ace написа: ↑06 Фев 2019 19:59
Момчета, а къде забравяте хибридите? Преди карах корола дизел, сега приус 4 и никога повече не бих карал кола различна от хибрид (освен електричка естествено)... дизел абсурд да пипна повече

. Хибридът има всички плюсове на дизела и на бензина без техните минуси

лично мнение естествено. Но така или иначе тази година идват и корола и камри хибрид, така че избор и коне много...
Колега, много мислих за хибрид! Но като гледам (на хартия,разбира се) спецификациите - не ми изглежда много обнадеждаващо откъм "всички плюсове на бензин и дизел". Камри хибрид я дават 163 lb торк, което е около 220 нМ. Подобни са спецификациите и за РАВ4 хибрид. За автомобил с над 200 к.с. сумарна мощност, за мен разбира се, това е много малко. Поразгледах как са нещата при Приус 4 - там говорим за торк около 142 нМ! Според мен, лично мнение, просто няма никакво удоволствие в двигател с такива спецификации. Аз бих казал,че двигател под 280-300 нМ си е слаб при ускорение, каране в балкан, изпреварване на камион да речем и т.н. Това е моето усещане,след като съм карал и по-мощни, и по-слаби двигатели. И нека бъде разбран правилно - за мен е въпрос на свикване. Вече познавам възможностите на 1.8 CVT 147 к.с. и зная във всяка ситуация какво би било поведението на двигателя. Просто на моменти.... ми липсва мощност...
ТТодоров написа: ↑06 Фев 2019 20:24
nitsodar, двойка дизел 190кс и двойка бензин 190/220/272кс в Супърб са много приятни на дълъг път. Бензините имат също много нм и са страхотни.
Със Супърба (еле L&K) няма какво да сбъркаш, ако искаш DSG са им с мокрите кутии, които са здрави. 4х4, ако ти е кеф. Корабът е сила извънградско.
Не бих слагал 1.5,1.6 бензинки на масата, в класа на Авенсис и Супърб, при все че искаш доускорения.
Лично мнение
ТТодоров, наскоро пърувахме с един приятел, който беше със Сюпърб 2.0 ТДИ 190. Просторът на тази кола ме впечатли! С какъв багажник е седанът... нямам думи! А какъв ряз има колицата - просто е предимство! Хибридът ще ми върши работа, ако карам много градско, но за извънграда - просто не е моята кола! При нас карането е 70:30% в полза на извънградското ;) А и там имаме 400 нМ торк.