Дойде време за нови гуми

diver

Re: .

Мнение от diver » 05 Мар 2008 20:39

jamie написа:
TOYOTA-SPORT написа:
BOBI_27M написа:Колегата Драго–1 го е казал най-точно,рано е още за летните гуми.А печенето на гуми :),колега пече се хляб и месо.....
biggrin.gif Много ми е интересно какво става,когато караш с нови зимни гуми по сух асфалт,чиято температура е над +25градуса...?
или май на тебе мозъка ти се е изпекал... wacko.gif biggrin.gif
Може ли аз да ти отговоря ?
На завой присвирват, не си толкова стабилен и не спираш толкова добре.
Инак нищо друго не става.

Заеби да не става...стават на сополи...и после хайде нови...инак зимната гума понеже е мека си баца супер през лятото, просто се яде много по-бързо....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

TOYOTA-SPORT

...

Мнение от TOYOTA-SPORT » 08 Мар 2008 13:18

:thumbright: най-накрая едно смислено мнение...(на driver) cool.gif ,
a на другите,които не са съгласни с това,искам да ви попитам-по вашата логика,щом като нищо не им става на зимните гуми,защо да не си караме със зимни гуми през цялата година,защо изобщо са ги измислили тея летни гуми,може и без тях... biggrin.gif wacko.gif
Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 08 Мар 2008 13:41

Нормално зимната гума при какъвто и да е път при +25 градуса ще се износва доста по-бързо.....Каучука е много по-мек от лятната гума, то от там идва и по-доброто сцепление при ниски температури и мокри/снежни пътища :whistle: Може и много хора си карат целогодишно със зимни гуми, но те не въртят по много километри и не им пречи дори веднъж годишно да сменят гумите явно..... Всичко си е до шофьор, но определено зимните гуми свършват по-бързо при каране на топла настилка - бях взел 4 нови зимни, едната се пръсна и от яд карах цялата пролет с тях, и юни месец вече за нищо не ставаха и пак минах на летни laugh.gif А ги бях взел декември .... правете си сметката дали не се хабят повече rolleyes.gif Но и аз въртя доста - по 40-50хил.км. на година, та толкова им е на зимните през топло време happy.gif

Аватар
tntony

Мнение от tntony » 09 Мар 2008 18:31

Немците вече са направили тестовете
Но и според мен е рано да ги сменяме гумите защото сме в женски месец
иначе сайта с тестовете е за 14'' гуми
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... ageID=8762
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006

diver

Мнение от diver » 09 Мар 2008 18:55

tntony написа:Немците вече са направили тестовете
Но и според мен е рано да ги сменяме гумите защото сме в женски месец
иначе сайта с тестовете е за 14'' гуми
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... ageID=8762
мани женския месец, ама лятната гума по мои наблюдения под 15-20 градуса и иде студено и не баца както трябва....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 09 Мар 2008 21:51

diver написа:мани женския месец, ама лятната гума по мои наблюдения под 15-20 градуса и иде студено и не баца както трябва....
Във всяка специализирана литература пише,че летните гуми са във вихара си над 7градуса. Това е установено на база на многобройни и доста скъпи изследвания.Ясно е,че да караш със зимни гуми при топло време е равносилно на това да караш зимата със летни.

jamie

Мнение от jamie » 10 Мар 2008 12:06

Me4oKyX написа:Нормално зимната гума при какъвто и да е път при +25 градуса ще се износва доста по-бързо.....Каучука е много по-мек от лятната гума, то от там идва и по-доброто сцепление при ниски температури и мокри/снежни пътища :whistle: Може и много хора си карат целогодишно със зимни гуми, но те не въртят по много километри и не им пречи дори веднъж годишно да сменят гумите явно..... Всичко си е до шофьор, но определено зимните гуми свършват по-бързо при каране на топла настилка - бях взел 4 нови зимни, едната се пръсна и от яд карах цялата пролет с тях, и юни месец вече за нищо не ставаха и пак минах на летни laugh.gif А ги бях взел декември .... правете си сметката дали не се хабят повече rolleyes.gif Но и аз въртя доста - по 40-50хил.км. на година, та толкова им е на зимните през топло време happy.gif
Та да ти кажа - 50 хил. и на летните ментета им е толкова. Разни по 50-60 лева нови на бройка - какво очакваш ?
Когато обаче караш 10 хил. годишно - едни зимни гуми само зимата се износват за 10+ години че и повече. Обаче след 4-тата година каучука вече не е същия - та при тоя пробег 10 хил. годишно тъкмо ще си ги износил и ще смениш с нови :whistle:

Аватар
tntony

Мнение от tntony » 10 Мар 2008 20:21

Днес реших да се обадя на разни вносители на гуми но се оказа че дори не са чували за новите модели и ми казаха че нещо съм бил сбъркал модела , а и ми предложиха от миналана година моделите :whistle:
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 10 Мар 2008 20:56

нищо не разбрах, да ги сменям ли, или все още е рано biggrin.gif

Аватар
dil
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от dil » 11 Мар 2008 16:22

desSs написа:нищо не разбрах, да ги сменям ли, или все още е рано biggrin.gif
Kiki написа:Във всяка специализирана литература пише,че летните гуми са във вихара си над 7градуса. Това е установено на база на многобройни и доста скъпи изследвания.
Аз се ръководя по същия принцип.. трява средната дневна Т да е над 6-7 градуса за да ги сменя.
В момента сутрин все още си е студено, и ще продължи да е студено и тази седмица.

Най-лесно може да се ръководиш по Топлофикация.. пускат парното = слагаш зимните гуми, спират парното = слагаш летните :D
(макар че те го правят при 3 поредни дни със средна Т > 13гр)
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 11 Мар 2008 20:44

Не гледай топлофикация! Те са в състояние да не спрат парното цяло лято, само и само да им плащаме.

Публикувай отговор