Никога повече Лексус

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Re: Никога повече Лексус

Мнение от slowtraveler » 01 Мар 2009 21:07

Kiki написа:Осанна, я! Купи си "Мазда" и сега ревеш от Авенсис. Реви, ама от "Авенсис 1", а не изобщо, защото общото мужду двата модела е само наименованието. А и не реви в този форум, а в другия! biggrin.gif tongue.gif
Не си прав Кики - купих си Мазда защото ревях от Авенсиса, а не обратното....
То така като тръгне разговора от общото към частното, мога и да уточня - ревах от Авенсис ДКН В4009... Дали ако му бях сложил друг номер проблемите щяха да са по-малко? :whistle:
Към непубликуваните проблеми - едновременно изгаряне на двата фара (в един и същ момент) и 2 пъти горене на крушката на плафона - явно заприличва на Лексъс с тези електрически проблеми tongue.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 01 Мар 2009 21:12

El Camino написа:
Japanese_fever написа: Shtoto vseki den si vadq i posle si pribiram radioto tam. laugh.gif
Kaжи, че се майтапиш плс laugh.gif
Koi shti slaga krushka v japkata na Civic? Nema takova jivotno.

Ina4e player-a go pribiram, za6toto e Pioneer, a Bai Ganio trebe da e na sigur! laugh.gif Ne 4e ne e $100, ami go nqma ve4e to4no tozi model. tongue.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 01 Мар 2009 21:13

Vesko написа:Към никога повече авенсис и аз се включвам, само 90х.км и 3г за даизтече гаранцията и предните амортисьори ги смениха.... :censored:
Po princip na takuv probeg vsik4i amortisiori sa za smqna, ele puk na kola v BG!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

diver

Мнение от diver » 01 Мар 2009 22:06

Kiki написа:
slowtraveler написа: П.С. Преди време си мислех да пусна тема 'никога повече авенсис' с моите патила, ама темата щеше да се превърне монолог на Кики (осанна и т.н.) biggrin.gif
Осанна, я! Купи си "Мазда" и сега ревеш от Авенсис. Реви, ама от "Авенсис 1", а не изобщо, защото общото мужду двата модела е само наименованието. А и не реви в този форум, а в другия! biggrin.gif tongue.gif
По същество, авенсиса е развалена карина, та според мен твърде вероятно 1-ва генерация даже да е по-корав, ма пък трудно ще кажеш карам 3 годишна тойота....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 02 Мар 2009 00:31

Kiki написа:
slowtraveler написа: П.С. Преди време си мислех да пусна тема 'никога повече авенсис' с моите патила, ама темата щеше да се превърне монолог на Кики (осанна и т.н.) biggrin.gif
Осанна, я! Купи си "Мазда" и сега ревеш от Авенсис. Реви, ама от "Авенсис 1", а не изобщо, защото общото мужду двата модела е само наименованието. А и не реви в този форум, а в другия! biggrin.gif tongue.gif
Кики, лично на мен Авенсис 1 ми харесва много повече от от авенсис 2 (като изключа 2.2Д4Д които се появи 2г след премиерата в БГ на авенсис 2. Много по сполучлив е (лично мнение), за авенсис 1.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 02 Мар 2009 00:33

prius06 написа:Да взема и аз да се включа с едно "Никога вече хибрид". За няма и три години два пъти вече сменям пера на чистачките... Безобразие!!! :angry4:

BTW Задната чистачка на Приус е наистина много кофти - или трябва да се смени в сервиз с оригинална или трябва да се изниже гумата с пружините от водачите и да се навре нова. wacko.gif
И на моя хибрид не успях сам да си сменя задната чистачка smile.gif Да не говорим че почти не чисти biggrin.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 02 Мар 2009 00:34

Cosmos написа:Тази тема е наистина голяма подигравка към хората които наистина имат проблеми със своите автомобили и то сериозни проблеми, едва ли ако вашият спадаше към тях щяхте да пишете такива глупости...но всеки с акъла си дано на никой не му се случват сериозни проблеми с колата!
Когато карах Опел, приемах нещата такива, каквито са. После, когато си мислех, че съм се отървал от проблемите, карайки Пасат разбрах, че съм най-големия карък на планетата.

