Притракващ шум при рязко ускорение между 2000-3500 оборота
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Дори да са 2-3 л/10000км не е зле. Това са 200-300 мл/1000 км, което за старите ни машинки си е добре - получават допълнително смазване... 

- jacob12
- Автомобил: Toyota Rav 4 2.0 petrol engine
Колега, сложи малко, 5% Сумолуб, на Бардал. Мотора ще намали разхода и ще утихне видимо. Няма да съжаляваш. Ще работи по меко
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Тази добавка е 60 лева. За 60 лева си взима 4 литра масло и ще има да долива за две смени. Според мен двигателя има износен хонинг. Моята тойота и тя гори 300 мл/1000 км и е на 260 000 км минимум.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
-
- Автомобил: Toyota Auris 1.6 бензин 2009
Здравейте,
Аз от скоро карам Toyota Auris 1.6 бензин VVTi 124 коня и имам същия шум като колегата от видеото. Ходих в един сервиз и ми казаха, че им звучало като аванс на двигателя, а първоначално ми казаха, че е била някаква ламаринка, която е била отстранена. Колата не губи масло, не пуши и не и падат оборотите. Можете ли да ми препоръчате добър сервиз в град София?
Аз от скоро карам Toyota Auris 1.6 бензин VVTi 124 коня и имам същия шум като колегата от видеото. Ходих в един сервиз и ми казаха, че им звучало като аванс на двигателя, а първоначално ми казаха, че е била някаква ламаринка, която е била отстранена. Колата не губи масло, не пуши и не и падат оборотите. Можете ли да ми препоръчате добър сервиз в град София?
-
v_shopov, можеш ли да ме насочиш в кой сервиз са ти сменяли гарнитурата на двигателя. Имам опасения, че и моя проблем е същия :(
- beefeater
- Автомобил: Toyota Auris Hybrid 2018
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
Нещо не работят имейл известията за нови мнения. Благодаря за съветите
@jacob12 - интересно изглежда, разгледах и в други форуми положителни мнения. Макар да съм скептичен към добавките, бих пробвал, но засега ще се въздържа, за да мога след новата смяна да засека реалния харч на масло.
@ufer - добре за двигателя, но зле за катализатора
@Konstantin_ - имаш ли загуба на мощност? Това е показател за намалена компресия. Зарежи този сервиз с отстранената ламаринка и отиди в някой сериозен да ти замерят компресията. ТМ-Ауто, Пит Стоп или най-добре при меХанника
Съветът ми е да не отлагаш решаването на проблема, защото ще ти излезе доста по-скъпо
@jacob12 - интересно изглежда, разгледах и в други форуми положителни мнения. Макар да съм скептичен към добавките, бих пробвал, но засега ще се въздържа, за да мога след новата смяна да засека реалния харч на масло.
@ufer - добре за двигателя, но зле за катализатора

@Konstantin_ - имаш ли загуба на мощност? Това е показател за намалена компресия. Зарежи този сервиз с отстранената ламаринка и отиди в някой сериозен да ти замерят компресията. ТМ-Ауто, Пит Стоп или най-добре при меХанника
Съветът ми е да не отлагаш решаването на проблема, защото ще ти излезе доста по-скъпо
Toyota Auris 2007 1.6 VVT-i 124 Hp ---> Toyota Auris Hybrid 2018 1.8 136CV
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Те нашите катализатори са едни... Ако не са издухани, ги крадат! Така че по-малкото зло. А колегата е прав: измери си компресията отново след 10000 км: и на сухо, и с малко масълце в цилиндрите. Пък и този притракващ шум може да е от бутален болт, счупен сегмент или лагери. То май няма и какво друго, ама компресията си е класически показател - първо мериш и после говорим... 

-
Днес ходих на цялостна диагностика, но мисля, че не са замервали компресия. Тази седмица ще отида да го направят. Но нямаше нищо фрапиращо освен една изгоряла свещ и зацапан дебитомер. Ходих да ми видят и генерацията на колата, която също се оказа окай. След което този майстор се обади за консултация на човек от Тойота, който му каза, че е нормално да има такъв звук на аванс при този двигател.beefeater написа: ↑06 Окт 2020 11:56 @Konstantin_ - имаш ли загуба на мощност? Това е показател за намалена компресия. Зарежи този сервиз с отстранената ламаринка и отиди в някой сериозен да ти замерят компресията. ТМ-Ауто, Пит Стоп или най-добре при меХанника
И в момента съм в безизходица общо взето.
-
Малък ъпдейт. Сипах гориво 100 октана и този шум изчезна. Не знам дали това е решение на проблема обаче.Konstantin_ написа: ↑06 Окт 2020 17:42Днес ходих на цялостна диагностика, но мисля, че не са замервали компресия. Тази седмица ще отида да го направят. Но нямаше нищо фрапиращо освен една изгоряла свещ и зацапан дебитомер. Ходих да ми видят и генерацията на колата, която също се оказа окай. След което този майстор се обади за консултация на човек от Тойота, който му каза, че е нормално да има такъв звук на аванс при този двигател.beefeater написа: ↑06 Окт 2020 11:56 @Konstantin_ - имаш ли загуба на мощност? Това е показател за намалена компресия. Зарежи този сервиз с отстранената ламаринка и отиди в някой сериозен да ти замерят компресията. ТМ-Ауто, Пит Стоп или най-добре при меХанника
И в момента съм в безизходица общо взето.
- v_shopov
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Ремонта го прави мехаННика. 25000 км по-късно, всичко е наред. Бих ти препоръчал да се свържеш с него, за да ти направи точна диагностика.Konstantin_ написа: ↑05 Окт 2020 22:41 v_shopov, можеш ли да ме насочиш в кой сервиз са ти сменяли гарнитурата на двигателя. Имам опасения, че и моя проблем е същия :(
Toyota Corolla 1.6 VVTI, 91 kW, 2008
-
Здрасти,v_shopov написа: ↑06 Окт 2020 23:32Ремонта го прави мехаННика. 25000 км по-късно, всичко е наред. Бих ти препоръчал да се свържеш с него, за да ти направи точна диагностика.Konstantin_ написа: ↑05 Окт 2020 22:41 v_shopov, можеш ли да ме насочиш в кой сервиз са ти сменяли гарнитурата на двигателя. Имам опасения, че и моя проблем е същия :(
Писах ти лично съобщение за детайли