Няма ли да се отучите да купувате само базови версии вие най-сетне ?

http://www.motortrend.com/womt/112_0701 ... index.htmlslowtraveler написа:Камри 2.4 (2007г) е тромаво..
Изключителен автомобил като комфорт на магистралата, но само да не ти се наложи да изпреварваш или да се изнесеш бързо от кръстовище...
Не знам какво имаш в предвид под базов модел, но това беше най-високото оборудване (USA версия).
Още ли не ти е ясно за какво говоря ? Гледаш най-спънатата версия - после мрънкаш че била тромава. Базова та базова, на тая генеражия няма по-слаб мотор.Base engine is 158-horsepower, 2.4-liter four-cylinder with variable valve timing, newly revised for reduced noise and vibration. New DOHC, 24-valve, 3.5-liter V-6 with variable valve timing--available on Camry LE, SE, and XLE--delivers 268 horsepower, a studly 58 more than previous optional 3.3-liter six. All-new Camry Hybrid combines 2.4-liter four gas engine (running high-compression/high-efficiency Atkinson cycle), electric drive motor, and continuously variable transmission to yield 187 combined horsepower and EPA city/highway fuel economy of 40/38 mpg
Отлично съм те разбрал. Обожавам Королка с 1.6, но ми допада и Терано с 3.0. Защото едната е 950 кила - а другото 1700+ и динамиката не е много различна....slowtraveler написа:Ами явно ти не си разбрал какво имам впредвид![]()
Точно за тоя двигател става въпрос....
Вярно е, че е най-малкия двигател за тоя модел, но все пак 2.4 по принцип не е малък обем двигател дори и за това купе.
А това, че 'вадят' само 158к.с., при условие, че на хонда двигателя с този обем е 190к.с не е в плюс на Тойота.....
Иначе конкретната кола е наречена 'шлеп', поради размера и мудността си
Въпроса не е дали си купуваме 'базови' 2.4 или например 5-6-8 литрова кола.
Просто за нашия пазар кола 2.0 около 150к.с. според мен е нормален компромис между разход/пъргавина и т.н.
2.4 вече е над 'златната' среда и по принцип очакванията към такъв двигател са по-големи.
А когато техническите параметри са като на двигател 1.8-2.0 тогава просто не купуваш тази кола - което се опитах да обясня.
Предполагам, че ако си бях докарал Камри 3.5 V6 като цена тук щеше да ми излезе съвсем малко по-скъпо от Маздата, но пак щеше да си остане 'шлеп' защото идеята на тази кола не е за по-спортно каране, а за добри прави и дълги пътища.
Камрито пак ще се 'люлее' на по-висока скорост и т.н.
Да - щеше да има ускорение (все пак 268к.с. са си почти двойно на 'базовия' модел и ускорението 0-100 е около 6.2с), но и разхода в града щеше да е около и над 18л/100, което лично мен не ме устройва..
Не си ли се запитвал защо този модел не се предлага въобще в България...
И затова в класа в който търсех автомобил, Тойота няма никакво предложение (най-близкото е Авенсиса, който по принцип не ми хареса и това, че е английски също ме отказа).
Мдааа, типично Плацебо е при тебе. Дадох си труд на око да взема данните на двата модела:slowtraveler написа:Камри 2.4 (2007г) е тромаво..
Хайде вземай скоро маздата няма значение че е друга марка,нали е японска, и аз карам маздаslowtraveler написа:Благодаря за сърдечните пожелания.![]()
Снимки разбира се ще има (само да не ги цензурират - все пак са на конкурентна марка ) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
П.С. на МПС и данъка не лъже - над 1000лв, пък какво да говорим за застраховките... biggrin.gif
А, искам американски цени на тия репомобили, щото знаеш в щатите кви пари са и Тойотата и Хондата. Тука са направо хаха.LordDigital написа:Дим пак изка да може да си купува свободно наркотик ,па и ДДС да не плаща... безобразие!dimd00d написа:дилъраALTEZZA написа:Ford 6 ne e chak tolkova losha kola, no ne bih go grabnal pred Accord. kakvo mu e na Evropeiskia Accord(tuk Acura TSX)?
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot] и 4 госта