Na mojta vze da i stava studeno!
chuval sam che i 100% antifriz ne e hubavo, no ne sam siguren zasto, moje bi zaradi temperaturata mu na zamrazvane, tia e po visoka ot kolkoto na 50/50%. a do kolkoto znam za studeni temperaturi e nai dobre okolo 70%antifriz/30%voda.
btw, az na moita kola slagam ot nai-novia antrifriz na Toyota, toi e rozov i idva razreden, t.e. ne triabva da se dobavia voda v nego, sasto taka go davat da e dobar za 100K mili(do kat e nova kolata), a posle da se smenia na vseki 50K mili. az estestveno si go smeniam predi vsiaka zima, nali mi e bez pari.
btw, az na moita kola slagam ot nai-novia antrifriz na Toyota, toi e rozov i idva razreden, t.e. ne triabva da se dobavia voda v nego, sasto taka go davat da e dobar za 100K mili(do kat e nova kolata), a posle da se smenia na vseki 50K mili. az estestveno si go smeniam predi vsiaka zima, nali mi e bez pari.
->
abe pri normalni dvigateli razbiram da se razrezda, ama pri naduvane i sekvi eksperimenti na s turbina, men me interesuva da ne otvori garniturata!
ta se setih dneska... (offtopic.gif ) edin pich si vzel fiat punto GT turbo, ama neshto bil prepryavan slozena mu turbina ot subaru, wastegate-a na otvaray, i naduva do 1.8 bara, smenyali mu butala neznam kakvo oshte, znachi kolata pod 4000rpm ne vurvi izobshto, hulza, gasna (adski e bedna), posle izvednush trugva, i izpliuva pruchkata za masloto i pochva da izhvurlya masloto ot tam...
itaianska rabota! 

ta se setih dneska... (offtopic.gif ) edin pich si vzel fiat punto GT turbo, ama neshto bil prepryavan slozena mu turbina ot subaru, wastegate-a na otvaray, i naduva do 1.8 bara, smenyali mu butala neznam kakvo oshte, znachi kolata pod 4000rpm ne vurvi izobshto, hulza, gasna (adski e bedna), posle izvednush trugva, i izpliuva pruchkata za masloto i pochva da izhvurlya masloto ot tam...

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
NA tozi FIAT spored men sa mu ebali majkata s tova turbo. laugh.gifpunkara написа: ta se setih dneska... (offtopic.gif ) edin pich si vzel fiat punto GT turbo, ama neshto bil prepryavan slozena mu turbina ot subaru, wastegate-a na otvaray, i naduva do 1.8 bara, smenyali mu butala neznam kakvo oshte, znachi kolata pod 4000rpm ne vurvi izobshto, hulza, gasna (adski e bedna), posle izvednush trugva, i izpliuva pruchkata za masloto i pochva da izhvurlya masloto ot tam...itaianska rabota!
No tova da izpliuva pru4kata e mnogo interesno

A m/u drugoto to imalo nqkvi 2-a kruga deto antifriza ne vsqka kola obikalql, ama ne razbrah kak to4no. Iavno tozi termostat zatvarq samo kruga deto otiva kum ventilatora na parnoto, 6toto ako zatvarq izob6to kruga i antifriza spira da se vurti 6te precaka dvigatelq ot pregrqvane?!?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever написа:
A m/u drugoto to imalo nqkvi 2-a kruga deto antifriza ne vsqka kola obikalql, ama ne razbrah kak to4no. Iavno tozi termostat zatvarq samo kruga deto otiva kum ventilatora na parnoto, 6toto ako zatvarq izob6to kruga i antifriza spira da se vurti 6te precaka dvigatelq ot pregrqvane?!?
punkara написа: ako zapecne zatvoren zagryava kolata
->
А някаква система за вентилация на картера няма ли ?punkara написа:poradi visokoto nalyagane ot turbinata i ne dobre napraveni butala/sigmenti chast ot nego minava prez sigmentite i vliza pri kol.val karter i ot tam izbiva na nai-slaboto vuzmozno mesto pruchkata za nivoto na masloto!Japanese_fever написа: Ti kak bi go komentiral tova Punky?![]()
Антифризът(концентрат) има много голям коефициент на температурно разширение и така натоварваш ударно цялата охладителна система. Освен това поради по-високото налягане в охладителната система температурата на двигателя ти би трабвало да е по-ниска от нормалната.punkara написа:vodata izbiva prez garniturata na glavata! zatova ne e hubavo da se kara s voda! az karam s chist antifriz KONZENTRAT!![]()
po-niska ne e! vse pak dviagtela e s turbo, taka che ima kakvo da go zagryava postoyannoScоtt написа:Антифризът(концентрат) има много голям коефициент на температурно разширение и така натоварваш ударно цялата охладителна система. Освен това поради по-високото налягане в охладителната система температурата на двигателя ти би трабвало да е по-ниска от нормалната.punkara написа:vodata izbiva prez garniturata na glavata! zatova ne e hubavo da se kara s voda! az karam s chist antifriz KONZENTRAT!![]()

-
- Автомобил: Avensis T25 2.2D4D - 150hp
- Благодарил/а: 1 път
EE90 ; 2E-E
Dobrede ama az sum s9s smenen termostat i radiator, osven tova sistemata mi sveti ot 4istota , no v9preki vsi4ko prez zimata ne dostigam normalna temperatura na dvigatelq osobeno ako pusna parnoto, strelkata si stoi na 1/4.
Prez lqtoto oba4e vsi4ko si e nared.
- Japanese_fever
Re: EE90 ; 2E-E
Iavno oma6 su6tiq problem deto az imah(smeniha mi ve4e termostata, vsi4ko e nared. Kolata zagrqva normalno za 2 svetofara!SESKO написа:Dobrede ama az sum s9s smenen termostat i radiator, osven tova sistemata mi sveti ot 4istota , no v9preki vsi4ko prez zimata ne dostigam normalna temperatura na dvigatelq osobeno ako pusna parnoto, strelkata si stoi na 1/4.

Drug variant e tozi senzor deto meti temperaturata da e precakan i da pokazva gre6ni stojnosti.
- Japanese_fever
Vsi4ko e normalno sled smqnata na tupiq termostat, t.e. az sum tup 6toto sum karal taka edna godina i kusur?!?PAKETA_1 написа:термостата ти е зацепил в отворено положение, смени го щото ще караш на замръзване

Ama kak da go razbera kato kolata q kupih minaloto lqto, a lqtoto e dosta gore6to v Chicago i ne sum razbral, 4e e precakan termostata. Posle dojde zimata(minalata), ama az ne bqh registriran v tozi sajt i pitah v klub "Bulgari v Amerika" v Dir-a. I nqkoj mi kaza, 4e termostata mi e precakan, ama az ne go poslu6ah, su6to kakto tuka se izlojih.
No sega kolata vurvi mnogo po mazno i si nabira mnogo po-dobre, 6toto si e zagrqn dvigatelq. Dano da ne sum precakal nqkoj sigment ili klapan prez minalata zima, no az studena q karam nepove4e ot 2000rpm.
6te se razbere, ako po4ne da gori maslo ...

-