Смахнат разход
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Смахнат разход
И да го пратите човека в още 10 вериги за зареждане на гориво ефект няма да има.
Отделно, че има възможност този разход да е почти нормален и реално да няма никакъв проблем в случая.
Отделно, че има възможност този разход да е почти нормален и реално да няма никакъв проблем в случая.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Смахнат разход
Зареждам навсякъде, където видя и в София и по цяла България и Европа и до сега не съм имал проблем.
Е, никога не е късно да ме издънят, ама какво да се прави - живеем в България.
Е, никога не е късно да ме издънят, ама какво да се прави - живеем в България.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
- Автомобил: Toyota Corolla e12 2.0 d4d
Смахнат разход
Хахаха
Браво колега, много добре казано, възможно е да я посръчквам понякога, защото тия коне са ми много малко, не съм свикнал с плавното й реагиране.
За 140 и 4 човека съм много категорични 7,3+ на 100 (4 човека = 4 момчета= 340+ кг.)
Най-ниския разход съм го направил на Лъкатник спускане (6,3/100) сам, с двигателна спирачка и галене на педала, за мен не е нормално
Хвана меmetro_d4d написа: Хич според мен не ти е смахнат разхода. Предполагам говориш за марешки в Люлин. Нищо му няма..хайде не съм зареждал последните седмици там, но съм зареждал не един път.Аз съм с 1.4 90 коня обаче и всичко е наред с горивото там.Омв не пробвай....
140 и 4 човека и комби отиваш на 5.5-5.8/100 в този момент............
......... По-скоро бих заложил за 8 градско на този мотор, но много зависи как караш. Според мен или колата ти има съвсем леко повишен разход или не я караш много икономично като цяло.

Браво колега, много добре казано, възможно е да я посръчквам понякога, защото тия коне са ми много малко, не съм свикнал с плавното й реагиране.
За 140 и 4 човека съм много категорични 7,3+ на 100 (4 човека = 4 момчета= 340+ кг.)
Най-ниския разход съм го направил на Лъкатник спускане (6,3/100) сам, с двигателна спирачка и галене на педала, за мен не е нормално
Смахнат разход
От скоро ли я имаш колата? На дигнаностика закачал ли си я ? Да нямаш умрял катализатор или нещо подобно, което да я мъчи..сутрин в студа като я запалиш равномерно и стабилно ли работи мотора?
Аз съм с 1.4 де, но доколкото съм чел и чувал там извънградско разликата в разхода между 1.4 90 и 2.0 90 е минимална от рода на 0.2 литра ..за града е поне литър нагоре..
Според мен за начало зареди отново, не я чакай да загрее на място и пробвай да караш спокойно сменяй около 2000 оборота в града като не натискаш газта до пода,ами макс до средата, намалявай на скорост преди светофари доколкото може и пробвай някакво извънградско пак плавно без да я ръчкаш с до 100-110, ако пак нещо не са добре числата ходи някъде да направят диагностика.
А това 7.3 при 140 как го сметна по бордовия ли? Какъв беше маршрута?За колко изминати километра е засечено?
Аз съм с 1.4 де, но доколкото съм чел и чувал там извънградско разликата в разхода между 1.4 90 и 2.0 90 е минимална от рода на 0.2 литра ..за града е поне литър нагоре..
Според мен за начало зареди отново, не я чакай да загрее на място и пробвай да караш спокойно сменяй около 2000 оборота в града като не натискаш газта до пода,ами макс до средата, намалявай на скорост преди светофари доколкото може и пробвай някакво извънградско пак плавно без да я ръчкаш с до 100-110, ако пак нещо не са добре числата ходи някъде да направят диагностика.
А това 7.3 при 140 как го сметна по бордовия ли? Какъв беше маршрута?За колко изминати километра е засечено?
-
Смахнат разход
От има няма 6 месеца я имам, не съм я закачвал на диагностика.
Мотора работи спокойно, изпушва за 2-3 сек. синьо, изчаквам малко и пускам парното, качва оборотите и така докато загрее
По бордовия,да
Маршрута беше София - Пловдив, обратно ми даде 7,7
152 км. (по GPS) и обратно
Принципно така я карам, по светофарите намалям със скорости, но като е загряла си я понатискам до 3000 оборота
Смахнат разход
Пробвай като си на място да не пускаш парното до край,ами само в движение за да не ти повишава оборотите на празен ход, пробвай един резервоар да не я ръчкаш в града над 2000-2200 да видиш как ще е. Ако няма голяма разлика отиди някъде на диагностика...имаш ли катализатор? Ако да сигурно е заминал и мъчи колата допълнително.
-
Смахнат разход
100 % имам катализатор, защото ми правиха преглед и казаха (че на външен вид бил добре
) 
съвет къде и как и при кого в София да се махне както трябва ?

съвет къде и как и при кого в София да се махне както трябва ?
-
Смахнат разход
Вчера пак бягах до Пловдив
306 км. - даде 8,3, палеше малко по трудно от преди няколко дни и изпушваше по голям облак синьо, това дали са симптоми за запушен кат. или dpf
306 км. - даде 8,3, палеше малко по трудно от преди няколко дни и изпушваше по голям облак синьо, това дали са симптоми за запушен кат. или dpf
Смахнат разход
Синьо е на масло...там как си доливаш ли? Дпф нямаш със сигурност.. Отиди да ти я погледнат някъде най-добре, май има нещо.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Смахнат разход
Пфф отивай да ти оправят колата...смисъл разхода на гориво нямам идея доколко е обвързан ама това са грубо 4 кила на 10хиляди, което е АДСКИ много.
Аз последното масло го смених на 25 хиляди от от макс на щеката падна до малко под средата, тоест изобщо не съм доливал нищо.
Аз последното масло го смених на 25 хиляди от от макс на щеката падна до малко под средата, тоест изобщо не съм доливал нищо.