Шофьорската седалка и правилната й експлоатация

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 24 Ное 2008 20:32

mitoko написа:
Kiki написа:Аз подкрепям Киа! Не мога да карам по правила, които карат гърбът да ме боли от напрежение, защото е правилно, но неудобно за мен! no.gif no.gif no.gif
подкрепям кики. наистина темата е добра. на теория всичко е вярно и е докарано, но има хора които са несъразмерни спрямо масата(други хора) и/или увредени и те биват категоризирани като излючения ...
при изключенията въпроса е по сложен и не касае само до седалките и комфорта в автомобила а и други аспекти от живота като цяло...
много от нормалните хора не съзнават проблемите на изключенията и това поражда допълнителни трудности ...
Ясно темата е БЕЗСМИСЛЕНА !!!!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 24 Ное 2008 20:40

Защо така мислиш? За мен темата си е супер. Просто има различни мнения, а това би трябвало да е съвсем нормално, мисля!

diver

Мнение от diver » 24 Ное 2008 20:46

Те във ВРЦ шампионата незнаят как да си нагласят седалките biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
kia
Обратна връзка:

Мнение от kia » 24 Ное 2008 21:00

diver написа:Те във ВРЦ шампионата незнаят как да си нагласят седалките biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
това е различно ... съвсем различно

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 24 Ное 2008 21:06

belchilov написа:
mitoko написа:
Kiki написа:Аз подкрепям Киа! Не мога да карам по правила, които карат гърбът да ме боли от напрежение, защото е правилно, но неудобно за мен! no.gif no.gif no.gif
подкрепям кики. наистина темата е добра. на теория всичко е вярно и е докарано, но има хора които са несъразмерни спрямо масата(други хора) и/или увредени и те биват категоризирани като излючения ...
при изключенията въпроса е по сложен и не касае само до седалките и комфорта в автомобила а и други аспекти от живота като цяло...
много от нормалните хора не съзнават проблемите на изключенията и това поражда допълнителни трудности ...
Ясно темата е БЕЗСМИСЛЕНА !!!!
не е, явно не си ме разбрал, за което се извинявам unsure.gif

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 24 Ное 2008 21:08

Здравей belchilov, и аз ще взема мнение по тази тема хем че, не се мешам често в такива спорове (щото не разбирам много-много) и искам да кажа че си прав (според мен) и че, те подкрепям. Това не значи че, всеки не е прав за себе си защото манталитета на Българина не може да се промени и не може никой да му каже кое как е по правилно да се прави (и за това е на това дередже нашата страна). Да си призная честно и аз не карам точно по правилния начин защото карам леко полегнал, но си имам причина да обясна (хем че сигурно не ви интересува), на волана ми понеже е сменян има някъква приставка която е около 15см. и съответно ако си изправя седалката да е на 90градуса това значи че, като си опъна ръцете тъкмо върха на волана ще ми бъде сигурно на лактите. Та за това карам полегнал и може би всеки си има някъква причина, кой болежки в гърба, кой го мъчи гъзарията така е пич. Да обобщя може би ще е по добре. СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ И СМЯТАМ ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ НЕ Е НУЖНО ДА ГО КОМЕНТИРАТ. ТИ ПРОСТО СЕ ОПИТВАШ ДА ПОМОГНЕШ КАТО ПРЕДАВАШ ЕДНА ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО НЕ СИ Я ИЗМИЛИЛ ТИ А Я ВЗИМАШ ОТ ДОСТОВЕРЕН ИЗТОЧНИК (предполагам). БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ИНФОТО И ЩЕ ПРОБВАМ ДА КАРАМ ПО ТЕЗИ ПРАВИЛА (като изключим 90-те градуса за което се обосновах мисля). Хайде чао от мене и си останете с МИР пък на следващата национална ще се види кой как кара rolleyes.gif .
Изображение

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 24 Ное 2008 21:19

LiakaDJ написа:Здравей belchilov, и аз ще взема мнение по тази тема хем че, не се мешам често в такива спорове (щото не разбирам много-много) и искам да кажа че си прав (според мен) и че, те подкрепям. Това не значи че, всеки не е прав за себе си защото манталитета на Българина не може да се промени и не може никой да му каже кое как е по правилно да се прави (и за това е на това дередже нашата страна). Да си призная честно и аз не карам точно по правилния начин защото карам леко полегнал, но си имам причина да обясна (хам че сигурно не ви интеренсува), на волана ми понеже е сменян има някъква приставка която е около 15см. и съответно ако си изправя седалката да е на 90градуса това значи че, като си опъна ръцете тъкмо върха на волана ще ми бъде сигурно на лактите. Та за това карам полегнал и може би всеки си има някъква причина, кой болежки в гърба, кой го мъчи гъзарията така е пич. Да обобщя може би ще е по добре. СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ И СМЯТАМ ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ НЕ Е НУЖНО ДА ГО КОМЕНТИРАТ. ТИ ПРОСТО СЕ ОПИТВАШ ДА ПОМОГНЕШ КАТО ПРЕДАВАШ ЕДНА ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО НЕ СИ Я ИЗМИЛИЛ ТИ А Я ВЗИМАШ ОТ ДОСТОВЕРЕН ИЗТОЧНИК (предполагам). БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ИНФОТО И ЩЕ ПРОБВАМ ДА КАРАМ ПО ТЕЗИ ПРАВИЛА (като изключим 90-те градуса за което се обосновах мисля). Хайде чао от мене и си останете с МИР пък на следващата национална ще се види кой как кара rolleyes.gif .
Aз не задаължавам никой да кара по този начин .НИКОЙ .Просто обосновкта как и защо се кара по този начин е неоспорима .Всеки да кара както си иска !!Това е в помощ да откиете нещо което не знаете за автомобила си като поведение и да се научите да го владеете по-добре .НЕ ,че наяма да го карате и в легнало положение .

НО КАКТО КАЗАХ ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ .И темета е НЕ е подкрепяте ли този и онзи .А как седалкта и предва информация на тялото за движението на колата и за поведенето на колата .

Но както и да е темата е >ДЕЛИТЕД<
Последно промяна от Troshko на 24 Ное 2008 21:26, променено общо 1 път.

Аватар
kia
Обратна връзка:

Мнение от kia » 24 Ное 2008 21:22

LiakaDJ написа:Здравей belchilov, и аз ще взема мнение по тази тема хем че, не се мешам често в такива спорове (щото не разбирам много-много) и искам да кажа че си прав (според мен) и че, те подкрепям. Това не значи че, всеки не е прав за себе си защото манталитета на Българина не може да се промени и не може никой да му каже кое как е по правилно да се прави (и за това е на това дередже нашата страна). Да си призная честно и аз не карам точно по правилния начин защото карам леко полегнал, но си имам причина да обясна (хем че сигурно не ви интересува), на волана ми понеже е сменян има някъква приставка която е около 15см. и съответно ако си изправя седалката да е на 90градуса това значи че, като си опъна ръцете тъкмо върха на волана ще ми бъде сигурно на лактите. Та за това карам полегнал и може би всеки си има някъква причина, кой болежки в гърба, кой го мъчи гъзарията така е пич. Да обобщя може би ще е по добре. СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ И СМЯТАМ ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ НЕ Е НУЖНО ДА ГО КОМЕНТИРАТ. ТИ ПРОСТО СЕ ОПИТВАШ ДА ПОМОГНЕШ КАТО ПРЕДАВАШ ЕДНА ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО НЕ СИ Я ИЗМИЛИЛ ТИ А Я ВЗИМАШ ОТ ДОСТОВЕРЕН ИЗТОЧНИК (предполагам). БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ИНФОТО И ЩЕ ПРОБВАМ ДА КАРАМ ПО ТЕЗИ ПРАВИЛА (като изключим 90-те градуса за което се обосновах мисля). Хайде чао от мене и си останете с МИР пък на следващата национална ще се види кой как кара rolleyes.gif .
темите се пускат за да се коментират колега, ние това и правим, а това че всеки има свое мнение е съвсем отделен въпрос...нека всеки шофира както намери за добре...

jingo

Мнение от jingo » 24 Ное 2008 21:22

:censored: :censored: :censored: :censored: Правилна е темата! Важно е да се кара правилно,не само зарази гъзарията.............Мене виенаги ме питат:Д..ре защо караш изправен ? В града съм изправен,а извън съм понадолу и леко наклонен назад........ :thumbsup: Който си е гъзар ...абе я да си пия водката !

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 24 Ное 2008 21:53

Както и да е. Наистина, да си пием пиенето (без да караме след това). Като цяло и аз се опитвах да кажа нещо подобно но май се повлякох (за това и не коментирам щот не съм добър в обясненията) . Рeace !
Изображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 25 Ное 2008 00:19

Еми вземете я затрийте цялата !

