Защо по слабо ми свети левия фар на Авенсиса

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 15 Окт 2008 22:10

Не са с лупа - просто на мястото на старата крушка Н4 се слага новата Н4 Биксенон. Като фара е толкова добре направен, че при правилен реглаж свети много чисто и не вади очи biggrin.gif Стига крушките да не са криви де rolleyes.gif Но определено е доооста по-добре, особено при круйзера... А на нашия дори на халогена сложих - за мъгла и дъжд е инукално просто happy.gif А за оф-роуд просто приказка :thumbsup: Не му се чуди - слагай и на твоя Круйзер wink.gif

slavi7

Мнение от slavi7 » 16 Окт 2008 07:05

Me4oKyX написа:Не са с лупа - просто на мястото на старата крушка Н4 се слага новата Н4 Биксенон. Като фара е толкова добре направен, че при правилен реглаж свети много чисто и не вади очи biggrin.gif Стига крушките да не са криви де rolleyes.gif Но определено е доооста по-добре, особено при круйзера... А на нашия дори на халогена сложих - за мъгла и дъжд е инукално просто happy.gif А за оф-роуд просто приказка :thumbsup: Не му се чуди - слагай и на твоя Круйзер wink.gif
за оригиналните фарове ли говориш че са така? В смисъл ако си купя ТЛК 120 с ксенон от ТМ Ауто ще е със същия фар??
Имам лош опит с ксенона на едно паджеро с Н4 крушки - разликата между къси и дълги е отчайваща mad.gif Може ли да кажеш какъв комплект си сложил ти? Дойде заедно с релета и цяла инсталация, нали така?

Джамбазов

Мнение от Джамбазов » 16 Окт 2008 15:53

Заводски няма ксенонови фарове.
Човек се учи докато е жив.

slavi7

Мнение от slavi7 » 16 Окт 2008 20:52

Джамбазов написа:Заводски няма ксенонови фарове.
поредната странност на Тойотите
защо са го оставили без ксенон? може би защото купувачите са му без претенции за тази цена?! wacko.gif
вече нищо не може да ме учуди

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Окт 2008 23:58

slavi7 - сложих си от мойте ксенони rolleyes.gif Ако искаш може да ги пробваш, има и други хубави комплекти, ама кой продавач ще си уцелиш и какво ще вземеш, вече незнам. Ако искаш информация, пиши на ЛС, че пооакахме темата, а и ще ме лунчиват, че нарочно си пробутвам само мойто.... :whistle: :thumbsup:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 17 Окт 2008 08:56

Me4oKyX написа:Не са с лупа - просто на мястото на старата крушка Н4 се слага новата Н4 Биксенон. Като фара е толкова добре направен, че при правилен реглаж свети много чисто и не вади очи biggrin.gif Стига крушките да не са криви де rolleyes.gif Но определено е доооста по-добре, особено при круйзера... А на нашия дори на халогена сложих - за мъгла и дъжд е инукално просто happy.gif А за оф-роуд просто приказка :thumbsup: Не му се чуди - слагай и на твоя Круйзер wink.gif
След като сложих ксеноните на Авенсиса, светлините не само станаха по-силни, но и започнаха да светят и по-концентрирано. Можеби съм уцелил добри крушки, или защото фаровете са с лупи?

slavi7

Мнение от slavi7 » 17 Окт 2008 22:08

дори не знаех, че продаваш :))
ще се свържа с теб ако реша да слагам

иначе си прав за темата, ако беше в моя форум отдавна да беше заключена заради оффтопик biggrin.gif tongue.gif
но все пак стана горе долу полезна

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 18 Окт 2008 01:17

Kiki - спрямо нормалните фарове, ксенона дори в лупа свети в пъти по-добре, а още повече, че ти си сложил и 50Вт, като предимно се слагат 35Вт ... Твойте светят двойно по-силно от нормалния 35Вт ксенон biggrin.gif Но поне при теб не е толкова фатално за заслепяването.... Лошото е, че на коли без лупи слагат 50Вт ксенони, които наистина вадят очите.... Но какво да се прави, културата липсва rolleyes.gif На мен не ми е проблем да сложа на всичките ни коли и на къси и халогени 50Вт ксенонки, ама това значи, срещу мен всички да отиват в канавката, щото няма да виждат нищо.....ама това не е работа...Все пак не съм сам на пътя smile.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 18 Окт 2008 12:16

Me4oKyX написа:Kiki - спрямо нормалните фарове, ксенона дори в лупа свети в пъти по-добре, а още повече, че ти си сложил и 50Вт, като предимно се слагат 35Вт ... Твойте светят двойно по-силно от нормалния 35Вт ксенон biggrin.gif Но поне при теб не е толкова фатално за заслепяването.... Лошото е, че на коли без лупи слагат 50Вт ксенони, които наистина вадят очите.... Но какво да се прави, културата липсва rolleyes.gif На мен не ми е проблем да сложа на всичките ни коли и на къси и халогени 50Вт ксенонки, ама това значи, срещу мен всички да отиват в канавката, щото няма да виждат нищо.....ама това не е работа...Все пак не съм сам на пътя smile.gif
Не са 50 а 45W, но сигурно пак са даста по силни от 35.

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 18 Окт 2008 18:40

wacko.gif wacko.gif wacko.gif Predlagam tazi tema da stane vajna! Nishto ne razbrah osven ,che trqbva da si slojim xenon! Da pitam i az neshto! Kato sveti slunce ne se vijdat dobre migachite , da si sloja xenon i na tqh? Da pitam syshto zashto na kola s dqsna direkcia levia far sveti po silno? Dali e za xenon???

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 18 Окт 2008 18:42

b0by написа:wacko.gif wacko.gif wacko.gif Predlagam tazi tema da stane vajna! Nishto ne razbrah osven ,che trqbva da si slojim xenon! Da pitam i az neshto! Kato sveti slunce ne se vijdat dobre migachite , da si sloja xenon i na tqh? Da pitam syshto zashto na kola s dqsna direkcia levia far sveti po silno? Dali e za xenon???
Мигачите задължително, а на задната е също мнооо яко :thumbsup:

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 18 Окт 2008 19:03

Me4oKyX написа:
b0by написа:wacko.gif wacko.gif wacko.gif Predlagam tazi tema da stane vajna! Nishto ne razbrah osven ,che trqbva da si slojim xenon! Da pitam i az neshto! Kato sveti slunce ne se vijdat dobre migachite , da si sloja xenon i na tqh? Da pitam syshto zashto na kola s dqsna direkcia levia far sveti po silno? Dali e za xenon???
Мигачите задължително, а на задната е също мнооо яко :thumbsup:
Za zadna vzeh dva projektora po 500w! biggrin.gif biggrin.gif

slavi7

Мнение от slavi7 » 18 Окт 2008 22:37

а бе за вас кирилица няма ли

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 19 Окт 2008 00:25

slavi7 написа:а бе за вас кирилица няма ли
Абе маймун повечето хора които посещават този форум на са в БГ .
И мисля, че си последния човек който може да казва как да се пише У форума :whistle:

П.С много не уважително е да си говорим на БЕ ,как мислиш ??????

slavi7

Мнение от slavi7 » 19 Окт 2008 20:27

В крайна сметка стилът на всички форуми е такъв - разговорен. Простете ако съм Ви обидил! biggrin.gif
В едни други много по-големи автомобилни форуми, мненията на латиница независимо от кой край на света са написани ще бъдат изтрити моментално / при това някои от тях лично от мен/ tongue.gif
Този въпрос подлежеше на спорове и беше на дневен ред още преди години и си мислех, че за всички стана ясно, че единствено постовете на кирилица заслужават да стоят в българските форуми.
Но щом за вас е разрешено - няма проблем, пишете както искате :)
belchilov написа: Абе маймун повечето хора които посещават този форум на са в БГ .
п.с. докато "БЕ" то е по-скоро израз на културата на пишещия, "маймун" си е директна обида, нещо което не ти прави чест.
belchilov написа: И мисля, че си последния човек който може да казва как да се пише У форума :whistle:
прощавай, навици biggrin.gif

Публикувай отговор