Kiki
Мнение от martod » 12 Окт 2014 09:48
Че кой ти е казал, че дуратека не е бензинов ..vodafon написа:Дуратека е бензинов мотор
Дизела е Дураторг 1,8/ 2,0/ 2,2 - това първо
Второ - до 2009 Форд е акционер в Мазда и като такъв наложил единна платформа за споделяне, което включва - шаси и двигатели ползвани от двете марки както и в ПСА груп.
Преди брака с форд 2000 дизелите на мазда са ... перкинс.
След 2009 мазда правят собственни дизели ... не много успешни но опитите продължават
Няма лошо, стига Авенсиса да е дизелов, че бензиновите и те имаха вземане даване с този шваба Колбеншмид, а който се е сродил с него хубаво не е видял .. biggrin.gifKiki написа:Вие развенчахте Мазда. Сега човекът ще вземе да си купи Авенсис.
martod
Мнение от nowyaris » 12 Окт 2014 11:51
nowyaris
Мнение от slowtraveler » 12 Окт 2014 22:37
martod написа:.....
Трябваше така да постъпи и с бензиновите мотори, пълна грешка на компанията е спирането на прекрасните железни мотори FS и замяната им при Мазда 6 с прословутата L серия, която е пълно ксерокопие на дуратек ..
Сега собствениците на такива шестици на по десетина години нямаше да се чудят, защо не им стига литър масло на 1000 км. за доливане .....
slowtraveler
Мнение от lederman » 12 Окт 2014 23:35
Не, даже е DOT 4philipp написа:Спирачната течност може би е 5.1?
Автора на темата задава конкретни въпроси. Защо разтягате "теоретични" локуми а не му отговаряте по същество ? И тази тема почва да става боза с мерене на .... авторитети...pop0ff написа:Благодаря за съветите!
Разбирам, че бензиновите двигатели са по добре от към бюджет и обслужване що се отнася до автомобил втора употреба, но на пазара в България те са голяма рядкост. Ако все пак открия такъв автомобил какъв двигател бихте ми препоръчали, как е в сравнеие с динамиката на дизеловите им събратя и как стои въпроса с евентуална газификация?
lederman
Мнение от Kiki » 13 Окт 2014 22:07
За щастие, да - дизелов е!martod написа:Няма лошо, стига Авенсиса да е дизелов, че бензиновите и те имаха вземане даване с този шваба Колбеншмид, а който се е сродил с него хубаво не е видял .. biggrin.gifKiki написа:Вие развенчахте Мазда. Сега човекът ще вземе да си купи Авенсис.
Kiki
Мнение от martod » 14 Окт 2014 10:08
А ти защо не му отговори, а задаваш нови въпроси ?lederman написа:Автора на темата задава конкретни въпроси. Защо разтягате "теоретични" локуми а не му отговаряте по същество ? И тази тема почва да става боза с мерене на .... авторитети...pop0ff написа:Благодаря за съветите!
Разбирам, че бензиновите двигатели са по добре от към бюджет и обслужване що се отнася до автомобил втора употреба, но на пазара в България те са голяма рядкост. Ако все пак открия такъв автомобил какъв двигател бихте ми препоръчали, как е в сравнеие с динамиката на дизеловите им събратя и как стои въпроса с евентуална газификация?
Еманципация викаш, laugh.gif аааа, такова еволюция ..slowtraveler написа: Еволюция колега... Еволюция... Няма как да продължиш да продаваш двигатели, неотговарящи на новите еконорми...
martod
Мнение от lederman » 14 Окт 2014 10:35
Отговорил съм това което знам, и съм записал в дневника за ремонт / поддръжка. На конкретният въпрос не съм защото нямам лични знания и достоверна информация. Имай предвид, че "чух", "в един форум пишеше" и прочие твърдения не е информация.martod написа:
А ти защо не му отговори, а задаваш нови въпроси ?![]()
Аз лично съм му отговорил още преди да го зададе този въпрос, който цитираш ..
Няколко поста преди него със му писал, ако ще е бензинка, да е Хонда или Субару, няма значение с кой мотор, всичките са си Японски и всичките носят и на газ и на бой .. biggrin.gif
А "локумите" ги разтягаме, за да го предпазим от грешен избор .Понякога това помага повече, отколкото да му кажеш "скачай смело на Тойота, тя е №1" ..
lederman
Мнение от nowyaris » 14 Окт 2014 14:15
nowyaris
Kiki
Мнение от slowtraveler » 14 Окт 2014 18:36
Kiki написа:Искаш да кажеш бензиново комби Форд 6nowyaris написа: бих търсил бензиново комби на Мазда 6.Тук в Австрия.![]()
![]()
slowtraveler
Мнение от nowyaris » 14 Окт 2014 20:38
Най-интересното е че тук в огромна част от случаите дилъра на Мазда и Фиат е един и същ за дадено "гемайнде". biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .И при мен така.Наистина като влезнеш в сервиза по криковете накачени само Фиати.То може ли вече нормален човек да разбере кой с кого е "партия".Иначе така и не разбрах колегата на какво се е спрял ??????????Kiki написа:Искаш да кажеш бензиново комби Форд 6nowyaris написа: бих търсил бензиново комби на Мазда 6.Тук в Австрия.![]()
![]()
nowyaris
Мнение от slowtraveler » 14 Окт 2014 21:46
slowtraveler
Мнение от nowyaris » 16 Окт 2014 22:27
nowyaris
Мнение от martod » 17 Окт 2014 09:25
Че за какво да им пука, те ги вземат нови, навъртат едни бързи 200- 300 хиляди и ги експортират за източна Европа .. Да му мислят последните, на тях после трябва да им пука .. biggrin.gifnowyaris написа:Не знам,тука около мене всички карат дизели.И Маздите са им дизелови,и Тойотите.И на никой не му пука какъв е двигателя,само газ и ряз.
martod
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта