CARINA VAGON - нещастно ускорение - муден мотор-1.6-100к.с.
Както вече се написа 10.5 атмосфери са малко за този мотор. Щом пада налягането значи компресорните сегементи са чао.... Провери какво вее от капачаката за маслото, има ли синкав дим, който се увеличава след подаване на газ. Не вдигай много капачката над отовора, да не ти "измие" маслото очите. Това трябва да се провери ПЪРВО.
Ако мотора се констатира, че е добре:
Следва с ауспуховата система, да си сигурен, че няма запушен катализатор или гърне(това е много важно) иначе казано, че колата "издиша" нормално.
Налягане на горивото - чек.
Уредите за мерене на входящ въздух - чек.
Ламбда сонда - чек.
Това е от мен. В един добър сервиз с човек, който стопля това се прави срещу не повече от 50-60 лева и 1-2часа максимум.
P.S
Човека, който ти е гледал предварението, ако не го е правил в сервизен режим, значи е МНОГО ЗЛЕ. Въпреки това 20 градуса на празен ход са мноооо, не повече от 13-15 трябва да са.....
Абе освен с тия обеднени смеси т'ва да ФЪрга нек'ви нечовешки предварения, да го еВЪ......Щото иначе, как да гори само въздух, да го еВЪ, брехЪ, самоУзадачих сЪ?!?!
ПОЗДРАВИ
Ако мотора се констатира, че е добре:
Следва с ауспуховата система, да си сигурен, че няма запушен катализатор или гърне(това е много важно) иначе казано, че колата "издиша" нормално.
Налягане на горивото - чек.
Уредите за мерене на входящ въздух - чек.
Ламбда сонда - чек.
Това е от мен. В един добър сервиз с човек, който стопля това се прави срещу не повече от 50-60 лева и 1-2часа максимум.
P.S
Човека, който ти е гледал предварението, ако не го е правил в сервизен режим, значи е МНОГО ЗЛЕ. Въпреки това 20 градуса на празен ход са мноооо, не повече от 13-15 трябва да са.....
Абе освен с тия обеднени смеси т'ва да ФЪрга нек'ви нечовешки предварения, да го еВЪ......Щото иначе, как да гори само въздух, да го еВЪ, брехЪ, самоУзадачих сЪ?!?!
ПОЗДРАВИ
-
-
Малко си в грешка пич 1.6/16V го има в няколко варианта най-стария е 115к.с след което е редуциран на 107к.с. и LBто е 99-100к.с.Milen Rusanov написа:Колега и аз си купих същата и аз мисля че малко бавно ускорява при мене има 2-3 секундно забавяне докато се усети че ускорява-а и мисля че 1,6 115 к.с. няма,1,6 са 99 и 107 к.с. вероятно е 1,8.За да си сигурен виж в Каталог AUTO.RU .И колата си е супер не си сбъркал.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
65 кончета друг път. 1.3 12 valve е 75 коня и ела да те кача в мойта да видиш дали е бавна на старт,на първа не може да си стъпи на гумите,на 2-ра при повече газ завърта гумите,набира на всяка предавка много уверено и няма под няма над 3000 об./имн.Toyota_DX написа:еми то и мойта королка е така 1.3 , 65кончета на първа докъм 3000об-20/40км/ч но след 2,3та и четвърта предавка се чуства ускорението така че не се тревожи на старт Toyota са бавни но после след 3/4та предавка се усеща как набира
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN