Да , ама като пие само чете , не пише .vodafon написа:Да забранява ма той пиеnowyaris написа:Модератора трябва да забрани всякакви постове по време на студентския празник.

Да , ама като пие само чете , не пише .vodafon написа:Да забранява ма той пиеnowyaris написа:Модератора трябва да забрани всякакви постове по време на студентския празник.
Що бе , колега ? Кво сме сгафили ? Аз също имам такъв Ярис и досега за 7 години един комплект Н4 на фаровете съм сменил.Никакви други грижи със светлините.Колегата който има проблем най-добре да посети квалифициран автоелектротехник - сигурно е нещо дребно.Akima написа:Ако още малко се напънете и метла ще ви донесе.
Ма колега, като не сте в час с елементарна електротехника не давайте акъл. Даже немаш и повод да са пънеш.Akima написа:Фактът,че имаш Ярис е ноторен.Къде обаче посъветва човека по повод фаровете. biggrin.gif
Колегата му обясни,аз му показах - при Ярис бушоните на фаровете бяха разделени на лява страна и дясна страна,ако не се лъжа,но така или иначе като отвори кутията/бушониерата ще види,че има "писания".![]()
П.С.Нямам амбиции аз да раздавам метлите.Частта с опцията за отвод/отказ е по моя молба даже.
Значи колегата не му е верен проблема:slowtraveler написа:Да, при такава схема е възможно да светят слабо двете дълги и едната къса светлина (или слабо двете къси и едната дълга) при изгорял бушон
Дали вижда дали свети слабо жичката на дългите при светещи ярко къси?vodafon написа:...
Значи колегата не му е верен проблема:
че на десния фар едновременно светят и двете светлини слабо неискът по отделно на къси или дълги , левия си работи нормално
....
Тва верно е малоумие:slowtraveler написа:Дали вижда дали свети слабо жичката на дългите при светещи ярко къси?vodafon написа:...
Значи колегата не му е верен проблема:
че на десния фар едновременно светят и двете светлини слабо неискът по отделно на къси или дълги , левия си работи нормално
....
Пич не се заяждам, ама мисли пак.slowtraveler написа:Явно трябва да обяснявам повече на умния...![]()
Да повторя - дали колегата успява да види (и дали се е заглеждал) в мъждукаща жичка на дългите на нормално светещия на къси фар....
Според обяснението на колегата за схемата на Яриса, нещата изглеждат така (вляво - що годе реалното/работещо положение, и то при условие, че J1 - да кажем че е бушон, има проводимост):
При прекъсване на връзката към плюса на единия фар нещата ще изглеждат като схемата вдясно (все едно е прекъснал J1)...
И кое как ще свети тогава?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта