ако има някаква връзка---когато алтернатора се натовари с консуматори или паднал акумулатор (характерно за ниските температури и 2 годишен акумулатор съчетано с подгряване при дизела) -той товари двигателя,,за това има idle-up, клапан при мен,,,при други модели ,може по друг начин да е решен проблема,,но като цяло вдига оборотите за да не ти гасне мотора...на на мен ми отчита с 100грама повече при включен вентилатор.и ми вдига също оборотите до 300 грама на място вдигам с ел консуматорите си,което е и покачванена оборотиJimmy Freiburg написа:Колега,имам и още 1 проблем.Някъде преди седмица ми се появи.Водата на колата загрява,а тя самата не.В продължение на 10,15 км градско поддържа обороти около 1100,които играят.Като включа парното още повече играят.След около 20 км вс. се оправя.Работи на постоянни обороти.Наскоро смених въздушен филтър,които май не пасна много добре.Колкото по-силно пускам парното,толкова повече играят оборотите.И парното не топли много
Не ми влизат скоростите
-
- Обратна връзка:
Именно!Bass_Man написа: Тойота не правят масло ! Така , че никой не знае колко е оригинално !

Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
-
- Обратна връзка:
-
-
Какво ще рече експерименти с маслата?Сложих масло,каквото е по книжка 75W 90.Взех го чрез познат от ЕВРО 08.Каза ми,че е добро.Какво би ми препоръчал ти като марка?Интересно,че като е топло проблема изчезна.Днес цял ден карам из Бургас и всичко е песен.Как се оправя това със съединителя?Трябва да го отворя и смажа значи.
Givei za miga!
Всеки агрегат,който разчита на смазване за да работи се смята за дебелина на масленения филм и от тук се дават допуските за монтаж и допустимо износване.Японците в това отношение са си е:censored: мамата така че слагаш само оригинално,каквото и да е то.Виж си сервизната книжка.Проблема ти обаче според мен е от смяната на съединителя - феродовия диск се премества осово по шлицев вал и ако не е смазан или е сложена по-гъста смазка дава този ефект. Опитай да задържаш педала по-дълго в натиснато състояние преди да превключиш и кажи има ли резултат.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007
-
-
След всяко посещение ми се обаждат да ме питат дали съм доволен,задават въпроси за оценка по скала от 1 до 5. Телефона съм го сгрешил верния е тел. 066 810 821 - Приемчик сервиз
По ме притеснява да не поискат да разглобяват за да сложат друг дано си пазиш кутията от частите.На королата комби искахме да сложим по бюджетни причини "някакъв съединител" и ни предупредиха ,че ще има проблем и докато не сработи не трябва да натискаме до долу за да превключва добре(обратния на твоя случай) и за майтап се оказаха прави.Може би имат опит.Собственника се казва Венцислав Маринов и му викат Венци Тойтата още от 90-те. Какво друго да ти кажа освен късмет.
По ме притеснява да не поискат да разглобяват за да сложат друг дано си пазиш кутията от частите.На королата комби искахме да сложим по бюджетни причини "някакъв съединител" и ни предупредиха ,че ще има проблем и докато не сработи не трябва да натискаме до долу за да превключва добре(обратния на твоя случай) и за майтап се оказаха прави.Може би имат опит.Собственника се казва Венцислав Маринов и му викат Венци Тойтата още от 90-те. Какво друго да ти кажа освен късмет.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007
-
Мерси братле.Днес бях в INTERAUTO,тук в Бургас.Прегледаха ми обстойно колата,даже я закачиха на компютър за диагностика.Тестваха ми и съединителя и казаха,че е бомба.Според него е от маслото на скоростната,но ми каза да не го пипам.Проблеми щяло да има само ако е много студено.Иначе ми предложиха масло,40лв за 1 л.Но за сега ще карам така.Но ще си запиша телефона на сервиза в Габрово.
Givei za miga!