В крайна сметка така и не се разбра колко харчи тая кола, освен моментия и разход. Колега, кажи дали си я засичал по традиционния начин - т.е., пълниш резервоар, минаваш ххх км, допълваш и смяташ. Аз моментния не го и поглеждам, защото според мен няма нужда, а и за какво ли ми е. Като я натискам стигам и до 40 - 45, ама какво от това.
Успехи с меренето!
Авенсиса харчи прекалено ! ! !
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Знам какъв ти е проблема.Проблемът не е в колата проблема е в това което ти отчита.Загледай се дали ти дава колко харчи л/100 или с един литър колко километра ще изминеш.Според мен случайно си натиснал веднъж кръглата врътка на бордовия комп.От там можеш да мениш дали да ти показва колко литра ти харчи за 100км или с един литър колко километра изминаваш.Провери да видиш,че това е проблема...освен ако вече не си го решил. И да попитам другите колеги как мога да рестартирам средният и оставащото разтояние(без да зареждам)?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
На моя авенсис 'средният' ( biggrin.gif ) се нулираше с избор на среден разход и задържане на бутона за избиране докато не даде сигнал, че е нулиран...
По същия начин се прекалкулираше и остатъчния пробег, но там колата трябваше да бъде на място (най добре да си я запалил, но да не тръгваш докато не извършиш операцията, защото иначе компа даваше някакво съобщение и отказваше преинициализацията)...
На авенсиса остатъчния пробег бе направен толкова левашки и неточен в сравнение с другите коли, които съм карал, че въобще не съм го ползвал.....
По същия начин се прекалкулираше и остатъчния пробег, но там колата трябваше да бъде на място (най добре да си я запалил, но да не тръгваш докато не извършиш операцията, защото иначе компа даваше някакво съобщение и отказваше преинициализацията)...
На авенсиса остатъчния пробег бе направен толкова левашки и неточен в сравнение с другите коли, които съм карал, че въобще не съм го ползвал.....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008