Вибрацията се усеща само във волана , на педала на спирачката не се усеща абсолютно нищо!e 10 написа: ↑16 Окт 2021 08:19Къде се усеща вибрацията - във волана или на педала на спирачките?Stanislav96 написа: ↑15 Окт 2021 18:19 ...при натискане на спирачката, първоначално започна леко да тресе, но във времето се усили и стана както преди.
Вибрации и тресене при натискане на спирачката
-
- Автомобил: Toyota avensis t22 1.8vvti
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 10 пъти
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Може и дисковете да са ментета. Аз бих ги сменил още един път. От брембо дисковете съм много доволен, ползвам ги в комбинация с накладки textar.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
Първо ще ги струговам и ще си сложа старите накладки , ако не се оправи ще си взема нови дискове на друга марка , но при положение че Brembo са едни от най добрите ,не знам коя друга марка да избера.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Дискове на пазара всякакви. Аз на рав4 монтирах blueprint с накладки textar, никакви проблеми. Дори все още не са ръждясали, за разлика от оригиналните. Струговането е скъпо, особено на място.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Цимерман са добри. Единия комплект беше нормални дискове с накладки текстар от Мимо от форума и минах 120 000 с тези накладки. След това още 30 000 с накладки трв, но дисковете станаха под минималната дебелина и се появи лека вибрация. След това сложих дискове абе с накладки ате, дисковете бяха зле като отливка с тънки и дебели участъци и тресяха при висока скорост без да натискам спирачка. Изхвърлих ги бързо и сложих стария цимерман докато ми дойде новия и нямаше никакви проблеми. Понеже в момента имаше само перфорирани от аутодок, вече почти 10000 ги карам с накладки също цимерман без проблем. Издават лек звук само първо и второ натискане сутрин и са по-слаби, но след това са тихи и спират добре.
Буталцата и водачите на апаратите се обслужват със греста на тойота за тази цел при всяка смяна на накладки.
Дискове се кривят от задържащ спирачен апарат най-вече.
Буталцата и водачите на апаратите се обслужват със греста на тойота за тази цел при всяка смяна на накладки.
Дискове се кривят от задържащ спирачен апарат най-вече.
Carina E 4AFE LB 1992
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Брембо са едни от най-добрите, ако не са менте. Имах същият проблем, при това от задните дискове. Предпочетох шлайф на оригиналните, пред нови ментета. Сега спирам пефектно дори и с доста висока скорост...
-
Колега , запознат ли сте колко струва едно такова шлайфане?
- ufer
Зависи от стругаря, човек знае 2 и 200. Аз дадох 50 лв. за 2 задни, плътни. Толкова струват и някои нови... За предни, вентилирани може и повече, а при тях трябва много да се внимава заради кухото пространство.. Бургас е скъп град, за Казанлък не знам. Провери и задните, понякога и те влияят отпред... 

-
Много благодаря колеги ,според мен трябват нови дискове с накладки и ревизия на апаратите, защото има вероятност да сложа новите дискове и пак след 5 хил.км да се изкривят!
- ufer
Ако успееш да намериш истински нови, поръчвай! Аз лично, ако поръчвам, бих го направил само от някоя развита държава и то от доверен представител. Всеки може да тълкува моето мнение, както желае... 

-
- Автомобил: Corolla Verso '04 2.0 D4D 116
- Получена благодарност: 1 път
Само за информация, в София намерих струговане на вентилиран диск ф295 за 15лв. на брой. В Перник за същия размер - 10лв./бр.
Стана ми любопитно - сменили сте сума неща по окачването и накрая дисковете. Старите дискове бяха ли премерени с индикаторен часовник за биене преди да се сменят частите по ходовата част?
- ufer
За моите дискове не се е налагало да меря с индикатор, защото те бяха доста надрани от старите, изпечени накладки и леко задържащи буталца. Направих пълна профилактика на спирачната система и шлайфането само на задните дискове беше част от тази процедура. Шлайфането им без сваляне от колата е модерен метод с точната машина, но не е панацея, защото зависи и от човека, който го прави, освен това е прекалено "оскъпено" удоволствие. Разбира се, иска се трезва преценка дали след шлайфането получената дебелина не е прекалено рискова. При мен е наред! 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Колеги, не пестете от дискове... В края на краищата са обикновен консуматив, който на съвременните автомобили се износва почти колкото накладките 
Не съм шлайфал никога диск... Реално на последните два от три автомобила заедно с оригиналните накладки смених и дискове - дисковете бяха износени от първият комплект/оригинални накладки над 50% и директно бяха сменени в комплект...

Не съм шлайфал никога диск... Реално на последните два от три автомобила заедно с оригиналните накладки смених и дискове - дисковете бяха износени от първият комплект/оригинални накладки над 50% и директно бяха сменени в комплект...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- ufer
Жоро, парен каша духа! Аз съм сменял дискове в Германия, но и там е пълно с ментета, дискове, дори барабани преди време, бяха като кашкавал. Важно е да се прецени дали едно минимално шлайфане ще е достатъчно (при мен беше добре, че и само за втори път). Винаги съм карал леко спортни коли, хвърлял съм нови дискове, но съм запазвал старите оригинални и след шлайфането им всичко си идваше на мястото. Да не говорим, че един искаше да му вкарвам афтърмаркет части за Мерцедес и да ги монтира като оригинални... А тази марка забранява на сервизите да слагат такива части на техните коли, иначе си "оттегля доверието"...