Не съм много сигурен,но ми се струва,че е от 2-3месеца. Въпрос на не много време е да почнат да ни спират и за това. 1993година бях 4 месеца в Германия. Там един колега ни возеше и не тръгваше, докато всички возещи се отзад не си сложат коланите.jingo написа:тОВА ОТКОГА Е ? щОТО ВЧЕРА ВОЗИХ ЕДНИ ПРИЯТЕЛИ ОТ КАНАДА,ТА ТЯ СЕДНА ОТЗАД И СИ СЛОЖИ КОЛАНА БЕЗ ДА ПИТА ! яВНО Е МН РЕДНО И ТУКА ДА Е ТАКА,АМА ТО С НАШИЯ МАНТАЛИТЕТ ...Kiki написа:Закона вече задължава и возещите отзад да слагат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО колани! И бъдете сигурни,че скоро ще ни емнат и за това.
ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНО ШОФИРАНЕ
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
То тия дето сме отпред да се научим да си ги слагаме колате,пак добре ще да е.Иначе навън съв виждал в Израел подобно изикване-странното е че важеше за извънградските пътища.Инач в града ако си отзад може и да си без колан.И си спазваха стриктно.Щото иначе-глобите са си супер солени.Примерно за говорене по Телфона беше 800 шекела,което тогава представляваше 200USD.А пък с тяхните полицайКИ пазарлъците хич не вървят.Kiki написа:Не съм много сигурен,но ми се струва,че е от 2-3месеца. Въпрос на не много време е да почнат да ни спират и за това. 1993година бях 4 месеца в Германия. Там един колега ни возеше и не тръгваше, докато всички возещи се отзад не си сложат коланите.jingo написа:тОВА ОТКОГА Е ? щОТО ВЧЕРА ВОЗИХ ЕДНИ ПРИЯТЕЛИ ОТ КАНАДА,ТА ТЯ СЕДНА ОТЗАД И СИ СЛОЖИ КОЛАНА БЕЗ ДА ПИТА ! яВНО Е МН РЕДНО И ТУКА ДА Е ТАКА,АМА ТО С НАШИЯ МАНТАЛИТЕТ ...Kiki написа:Закона вече задължава и возещите отзад да слагат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО колани! И бъдете сигурни,че скоро ще ни емнат и за това.
Нали знаете, каква е разликата на пострадал в катасрофа с колоан и без.
Ами, че с колана изглеждаш, като жив laugh.gif
Колана помага при скорост до 50км/ч и при автомобили с балони да не ти разкъсат лицето
. Иначе съм се нагледал на случаи в които човека се е спасил защото е бил без колан
Идеята за колана е на застрахователните и осигурителните компании, защото е по ефтино да платиш мъртвец вместо да издържаш инвалид до живот
Е тоя и връзката със застрахователите laugh.gif

Колана помага при скорост до 50км/ч и при автомобили с балони да не ти разкъсат лицето

Идеята за колана е на застрахователните и осигурителните компании, защото е по ефтино да платиш мъртвец вместо да издържаш инвалид до живот

Е тоя и връзката със застрахователите laugh.gif
-
Aaaa, Недков, не си прав. Последния път се блъснах с 80 на мост челно в мантинелата... сещаш ли се... завъртях се напреко и челно в мантинелата. 2 мин преди това си сложих колана. Това беше единственото, което ме задържа в колата. А моста беше на магистрала Хемус, дето скачат с бънджита
А за задните колана... ми то в Пасеото няма как да седне човек отзад, така че не ме притеснява

А за задните колана... ми то в Пасеото няма как да седне човек отзад, така че не ме притеснява

