притежават

1G-FE
Ael
-
rudolf
-
Обратна връзка:
Мнение
от rudolf » 07 Апр 2009 23:18
newmiro написа:стига колеги, темата е съвсем различна. благодарско на VW форума за поканата, респект, че успяват да си правят доста често такива мероприятия и нека се забавляват, пък аз ако бях по-наблизо щях да отида, ей така, дори и само да погледам, за шоуто, пък и що да не покарам малко ако мога.

в момента само голф-модификацията има повече спортни разновидности от цялата марка -тойота,,,
2.0 16v GTI 200 PS (197 hp/147 kW) @5100−6000 rpm
2.0 16v GTI Edition 230 PS (227 hp/169 kW) @5500 rpm
3.2 24v R32 3189 cc VR6 Petrol 250 PS (247 hp/184 kW) @6300 rpm
rudolf