WoLF написа: По-същата логика можеш да караш две различни ски или кънки...
Майсторите на карането и това го могат, даже понякога се движат и на една ска,

а на слабите шофьори дори и резервната гума да им е с пресен ДОТ, пак са опасни на пътя .
Kiki написа: На автомобил 4х4, в техническото му ръководство пише, че трябва да се кара с 4 еднакви гуми.
Сещайте се защо?!
А ти сетил ли си се защо ? Със сигурност не е заради безопасността на пътя, както си мислиш . Свързано е най вече с риска от счупване на някоя зъбчатка в дифовете, иначе щеше да има и изискване за ДОТ, а то няма .

4Х4 автомобил можеш да си го караш и с галоши произведени миналия век, важното е да са еднакво износени за да нямат разлика в диаметъра и пак може да си много по сигурен на пътя, от някой келеш с 4 чисто нови и еднакви гуми .
mfandakov написа: Не бях се замислил за такава комбинация,
Ами крайно време е да се замислиш,

винаги има и първи път .
Аз ти предлагам да опиташ, не чак с 4 различни гуми, а 2 Унироялки от тези със стария ДОТ и 2 Барумки от новите . Тогава ще разбереш съм от практиката, а не какво ти разправят тук разбирачите, че по добре е 10 годишен Мерцедес, отколкото нова Дачия .
На мен лично, дори някой да ми подарява Барумки,Тигър,Корморан, Дебика и разни други измислени марки, директно ги отказвам и отивам да се набутам, като си купя Бриджстоун, Гудиър, Дънлоп или Континентал втора употреба .
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....