няма как да се удариш челно в мантинелата-DodoIwanow написа:Aaaa, Недков, не си прав. Последния път се блъснах с 80 на мост челно в мантинелата... сещаш ли се... завъртях се напреко и челно в мантинелата. 2 мин преди това си сложих колана. Това беше единственото, което ме задържа в колата. А моста беше на магистрала Хемус, дето скачат с бънджита![]()
не всяки удар от който си счупил фарове и предна броня е челен..
а и докато си се въртял си убил някой и друг километър...
Нещо, което мен лично ме дразни и което се опитвам да избягвам, е карането в съседна лента със скоростта на колата до теб. Първо - често се случва да си в мъртвата зона на другия шофьор, поради което той да не те вижда и второ - по този начин блокираш колите зад теб. Особено опасно е да се кара успоредно на голям камион. С очите си съм виждал да се откъсва колело на камион и да удря колата до него.
в допълнение: много често неопитните водачи ,при завой на две успоредни платна-губят представа в коя лента са, и не си представят успоредното движение на платната-секът завоя и засичат движещите се в съседното платно...prius06 написа:Нещо, което мен лично ме дразни и което се опитвам да избягвам, е карането в съседна лента със скоростта на колата до теб. Първо - често се случва да си в мъртвата зона на другия шофьор, поради което той да не те вижда и второ - по този начин блокираш колите зад теб. Особено опасно е да се кара успоредно на голям камион. С очите си съм виждал да се откъсва колело на камион и да удря колата до него.
за софияйнци-класически пример при алеята на влюбените,,светофара от посока хемус когато двете ленти трябва да завият по бул.България в посока Бояна.....резон е външната лента при заявой да иска да завие в най лявата лента на булевард/,,и засича вътрешното платно..
тва верно си е много гадно. за няколкото месеца, откакто шофирам всеки ден, трима вече ме засичат по тоя начин, единия даже си остави част от боята по моята. извинява ми се сто часа, ама ква файда, тъкмо бях излязла от сервизаprius06 написа:Нещо, което мен лично ме дразни и което се опитвам да избягвам, е карането в съседна лента със скоростта на колата до теб. Първо - често се случва да си в мъртвата зона на другия шофьор, поради което той да не те вижда и второ - по този начин блокираш колите зад теб. Особено опасно е да се кара успоредно на голям камион. С очите си съм виждал да се откъсва колело на камион и да удря колата до него.

другото, което много ме дразни е, на път с място за две коли в едната посока, някой да кара по средата

-
Ми карах си, завъртях се надясно, навих пълен ляв, изобщо не съм се и сещал за спираяки да ти кажа честно (може и да съм ги натиснал), колата се изправи тръгна челно срещо мантинелата, пързаляйки се напред и настрани едновременно, ударих се в мантинелата и започнах да се плъзгам по нея. По капака на колата си стоят следите от пързалянето по мантинелата. А за скоростта си прав.rudolf написа:няма как да се удариш челно в мантинелата-DodoIwanow написа:Aaaa, Недков, не си прав. Последния път се блъснах с 80 на мост челно в мантинелата... сещаш ли се... завъртях се напреко и челно в мантинелата. 2 мин преди това си сложих колана. Това беше единственото, което ме задържа в колата. А моста беше на магистрала Хемус, дето скачат с бънджита![]()
Със сигурност съм убил доста от скоростта. Но удара си беше челен.
представи си един бобслей--в улей,,,и ми кажи той може ли да направи челен удар в ръба на улея??DodoIwanow написа:Ми карах си, завъртях се надясно, навих пълен ляв, изобщо не съм се и сещал за спираяки да ти кажа честно (може и да съм ги натиснал), колата се изправи тръгна челно срещо мантинелата, пързаляйки се напред и настрани едновременно, ударих се в мантинелата и започнах да се плъзгам по нея. По капака на колата си стоят следите от пързалянето по мантинелата. А за скоростта си прав.rudolf написа:няма как да се удариш челно в мантинелата-DodoIwanow написа:Aaaa, Недков, не си прав. Последния път се блъснах с 80 на мост челно в мантинелата... сещаш ли се... завъртях се напреко и челно в мантинелата. 2 мин преди това си сложих колана. Това беше единственото, което ме задържа в колата. А моста беше на магистрала Хемус, дето скачат с бънджита![]()
Със сигурност съм убил доста от скоростта. Но удара си беше челен.
Е щом вярваш в това, а какво стана с балоните, ако е било челен удар?DodoIwanow написа:Aaaa, Недков, не си прав. Последния път се блъснах с 80 на мост челно в мантинелата... сещаш ли се... завъртях се напреко и челно в мантинелата. 2 мин преди това си сложих колана. Това беше единственото, което ме задържа в колата. А моста беше на магистрала Хемус, дето скачат с бънджита![]()
Айде пишете по точки,че накрая да ги публикуваме ! Всичко тав е вярно и ще хване декиш,ако се подаде в норм вид и бъде казано,че е събрано от Форума на Тойота ! Би звучало добре ,нали ! Медийте ще го харесат ! Например : 21.Ако си с предимство в ситуацията,но не можеш да го използваш в предвид условията,отстъпи го на другия водач !