Трябва да го направя в движение и не знам какво точно ще се чува на записа но ще опитам

Мнение от dochko1980 » 27 Ное 2016 09:44
Трябва да го направя в движение и не знам какво точно ще се чува на записа но ще опитам
dochko1980
Мнение от dochko1980 » 27 Ное 2016 10:38
dochko1980
Мнение от Hursa » 27 Ное 2016 11:42
Това защо го правиха? Стандартна процедура или имаше причина
Hursa
BOz
WoLF
Мнение от dochko1980 » 27 Ное 2016 22:44
Беше ми изгаснала без причина на един светофар,затова го почистваха
dochko1980
Мнение от spiridoncho » 27 Ное 2016 23:35
И аз това си помислих първоначално, но ме спря думата "студен" в първия пост на темата. А и не познавам човек, който да си реже двигателя студен на високи обороти. Иначе може да се окаже наистина, че колегата това му е първия дизел. Принципно до колкото съм установил от дизелите които съм карал дюзите си потракват доста отчетливо, когато го сръчкаш моторчето от ниски към високи обороти с газ до ламарината. Звука наистина наподобява като чукане на аванс, та току виж колегата си помислил, че има проблем.
spiridoncho
Мнение от dochko1980 » 28 Ное 2016 07:06
По принцип не ми е първият дизел ,но ми е първият комон рейл,така че може и да не съм много в час наистина. Въпроса е там ,че шофирам от доста време и усещам когато мотора на автомобила смени звука си. А в случая е точно така. Днес ще опитам да направя едно клипче докато карам дано да се чува проблема на записаspiridoncho написа:И аз това си помислих първоначално, но ме спря думата "студен" в първия пост на темата. А и не познавам човек, който да си реже двигателя студен на високи обороти. Иначе може да се окаже наистина, че колегата това му е първия дизел. Принципно до колкото съм установил от дизелите които съм карал дюзите си потракват доста отчетливо, когато го сръчкаш моторчето от ниски към високи обороти с газ до ламарината. Звука наистина наподобява като чукане на аванс, та току виж колегата си помислил, че има проблем.
dochko1980
Мнение от spiridoncho » 28 Ное 2016 14:38
spiridoncho
Мнение от Hursa » 28 Ное 2016 21:27
Повишено налягане на горивото в рампата може да е причина за по твърда работа на двигателя - впръсква се по-голямо количество и впръскваното количество нараства по рязко при отваряне на дюзата. (При студен двигател се впръсква малко повече гориво за по бърз прогрев на двигателя и малко по рано.) Т. е. в момента на „самозапалването” бързо изгаря сравнително по-голямо количество гориво, в резултат налягането нараства по-рязко и от това по-силен шум (при по голям товар, като чукане, "детонации"). Замърсяването на клапана на регулатора може да доведе до закъсняла реакция на регулатора на налягането - ако има отложения по клапана или втулката му, същото ако има надири - тогава почистването няма да помогне. При вдигане на оборотите, нарастват оборотите на помпата, разхода и също, ако регулатора на налягането не отработи веднага се вдига налягането в рампата. (При "пускане" на педала - обратно оборотите падат - ако колата е "на място" - до обороти на "празен ход", на помпата също, ако регулатора не притвори, може да падне налягането и двигателя да изгасне. Но всъщност може и да греша, трябва да се отчете целия баланс.) Но може и да има „трайно” по високо налягане, ако има отложения по „прозорците” на клапана – но тогава той просто отваря повече. (Дали са чистили клапана на регулатора на налягане, да не е scv клапана?)
Hursa
Мнение от whitefang » 27 Апр 2020 13:48
whitefang
Мнение от Sergo » 08 Дек 2024 11:40
Sergo
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 гост