Малко ли е? Като гледам едни 70 коня отгоре спрямо досегашния ви автомобил.. в 8 секунди до 100 също ми се струва прилично.....
Новата Camry XV70 HSD /2019 - сега/- ценова листа и оборудване - обща дискусия
- ToyotaPassion
Новата Toyota Camry hybrid - ценова листа + оборудване
Колега, мощността на автомобила не е от най-големите,прав си. Може би ще печели "симпатии" като хибрид, а не зная на тази цена дали има подобен седан/лимузина. По параметри е почти 1:1 със Skoda Superb 2.0 TSI 272к.с. DSG за 57 000лв. Не зная доколко ще е реалната разлика в разхода, но ако той е сходен - чехите предлагат 350 нМ за същата цена.
П.С. Не съм сравнявал цени на други марки, просто давам пример със Сюпърба. Въпреки,че аз бих избрал Камри

Toyota Avensis 2.2 D4D 2007 -----> Toyota Avensis 1.8 CVT 2017------->
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Разбрах, че Camry се произвежда в Япония. В Тойота Русе чакат тестов автомобил, но още е на кораба.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Т. е. по размери ли ги сравнявате? А по видимото качество на интериора - при кой според вас е по-добро, кое се усеща - като по качествено, по "приятно".
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
Да, колега, по размери според autodata.
Що се отнася за качеството - вчера не съм "опипвал" много, но всичко в купето определено изглеждаше доста солидно. Бях в нивото с кожен салон (мисля,че е Executive). Определено вътрешният обем е внушително по-просторен от този на Авенсиса ми.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Ем така де. Веднага си представих как си опънал колкото може Камрито по магистралата слушайки АЦ/ДЦ и изведнъж в огледалото виждаш някаква Дачия, която ти присветка, защото ѝ се пречкаш.

И сигурно като усещане и пренасянето им на пътя ще е в пъти повече в сравнение с Камри-то.

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

Колега, нямам представа как ще е - не съм тествал Камри все още (в Сливен ще имат за тест другия месец). Но откъм поведение на Сюпърба - и немските, и английските автомедии говорят с нескрито удовлетворение

- scooby doo
- Автомобил: Тойота Ярис XP13 1,33 CVT 2012
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Не,по надеждност не може да се мери с Тойотата.Казвам,го като бивш собственик на два Супърба:2010 и 2014 и настоящ Кодиак.Шкодите превъзхождат по пространство вътре и багажник.Е,без да намесваме тук ЛендКрюзер и Тундра,Секвоя,Сиена...
Не се унасяй, живееш в една от най-цървулските държави на света ...
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Малко е, да. Погледнете един Ауди А4 или А6 какъв богат набор от агрегати предлага. Тук за този прекрасен иначе автомобил се иска поне 2-3 варианта турбинирани бензинови двигатели с мощности около 300 к.с., за да може да се движи наистина пъргаво, а не с 221 Нм и 178 к.с. на бензиновия агрегат. И разликата всъщност се явява 21 к.с. Т.нар. полезна мощност би ми било любопитно какво се визира?ToyotaPassion написа: ↑23 Апр 2019 10:14 Малко ли е? Като гледам едни 70 коня отгоре спрямо досегашния ви автомобил.. в 8 секунди до 100 също ми се струва прилично.....
Това животно с тази визия трябва да ръмжи и да копае асфалта здраво, а всъщност далеч не е така, какъвто е случая и с Авенсиса.
Поздрави
Колата си е доста прилична.
Изобщо не подлежи на сравнение с последния Авенсис T27 (максимално изчерпан с 3 поредни файслифта за модела и т.н., без коментар за пъргавост при наличен "избор" от двигатели)
Изобщо не подлежи на сравнение с последния Авенсис T27 (максимално изчерпан с 3 поредни файслифта за модела и т.н., без коментар за пъргавост при наличен "избор" от двигатели)
- ToyotaPassion
Няма да споря, тук разбирането е строго субективно... Защо Тойота предлагат тук само един двигател? Сигурно така ще им излезе сметката и в Европа няма да се продават много другите опции.... Иначе за Щатите си има 3.5 V6 с 301 коня.Airfan написа: ↑23 Апр 2019 16:11 Малко е, да. Погледнете един Ауди А4 или А6 какъв богат набор от агрегати предлага. Тук за този прекрасен иначе автомобил се иска поне 2-3 варианта турбинирани бензинови двигатели с мощности около 300 к.с., за да може да се движи наистина пъргаво, а не с 221 Нм и 178 к.с. на бензиновия агрегат. И разликата всъщност се явява 21 к.с. Т.нар. полезна мощност би ми било любопитно какво се визира?
Това животно с тази визия трябва да ръмжи и да копае асфалта здраво, а всъщност далеч не е така, какъвто е случая и с Авенсиса.
Не съм съгласен обаче да се гледа само мощността на бензиновия мотор (31кс разлика, а не 21

Мен ме устройва тази кола като лични предпочитания.Гаранция ,изработка(външен дизайн добре,вътрешен не толкова но става).скорост у нас няма къде да се развива .Обаче смятам да изчакам да падне цената ,защото си мисля ,че няма да има много наплив. 
П.С.
Относно избора на агрегати според мен е заради еко нормите и свързаните с тях разходи и разработки.

П.С.
Относно избора на агрегати според мен е заради еко нормите и свързаните с тях разходи и разработки.
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Не виждам какво ѝ е слабо на колата. За семеен седан 1,6 тона си е ускорението супер. Макс. скорост не ме устройва за Германия, въпреки че ще ида да я тествам и тогава ще пиша, щото понякога си вдигат повече от това, което пише по каталог (лично тествано от мен с един IS 300h, а и моят Авенсис успявам да го докарам до 215...а по каталог е 200, явно това е скоростта по GPS в каталога). Но, ако човек шофира в "нормалните" държави с темпо-лимит, това не е от значение
. Разбира се всичко е относително, но никога не бих си взел Шкода вместо Камри, просто щото вървяла повече. В крайна сметка дори с Авенсиса си се движа достатъчно суверенно. Но това си е лично усещане, разбира се... На един колега БМВ М3 му стана "слабо" след две години каране

PS... силно съжалявам, че я няма V6 версията в Европа с 301 к.с. Това щеше да ми е следващият автомобил със сигурност
PS... силно съжалявам, че я няма V6 версията в Европа с 301 к.с. Това щеше да ми е следващият автомобил със сигурност
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Ок, 31 е, нещо по диагонала го сметнах докато гледах брошурата и смятам отново, че за това купе двигателят е слаб. Сигурен съм, че всяка компания си прави сметка, но ви гарантирам, че изпускат купувачи. Примерно менToyotaPassion написа: ↑23 Апр 2019 16:31 Няма да споря, тук разбирането е строго субективно... Защо Тойота предлагат тук само един двигател? Сигурно така ще им излезе сметката и в Европа няма да се продават много другите опции.... Иначе за Щатите си има 3.5 V6 с 301 коня.
Не съм съгласен обаче да се гледа само мощността на бензиновия мотор (31кс разлика, а не 21), със сигурност електрическият помага немалко при (до)ускорения.

- ppeneva
- Автомобил: Corolla Hatch 2005 1.4 D4D MMT
- Благодарил/а: 2 пъти
Ами необходимо си е, вижте конкуренцията - всички дават възможност за 4х4, за нашите пътища, които не се чистят от сняг, не се оттичат и голяма част нямат асфалт си е направо необходимост. Не знам къде карате, ама по провинцията без 4х4 си е мъка.