Ако мощността в Power режим ви задоволява, трябва да имате в предвид, че в еко и нормал режими максималната мощност не се редуцира. Изменя се реакцията на системата (според мен и „захранването” на двигателя) към действията на шофьора (към педала на „газта”). При напълно (и почти напълно) натиснат педал реакциите в трите режима се изравняват (според мен). До колкото разбирам и до колкото съм проследявал разхода не зависи силно от режима в който шофирате. Нещо повече – ако шофирате динамично - сравнително резки забавяния с последващи резки и големи ускорения (педала в „пода”), ще имате по-малък разход в пауер режим по сравнение с другите режими, ако и в тях шофирате по същия начин. Това е според мен, не съм засичал при такова шофиране в различни режими, но в планината обикновено шофирам в пауер режим и не съм установявал повишен разход.
За шума от скоростната кутия – както пише и колегата преди мен, няма такава

. (Всъщност на какъв да е автомобил не мисля, че може да се отдели на слух шума на скоростната кутия, ако е в добро състояние, на фона на шума на форсиращия се при рязко ускорение двигател.) Коментирано е често, но ще си позволя да го повторя, при рязко ускорение на хибрида на тойота или на автомобил с вариатор – управлението на системата извежда още в началото двигателя на високи обороти (около максималната мощност). Докато при автомобил с превключване на предавките на степени – двигателя при всяко превключване минава през средни до високи обороти (дори „свободен” ход в момента на превключване)(така, че минава и през целия този „звуков” спектър

). При автомобил с вариатор и при хибрида двигателя работи на високи през цялото ускорение. (Не е нещо ново и вероятно го знаете, съжалявам.)
Аз от ускорението на автомобила съм доволен при всякакви скорости и особено в планината – е не е спортен автомобил, все пак мощността му е далече от такъв. И когато се шофира в еко, а в такъв режим шофирам основно, трябва да се има предвид известното забавяне на реакцията в първия момент след натискането на педала.
Иначе – шумоизолацията на купето не е особено добра, но това е за стария модел, за новия, не мога да кажа.
За гаранционното обслужване – не ми се е налагало да го ползвам. Дори габарит не съм сменял от както е купена – 6 години. За обслужването в тойота – сменял съм само масла и филтри, по „график” обслужване – според мен не е скъпо (и антифриз със спирачна течност).
(За конкретните сервизи, не бих искал да коментирам тук за да не „засегна” колегите от Варна

.)
пс За фаровете - на стария модел късите не са особенно добри. За нивото на оборудване - на мен ми допадат екстрите, които има при ниво сол (или както там се чете), сол екстра не съм го виждал - любопитно ми е как се "представят" -- лед фаровете.