Турция : колега с регистрация в HGS?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
peterhr
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 31 пъти
Обратна връзка:

Мнение от peterhr » 10 Окт 2023 21:13

Малко от моя опит преди 2 месеца.
Регистрацията в бърза и ако не стане на момента, значи има разминаване в номера на паспорта. Няма нужда от чакане дни или часове. При мен регистрацията на гише преди години е била с предния паспорт, който аз нямах като номер. Но им писах мейл и след 2 дни ми отговориха и ми пратиха номера и успях да се регистирам, макар и със стария номер на паспорт.

В приложението отрицателен баланс не успях да видя. Пишеше, че имам останали 5 лири и това си това си стоя докато не заредих. Не ми показа примерно -75, а си показваше колко имам останали. Просто тези 75 не ги взима докато не вкарам пари. Заредих в поща. Там по-малко от 200 лири не искаха да заредят.
Пари заредих последния ден. На границата изрично питах дали имам да плащам нещо, полицая ми обърна монитора и каза - "Чисто ти е досието". И наистина нямаше нито един ред на монитора.

След 2 дни сметката ми в приложението намаля, реално тогава си бяха взели парите.
Понеже питахме на много места за плащането и системата им, на почти всички места казваха, че на излизане от Турция се плаща, стига да си бил в Турция по-малко от 14 дни. Явно след 14тия ден започват "глоби".

На този линк, посочен по-нагоре, НЕ успяхме да си купим стикер в 1:30 през нощта. Казаха, че само зареждат. НО бяхме 2 коли, аз имах стикер, другата кола не и така и продължихме напред, едната без стикер. Купи си последния ден на връщане. На входовете на магистралите си теглеше талонче и се отваряше бариерата. Аз минавах в десните ленти и ми пишеше, кое колко струва и колко пари имам останали.

В няколко бензиностанции питахме, но казаха че НЕ продават стикери и винаги ни пращаха към пощите им.
Самото приложение е доста постно, един път успях като бяхме още в България и заредих пари. Но после като бяхме в Турция винаги на последната стъпка се спъваше и даваше грешка, че банката не може да потвърди плащането. В приложението може да се избират и дребни суми за зареждане, докато на гише казаха, че минимума е 200лири.

Разходка до малко след Кушадасъ е около 85 лири в посока (всички възможни магистрали). Моста на Дарданелите беше около 245 лири в посока (той се плаща на място на бариерата с карта или кеш).
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT

r34c7
Автомобил: AT220 4A-FE
Благодарил/а: 46 пъти
Получена  благодарност: 60 пъти

Мнение от r34c7 » 14 Окт 2023 13:46

Моля за помощ от някой, който успешно е зареждал с негова карта през приложението. Сметката ми е на минус и вече съм с разни наказания, че е на минус, а не мога да заредя успешно с три различни карти от 2 банки. Давам номера на винетния талон на ЛС, превеждам за услугата по изипей, банков, наложен...каквото кажете.
Баба Яга - Изображение
Параход 3.2 - Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Окт 2023 15:43

Не мога да помогна, защото нямам регистрация, но не е ли по-добре да им пишеш какво точно си пробвал и за кой акаунт, за да се види какъв е проблемът? Защото ти имаш желание да платиш и си пробвал, а проблемът е в тях...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

r34c7

Мнение от r34c7 » 14 Окт 2023 15:50

Пробвам всичко, банките казват, че не виждат опит за достъп до парите след допълнителното потвърждение на транзакцията. В грешката пише "проверете с банката"...

В най-лошия случай ще направя еднодневна екскурзия до Истанбул, тамън за рождения ден на жената :D
Баба Яга - Изображение

gembala
Автомобил: E-classe 2017
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от gembala » 26 Юли 2024 22:55

От тук може да заредите HGS стикера си, ако имате вече закупен такъв - https://pttbank.ptt.gov.tr/pttweb/#/pages/hgs Важно е да знаете № на документа, с който сте го закупил. № на МПС-то всеки го знае. Важно! Когато направите транзакцията и заредите лири, ще получите потвърждение за транзакцията и ще видите колко е цялото Ви салдо. Това се изписва еднократно и повторна проверка на салдото е невъзможна, докато не заредите пак нова сума.

r34c7

Мнение от r34c7 » 27 Юли 2024 08:37

Благодаря, така и не ми се получи. Миналия ноември помолих познат, който редовно пътува до турция да ми зареди 20лв на гише и нещата се оправиха.

Ще пътувам пак септември и пак ще си заредя на гише :D
Баба Яга - Изображение

Аватар
Митхат
Автомобил: E38
Получена  благодарност: 132 пъти

Мнение от Митхат » 27 Юли 2024 09:35

Аз незнам защо пътувам без да зареждам нищо,и никой не ме спира и не пита.И на границата никой не ме е питал .

