Двигател 1AD-FTV 2.0 D4D 126HP - Грешка P0093 ?
грешка P0093
Здравейте,както казах дюзите са ок.Двигателя е 2.2 D4D 136 к.с.
За щастие проблема е решен след почистване на датчика на "комън рейла".
За щастие проблема е решен след почистване на датчика на "комън рейла".
-
грешка P0093
имама същият проблем с toyota corolla verso diesel 136ph.
kато подам газ до 5000 оборота светка чек check engine ине може да се форсира над 2000 оборота ...и да угасиш и запалиш пак стои в авариен режим
след изчистване с диагностика тръгва и набира нормално докато стигне 5000 оборота и отнова умира.Смених SCV клапана никаква промяна ,стойностите на корекций на дюзите са под о.60, теч на гориво никъде няма
Къде мога да търся проблема?
kато подам газ до 5000 оборота светка чек check engine ине може да се форсира над 2000 оборота ...и да угасиш и запалиш пак стои в авариен режим
след изчистване с диагностика тръгва и набира нормално докато стигне 5000 оборота и отнова умира.Смених SCV клапана никаква промяна ,стойностите на корекций на дюзите са под о.60, теч на гориво никъде няма
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
грешка P0093
И при толкова много закачания да триете грешки, на никого не му светна лампата да им запише номерата ПОНЕ?
Да не говорим и за стойностите от едни таблички със живи данни.... Щяха да дадат някаква насока, за приблизителното място на проблема.
Вместо това задавате абстрактен въпрос, със отвратителен правопис и очаквате конкретен отговор. Не съм сигурен хвърлянето на боб, леща, грах и гранати във форума доколко ще ви насочи към проблема, без конкретни данни и факти.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
грешка P0093
номера на ггрешката е Р0093 както на предният пост .За правописа не смятам че Вашият е по-читав,но не мисля че сме на литературно четене.Относно табличките...написал съм корекцията на дюзите-под 1 -ца,ако ти говори нещо числото
- mapamop
грешка P0093
Дюзите са ясни - всички се хващат за тях още в началото. Само че не са само дюзи.... target common rail pressure и current common rail pressure гледахте ли ги? При разлика от над 10% между двете мотора е доста унил. За грешките питах дали има и други съпътстващи грешки. Тази според повечето места излиза при рязък спад на налягането в рейла. Там са ГНП, SCV клапан, датчици за налягане в рейла. Ако има съпътстваща грешка ще ви насочи по-конкретно да ровите.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
грешка P0093
Аз бих го потърсил в задръстен със сажди катализатор.Като за начало добавка към горивото , изчаква се поне половин резервоар разход и ряз на магистралата .lomb написа: ↑01 Яну 2023 19:17 имама същият проблем с toyota corolla verso diesel 136ph.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
грешка P0093
Компютърът на мотора записва единствено грешка P0093.
Моторът се ускорява без проблем до 5000 оборота, след 5к обората записва грешката и влиза в авариен режим.
След преминаване на 3500 оборота започва да се чува стържещ звук от турбото.
Възможно ли е проблемът да е в количеството въздух и да записва грешка за проблем с горивото ?
Моторът се ускорява без проблем до 5000 оборота, след 5к обората записва грешката и влиза в авариен режим.
След преминаване на 3500 оборота започва да се чува стържещ звук от турбото.
Възможно ли е проблемът да е в количеството въздух и да записва грешка за проблем с горивото ?
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
Тая грешка е за теч на гориво или въздух в системата
- mapamop
lomb, точно за това мрънках за цялата табличка. В сервизното ръководство, в раздела за диагностиката има гранични стойности под/над които набива грешка. Отделно ако е набила грешка, мисля трябва да е записала и freeze frame със стойностите, по времето гогато е набила грешката.
Ето ви табличката за 2AD-FTV.
- Прикачени файлове
-
2ADFTV-data_list.pdf
- (461.39 KiB) Свалено 218 пъти
--
--
-
- Автомобил: Toyota Corolla
Възможните причини са много тук от дифтунги на дюзите които са изгоряли и колата губи компресия до SCV клапани , ЕГР или лош горивен филтър, често чувам колеги да се оплакват даже при скоро сменен да дава проблеми описани в темата ......
lomb, точно за това мрънках за цялата табличка. В сервизното ръководство, в раздела за диагностиката има гранични стойности под/над които набива грешка. Отделно ако е набила грешка, мисля трябва да е записала и freeze frame със стойностите, по времето гогато е набила грешката.
[/quote]
Прикачих пдф файл със freeze frame стойностите в момента на записване на грешката.
Прикачам и снимки със стойностите на празен ход от таблицата,която ми изпратихте. Забелязвам,че на моята кола стойстите за впръскване на горивото доста се различават от тези в документа и не мога да разбера на какво се дължи това.
SCV клапанът е сменен с чисто нов и няма никаква промяна. Никъде не се вижда да има теч на горивото.
[/quote]
Прикачих пдф файл със freeze frame стойностите в момента на записване на грешката.
Прикачам и снимки със стойностите на празен ход от таблицата,която ми изпратихте. Забелязвам,че на моята кола стойстите за впръскване на горивото доста се различават от тези в документа и не мога да разбера на какво се дължи това.
SCV клапанът е сменен с чисто нов и няма никаква промяна. Никъде не се вижда да има теч на горивото.
- Прикачени файлове
-
corolla verso_035107 (1).pdf
- (297.53 KiB) Свалено 127 пъти
- mapamop
По бегъл спомен от сервизното на Авенсиса след смяна на SCV клапана се ресетваше/калибрираше през Techstream ГНП. Това правено е ли след смяната на клапана?
Мотора наистина ли е 2AD-FTV и то първата ревизия (2005-2009/евро4)? Таблицата е за него.
От файлчето ви гледам други години, което води до Verso а не Corolla Verso. Респективно мотора е друг.
За Версо 2012-2014 таблицата е тук примерно:
Мотора наистина ли е 2AD-FTV и то първата ревизия (2005-2009/евро4)? Таблицата е за него.
От файлчето ви гледам други години, което води до Verso а не Corolla Verso. Респективно мотора е друг.
За Версо 2012-2014 таблицата е тук примерно:
--
--
-
- Получена благодарност: 4 пъти
Прикачих пдф файл със freeze frame стойностите в момента на записване на грешката.lomb написа: ↑04 Яну 2023 16:22 lomb, точно за това мрънках за цялата табличка. В сервизното ръководство, в раздела за диагностиката има гранични стойности под/над които набива грешка. Отделно ако е набила грешка, мисля трябва да е записала и freeze frame със стойностите, по времето гогато е набила грешката.
IMG_20230104_113532.jpg
IMG_20230104_113547.jpg
IMG_20230104_113557.jpg
IMG_20230104_113605.jpg
[/quote] Привет колега, възможно ли е да качиш VIN-a.?
Ще може повече хора да дадат съвет и отговора ще бъде по-точен.
Всичко останало е ОК.
1) VIN – автомобила -- ??????
2) Описание на проблема – ОК ( направено)
3) Прикачени снимки с тест на празен ход при загрял двигател – ОК ( направено)
4) Прикачен файл с Freeze Frame Data на грешка P0093 – OK ( направено)
5) Инфо за направени ремонти „ Смених SCV клапана никаква промяна“ – ОК ( направено )
P.S
Грешка P0093 излязла като проблем отдавна или се появи след последното зареждане на гориво ??
-
- Автомобил: Тойота Корола Версо D4D 2005 1
Пичове, имам същия проблем. След кратко шофиране, обикновено като спра на светофар и отказва да тръгне. Влиза в режим до 2000 оборота, ни напред, ни назад. В един момент изгасва.
И от тук насетне - сменил съм дюзи, веднъж рециклирани, веднъж нови. SVC клапан за високо налягане. Горивна помпа. Горивни филтри няма да говоря колко. Чистих резервоар и сонда. Обикновено като стигна до майстор с пътна помощ, на другия ден колата запалва, всичко на диагностика е в норма. Последните три пъти, в които го направи не светва чек, няма грешки, като цяло няма никакъв проблем.
Вече не знам, какво да правя...
След малко отивам да я взема от сервиз и няма отговор на въпроса, откъде би могло да бъде....
Възможно ли е това да е от някоя електроника?
И от тук насетне - сменил съм дюзи, веднъж рециклирани, веднъж нови. SVC клапан за високо налягане. Горивна помпа. Горивни филтри няма да говоря колко. Чистих резервоар и сонда. Обикновено като стигна до майстор с пътна помощ, на другия ден колата запалва, всичко на диагностика е в норма. Последните три пъти, в които го направи не светва чек, няма грешки, като цяло няма никакъв проблем.
Вече не знам, какво да правя...
След малко отивам да я взема от сервиз и няма отговор на въпроса, откъде би могло да бъде....
Възможно ли е това да е от някоя електроника?