LEXUS, нерационално е, за мен, с оглед на може би непосилната задача да се произведат колосални количества ел. енергия, за да се обезпечи зелената сделка- далеч не само автотранспорта, при главоломно нарастващото население на планетата. Трябва да се търсят алтернативи на фосилните горива- ФАКТ, но в никакъв случай не трябва да се забива само към тока- каквато е тенденцията. Ок, Тойота и Лексус разработват водородни коли (това е и моята надежда- смислено решение, бързо зареждане, голям пробег), но мисля, че в бъдеще няма да се понрави това на конкуренцията и ще бъдат "принудени" да се откажат, както и всеки, тръгнал по пътя на алтернативата на тока....Виж само какво става с Е-Fuels- има концерни, които искат да ги разработят (напр. Порше)- глас в пустиня, напълно тенденциозно. Лично аз не виждам достатъчния напредък по отношение на бързо зареждане и автономност, както и зарядна мрежа за последните над 10-11 години- откакто има например Тесла, ЗОИ и т.н.- че да може да разчитаме САМО на тази концепция 2050, след само още 28 години. Прочети темата на колегата- е, без да се обижда

за мен такова ежедневие, в което постоянно да се съобразявам със зареждане, спирки, алтернативни зарядни станции, гледане от магистралата дали колонките са свободни, е някакъв лош виц. Или поне в моя случай абсолютно напълно неприложимо.