Откакто карам Тойота, проклятието върху мен падна. От раз. Та без негативен песимизъм плс. Бай Айнщайн го е казал - всичко е относително. biggrin.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 02 Мар 2009 00:48

Cosmos написа:Тази тема е наистина голяма подигравка към хората които наистина имат проблеми със своите автомобили и то сериозни проблеми, едва ли ако вашият спадаше към тях щяхте да пишете такива глупости...но всеки с акъла си дано на никой не му се случват сериозни проблеми с колата!
Не съм искал да се подигравам с никого. От 1999 карам само нови тойоти (е почти ако броим лексъе различно от тойота). Не си мислиш че нито една повреда не съм имал нали? Взех си авенсис 1 през далечната 1999г. и още на около 2х.км. ми се изкривиха предните дискове. Да може би се притесних малко че нова кола (първата ми нова кола тогава) има проблеми. Но пък нали е в гаранция smile.gif Смениха ми ги гаранционно. След това средно ми ги сменяха на 8х.км. По-често от колкото маслото на колата. Да много голям недостатък за нова кола нали? Но зависи от гледната точка. Нали е гаранциона? Като резултат докато навърши колата 3г (около 180х.км) аз не бях дал нито една стотинка за накладки biggrin.gif Към всеки нов диск заради изкривяване вървяха нови накладки biggrin.gif Да уточня че като си купих колата имаше промоция че гаранцията е 3г без ограничението за 100х.км. Втори плус от моя гледна точка беше че като отида в сервиза всички се досещаха за какво отивам и не трябваше да си записвам час седмица предварително smile.gif Смених си авенсис 1 с авенсис 2. По-точно имах 2. На единиат от тях още на пурвото излизане извън софия открих че има има ужасен шум над 160км/ч и трябвапе да ми сменят уплътнението на шофьорската врата само 1 седмица след като си я купих. НО това си е техника и е нормално някакъв процент от нея да има проблеми. Нали за това е гаранцията. Оправят ти колата и след това си караш спокойно.

За хората които търсят перфектната кола която няма да се развали (независимо какъв дефект) няма да намерят. Дори някой да е доволен от дадена марка, винаги ще има хора които ще са недоволни от съответната марка. Ако поискам да намеря недостатъци на моята кола 100% ще намеря!!!

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 02 Мар 2009 01:42

Vesko написа:За хората които търсят перфектната кола която няма да се развали (независимо какъв дефект) няма да намерят.
Мислиш ли?! biggrin.gif

Изображение

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 02 Мар 2009 02:28

Fido Dido написа:.....Когато карах Опел, приемах нещата такива, каквито са. После, когато си мислех, че съм се отървал от проблемите, карайки Пасат разбрах, че съм най-големия карък на планетата.

Откакто карам Тойота, проклятието върху мен падна. От раз. Та без негативен песимизъм плс. Бай Айнщайн го е казал - всичко е относително. biggrin.gif
Айде малко ПОЗИТИВЕН ПЕСИМИЗЪМ biggrin.gif
Дидо, преди Авенсиса извъртях 3 опела (2 опел астра Ф и един опел астра G). Освен най-първия опел (единствения, който бе взет втора ръка - на 1г/74х.км), дето двигателя му бе каръшки (къса ремък, троши разпределителен вал няколко пъти) с другите опели не съм имал никакви проблеми.... Втория ми опел все още го кара колегата ми, и виждам, че още не му е създавал никакви проблеми (на 150х.км смени амортесьори - нищо друго не е пипано, а колата вече е на 180х.км)... Третия ми опел също бе пушка - продадох го на 105х.км и често го срещам из града (В4445СМ)... В офиса имаме и една Зафира 2004г, която след първоначалните проблеми с алармата до момента (около 150х.км) освен сменени амортисьори друго не е пипано...
Та Авенсиса ме върна на земята - да приема нещата каквито са....
Така-че всичко е относително... :thumbsup:

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 02 Мар 2009 04:12

Слоу - това ми беше мисълта. Та на Опела за 4 години и близо 90к километра по мотора само смених гарнитура, водна помпа и консумативи. Ама го изяде ръждата, завалията - орисия, какво да се прави. Не споменавам останалите проблеми - нормални за всеки автомобил над 20г. на Пасата сменях маслена помпа, късмет, че я хванах овреме, радиатор, инжектори - БГ бензин - горивна помпа, почти цялрото окачване и пр. Ама не рева колко са зле Опел или Фолксваген. Въпрос на късмет, поддръжка от предишен собственик и тн. - те нещата са много комплексни. Ще видя Карината колко ще ми устиска в ръцете. До момента не съм привърженик на идеята да карам като да возя Мис Дейзи и на всички коли, минали през ръцете ми, им взимам душата. Любопитно е, че Карината издържа на тормоза, на който е подлагам - ще видим. Засега - масла, филтри, ремъци и нови МР3 на флашка. biggrin.gif

П.П. Защо си купих Тойота - за 15 години чупене на ръце по сервизите, ми направи впечатление, че Тойота е колата, която ремонтирам най-малко. С изключение на Короли от 84г., дето са за гърнета и тампони на носачи. Та преди да си купя каквато и да е било кола - си правя проучване. В случая е на 15 години.