Аватар
rotsen
Автомобил: Тойота Авенсис
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти

Мнение от rotsen » 27 Юли 2024 18:16

Здравейте,
развитие по повдигнатата от мен тема!
1. защо през м.09,2023г. не съм могъл да направя регистрация ? защото от личният GSМ съм се опитвал да се регистрирам през "WI-Fi" ?! след като пробвах чрез "мобилни данни" - регистрацията стана, НО - мина доста време, докато получа потвърждение!
ЗАБЕЛЕЖКА: влизаме 2 коли в РТурция; купуваме и зареждаме стикерите със сумата от по около 120лв; пътуваме по магистралата от Одрин към Истамбул.... и проблем: 1 кола минава, мен ме спират?! да съм плащал нещо "кеш"? показвам им, че имам закупен и зареден стикер...НЕ - плащаш "кеш"....плащам! и така поне още 2 пъти?! Около гр.Бурса дъщерята се опитва на английски да разбере: защо след като и 2-те коли имаме стикер, заплатили сме еднакви суми по стикерите - тяхната кола минава без проблем а нашата кола я спират? на "Шел" момичетата не говорят английски??? добре, че един млад турчин-моторист говореше английски, преведе молбата ни, момичето от офиса на бензиностанция "Шел" вкара данните от стикера в системата...И ПРОБЛЕМ: цялата заредена от мен сума още на влизане в РТурция..;. веднага е била "взета" ----- заради СТАРИ НАРУШЕНИЯ на предишния собственик на колата ???? През далечната 2019г., предния собственик е пътувал до РТурция, не е плащал такси, как и защо на излизане от РТурция - също не е бил принуден да плати...не знам ... И ТАКА! След близо 4 години, от дължимите през 2019г. около 150-200 т.лири ....неплатени тогава .... през м.09,2023г. на излизане от РТурция, трябваше да заплатя допълнително още сума ти лири, за да "изчистя" глобата от предния собственик !!!
2. Платих на границата старите задължение на предния собственик.
3. След време, влизайки в турския сайт видях, че вече нямам никакви задължения, но нямам и остатък от парички в стикера.
4. Относно регистрацията в турския сайт - разбрахте, че става трудничко, мудничко, ...НО - става!
Та такива ти ми работи стават И в България?!
-------------------------
ИЗВОД: коxто ще пътува до РТурция, закупил е кола от България, не е сменил регистрационния номер .... ако ще пътува до южната съседна страна, предварително да провери предния собственик дали не дължи суми към турската страна, щото санкцията е огромна! ( мисля, че начисляват лихви на глобите на база "седмица" ??)
---------------
Бъдете здрави :thumbsup:
Изображение

gembala

Мнение от gembala » 04 Авг 2024 22:37

Тук - https://dijital.gib.gov.tr/hizliOdemele ... cOdemeleri или тук - https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhl ... px?lang=tr може да проверите, дали сте надминали зареденото салдо в HGS - а на колата Ви. Хубаво е да го направите до 15 дни от момента на превишаването на заредената сума, защото след това дължимото става Х 3. Т.е. ако сте били за 7 дни в Турция, имате още поне 8 дни да заредите дължимото. Зареждане на суми в HGS - а, аз правя от тук - https://pttbank.ptt.gov.tr/pttweb/#/pages/hgs

impuls99000
Автомобил: Тойота C-HR 2020 1.8 Hibrid
Обратна връзка:

Мнение от impuls99000 » 23 Авг 2024 16:59

Здравейте ,
Как можа да си направя регистрация за HGS и да си проверявам сметката и колко още ми остава ?
Изтеглих си приложението и се опитах там да си направя регистрация но нашите паспорти са с 9 цифри а техните с 10 и казва че номера на паспорт е грешен и не става
Ставало само през сайта но не се отваря
https://hgsmusteri.ptt.gov.tr
Тойота C-HR 122 к.с. 1.8 Хибрид 2020

r34c7

Мнение от r34c7 » 23 Авг 2024 17:54

Прочети внимателно бележката, която са ти издали при създаването на тол паса и препиши номера на паспорта от там, дори да не е верен. Аз го играх тоя филм, имах разлика в номера на паспорта и регистрираното.
Баба Яга - Изображение

impuls99000
Обратна връзка:

Мнение от impuls99000 » 23 Авг 2024 20:11

Прочетох го внимателно
Номера на паспорта е записан правилно

gembala

Мнение от gembala » 23 Авг 2024 20:12

На този клип е обяснено как да се направи регистрация за проверка на наличността - Малко е тегаво, но не е ядрена физика... А от тук си дозареждам суми в HGS-а - https://pttbank.ptt.gov.tr/pttweb/#/pages/hgs
Успех :)
П.П. Важно е да имате № на документа, с който е закупен стикера.

impuls99000
Обратна връзка:

Мнение от impuls99000 » 24 Авг 2024 09:23

Изчел съм всичко и съм изгледал доста клипове - включително и този .
Проблема е че не мога да заредя сайта за регистрация .

https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf#login
Дава ми :
Времето за изчакване на връзка изтече

Грешка при свързване с hgsmusteri.ptt.gov.tr.

Страницата може да е временно недостъпна или натоварена. Опитайте отново след малко.
Ако не може да отворите друга страница, проверете връзката си с интернет.
Ако компютърът или мрежата ви са зад защитна стена или мрежов посредник проверете дали Firefox има право на достъп до Интернет.

Тази страница https://pttbank.ptt.gov.tr/pttweb/#/pages/hgs обаче ми я зарежда без проблем

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 159 пъти
Получена  благодарност: 575 пъти

Мнение от mapamop » 24 Авг 2024 10:10

Пробвай с някое прокси от Турция, или Tor.
Имаше преди време такива отворени проксита за публичен достъп, но там си е риск за сигурността какво ще запише проксито.
На първо време виж дали ще се отвори челната страница без да подаваш никакви лични данни.

* При мен от телефона се отваря през мобилния интернет на А1
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.

Публикувай отговор