El Camino

Мнение от El Camino » 25 Ное 2008 00:35

Аз не хванах началото, както и защо трябва да се трие ... ако има засегнати, моля да ме извинят tongue.gif .

Ма ша разкажа една моя случка от преди седмица от поредицата - пречат му майко краката (или главата, според настроението).
Отива Ел Камино в една къща да тества МХ5, 1,9 130 коня, че му се кара FR и кабрио през зимата...
Та качвам се аз във FRто и турчина (в Германия чичките дет киснат да продават коли са турци:)) та чичето го хвана жал и вика - бе малка ти е... Аз точно се бях събрал, полегнал седалката като на гинекологичен стол, и пак да не ми опира главата тавана и облегнат на средната конзола на една страна, и даже мислех вече и вратата да успея да затворя и пашата ми вика - малка ми била!
Ми на всяка кола волана ми е под колената, верно на тая като затворих вратата и не можех да го въртя. Ма не се издавах, щото исках да я покарам! Да видя, кво изпускам! А той - малка, едва ли не даже нема да карам!
Ядосах се и викам, ай покажи ми една кола, дет да се събера?
Манго тръгна да ме разхожда - почна с едно Клио. Засрами се и отвори БМВ, после некъв Мерцедес, накрая се насочи към джиповете и мен вече ми мина веселото.
Спортна стойка в джип... аааааааааа mad.gif biggrin.gif

Иначе съм сигурен, че ако бях под 1,90 щех да карам по правилата! И heel & toe щех да науча!

Лорда ако чете - Лорде, аз и в CRXа се събирам като на гинекологичен стол! Не знам ти как го успяваш упражнението rolleyes.gif

Аватар
nuke

Мнение от nuke » 25 Ное 2008 01:01

El Camino написа:Ма не се издавах, щото исках да я покарам! Да видя, кво изпускам!

хахахахахахахахаха :laughing3: worthy.gif

П.С. А как беше все пак?

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 25 Ное 2008 08:34

Владо на теб хел тоето ти е нужно едно движение с този голем крак си го направил ,таман двата педала вървят синхронно laugh.gif laugh.gif laugh.gif

А лорда и ЦРХ-са само той си знае,но мисля че е измислил решение ,ако трябва 6те направи дупка в пода (с ъглушайфу) и ще пусне седалкта под нивото на колата .Хем ще му се вентилират спешал частите laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 25 Ное 2008 09:39

El Camino написа:Аз не хванах началото, както и защо трябва да се трие ... ако има засегнати, моля да ме извинят tongue.gif .

Ма ша разкажа една моя случка от преди седмица от поредицата - пречат му майко краката (или главата, според настроението).
Отива Ел Камино в една къща да тества МХ5, 1,9 130 коня, че му се кара FR и кабрио през зимата...
Та качвам се аз във FRто и турчина (в Германия чичките дет киснат да продават коли са турци:)) та чичето го хвана жал и вика - бе малка ти е... Аз точно се бях събрал, полегнал седалката като на гинекологичен стол, и пак да не ми опира главата тавана и облегнат на средната конзола на една страна, и даже мислех вече и вратата да успея да затворя и пашата ми вика - малка ми била!
Ми на всяка кола волана ми е под колената, верно на тая като затворих вратата и не можех да го въртя. Ма не се издавах, щото исках да я покарам! Да видя, кво изпускам! А той - малка, едва ли не даже нема да карам!
Ядосах се и викам, ай покажи ми една кола, дет да се събера?
Манго тръгна да ме разхожда - почна с едно Клио. Засрами се и отвори БМВ, после некъв Мерцедес, накрая се насочи към джиповете и мен вече ми мина веселото.
Спортна стойка в джип... аааааааааа mad.gif biggrin.gif

Иначе съм сигурен, че ако бях под 1,90 щех да карам по правилата! И heel & toe щех да науча!

Лорда ако чете - Лорде, аз и в CRXа се събирам като на гинекологичен стол! Не знам ти как го успяваш упражнението rolleyes.gif
И аз за това говорих! Като ти е тясно зад волана се налага да наведеш облегалката назад, за се честваш добре, но на Тошко нещо не му хареса това! Извинявай Тошко! wink.gif

Публикувай отговор