Е, Мазда, Нисан и Хонда - също. Ма там цените нещо...

П.П.2. Чете ли новия АутоБилд?! Виж сравнението м/у Авенсис, Мондео, Пасат и Мазда... biggrin.gif

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 02 Мар 2009 10:39

Fido Dido написа:.....П.П. Защо си купих Тойота - за 15 години чупене на ръце по сервизите, ми направи впечатление, че Тойота е колата, която ремонтирам най-малко. С изключение на Короли от 84г., дето са за гърнета и тампони на носачи. Та преди да си купя каквато и да е било кола - си правя проучване. В случая е на 15 години.

Е, Мазда, Нисан и Хонда - също. Ма там цените нещо...

П.П.2. Чете ли новия АутоБилд?! Виж сравнението м/у Авенсис, Мондео, Пасат и Мазда... biggrin.gif
Дидо, ти все пак имаш преимуществото да можеш да събираш информация от първа ръка :thumbsup:
За нас простолюдието остава риска да си бием сами главата в стената и да си правим проучванията на собствен гръб biggrin.gif
Цените на втора ръка едва ли се различават много с другите марки...
А аутобилд винаги ми е било интересно да го чета - по същата причина на времето четях 'Стършел' - развеселява ... biggrin.gif
Не съм го чел новия брой - ама като казваш - ще го взема да се образовам :thumbsup: :cheers:

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 02 Мар 2009 13:09

Fido Dido написа:

П.П. Защо си купих Тойота - за 15 години чупене на ръце по сервизите, ми направи впечатление, че Тойота е колата, която ремонтирам най-малко. С изключение на Короли от 84г., дето са за гърнета и тампони на носачи. Та преди да си купя каквато и да е било кола - си правя проучване. В случая е на 15 години.
мисля си че допреди 5-6 години на 10 vw i 10 opel и се падаше една тойота,,,,някак статистически е по нормално да ти минават по малко тойоти през ръцете,,,,а преобладаващите тойоти с момента са до 5-6 годишни,,,за разлика от новия внос на 10 -12 годишните немски возила...

така като отвориш мобиле и го сетнеш на пассат,,,ауди а4,,,астра, голф с по над 500 обяви,,,,,,,,,и карина и корола- с по 20-30 обяви се разбира какво имам в превид.
ей сега си направих експеримент,,,на цялата марка тойота даде 1080 обяви-в това число с всичките нов и стар внос по паркинга на тм-ауто,.,,само на пасат-търсачката даде 2200 обяви.
голф--над 3000-защото търсачката е ограничена
астра 2400
вектра 1700
а4 1500

има и още един фактор според мен--тойота като цяло,не е била никога любима марка на селскостопански производители на картофи,начинаещи тунери-експериментатори, 18 годишни стреет рейс фенове.....а по скоро на по зрели чички,което само по себеси значи по малко дефекти и по разумна експлоатация,,,,
дори и в форума повечето хора които чоплят по тойотите са минали отдавна пълнолетие..
Последно промяна от rudolf на 02 Мар 2009 13:24, променено общо 1 път.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 02 Мар 2009 13:21

rudolf написа:....
има и още един фактор според мен--тойота като цяло,не е била никога любима марка на селскостопански производители на картофи,начинаещи тунери-експериментатори, 18 годишни стреет рейс фенове.....а по скоро на по зрели чички,което само по себеси значи по малко дефекти и по разумна експлоатация,,,,
дори и в форума повечето хора които чоплят по тойотите са минали отдавна пълнолетие..
OFF:
Рудолф, бате, най накрая разбрах какъв съм и какъв ще бъда - селскостопански производител, обичащ картофките с бира, който се е подмладил и ще става стрийтрейсър biggrin.gif tongue.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 02 Мар 2009 13:28

slowtraveler написа:
rudolf написа:....
OFF:
Рудолф, бате, най накрая разбрах какъв съм и какъв ще бъда - селскостопански производител, обичащ картофките с бира, който се е подмладил и ще става стрийтрейсър biggrin.gif tongue.gif
нямах в предвид,,,кой не скача е червен:)....идеята беше че около женския пазар е пълно с пасати комби, пълни с човали картофи,,,, по улиците 18 годишните гонят бмв-та,и всякакви немски ГТ-возила с мръсна газ,,,а дивера, и повечео ми познати дигат бустове на голфове и опели и аудита,,,,нормално е в сервиза да има повече такива представители:)

слоуу,,,,кат ти отмине пълнолетието и станеш чичка,,пак ще дойдеш в отбора:)

Публикувай отговор