Мнение за дюзи - Снимка !!!
-
- Автомобил: Т25 2.2 D4D 150к.с.
Отвертката я наточих , да . Иначе не е повече от 1-1.5мм дълбоко и то това ми е най-смелото предположение . Проблема е , че канала хваща от край до край , но и аз мисля , че ако разкаля дифтунгата няма да има ядове .
За всеки случай ако знаете коя марка райбер става за Тойота , бих си взел един и да врътна малко .
За всеки случай ако знаете коя марка райбер става за Тойота , бих си взел един и да врътна малко .
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Ами , давай смело .И да пропусне нещо ше е за три дни.Дето се казва "всяко чудо за три дни".
Има и друга : " На чужд гръб..."
Има и друга : " На чужд гръб..."
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
Сглобих я днес , но няма палене . Нещо по специфично при обезвъздушаването на тоя двигател ? Или пък се съмнявам да съм разменил местата на 1ва и 3та дюза , нали са кодирани , дали може от това да е ?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
Кодовете за корекциите на дюзите ги има горе до конекторите. Можете да ги регистрирате през Techstream, независимо коя къде е била. Уловката е дали някога са били рециклирани, защото тогава тези от корпусите няма да са действителни, а истинските са били на хартиите от стенда за/след рециклиране.
На горивния филтър горе нямаше ли помпичка за ръчно подкачване на гориво?
Буксите на кабелите към дюзите здрави ли са всичките? Да няма повредена букса, или такава която е останала незакачена - на някой датчик, клапан и т.н.
Сигурно е че някоя дюза не е пострадала при ваденето? Пиезо дюзите на D-cat не издържат на чукане при вадене и умират. Пробвано при приятел - вади ги само с химия и въртеливи движения, че беше убил дюза при ваденето.
На горивния филтър горе нямаше ли помпичка за ръчно подкачване на гориво?
Буксите на кабелите към дюзите здрави ли са всичките? Да няма повредена букса, или такава която е останала незакачена - на някой датчик, клапан и т.н.
Сигурно е че някоя дюза не е пострадала при ваденето? Пиезо дюзите на D-cat не издържат на чукане при вадене и умират. Пробвано при приятел - вади ги само с химия и въртеливи движения, че беше убил дюза при ваденето.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Независимо от кодовете, колата ще запали. След като обезвъздуших, моята запали някъде на десетото въртене.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
Няма как да запали с разкачен датчик за налягане в рейла
иначе след интервенцията това са ми стойностите на дюзите . Вижда се , че 2ра пак не е перфектна , но е по-добре от +3.7 че и нагоре . Отдавам го на нараненото легло на дифтунга, мисля да измеря компресията на 2ри цилиндър и ще реша да райберовам ли или не . Как ме е яд , ако бях по-търпелив нямаше да нараня леглото .

json val

json val
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Двигателят чука ли при ускорение?
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
- mapamop
Вижте и нормите на Pilot injection time. Едната ми се вижда много висока, това би трябвало да е времето за впръскване, или поне така мисля. Ако е извън нормите няма да има впръскване в правилното време и "аванса" ще "чука", защото горивото не идва навреме и не изгаря навреме. Корекциите горе са на обема на впръсканото гориво мисля, но е важно освен да е достатъчно горивото и да влиза навреме в цилиндъра.
Това са само теории - погледнете в сервизното за мотора какво стои зад тия стойности.
Това са само теории - погледнете в сервизното за мотора какво стои зад тия стойности.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
- mapamop
Прати ми на лично или рама или код на двигателя, за да бръкна в сервизното, и да извадя всички стойности, в какви граници се приемат за допустими.
Сервизното го има в раздела със сервизните ръководства ако ти се рови в него. Предполагаемо ще пише с какво и как се вадят дюзите според Тойота.
Сервизното го има в раздела със сервизните ръководства ако ти се рови в него. Предполагаемо ще пише с какво и как се вадят дюзите според Тойота.
--
--