Toyota Auris няма никъв ток, проблем с ключ
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Re: Toyota Auris няма никъв ток, проблем с ключ
Дай повече информация...
Подава ли се напрежение на включвателя на стартера?
Гаснат ли светлините (например - загубена маса/контакт)... И т.н.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Не гаснат светлинитв , къде се намира включателя на стартераslowtraveler написа:Дай повече информация...
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Натискаш ли съединителя до долу? Да не ти се подпъхнала стелката под педала?
-
- Получена благодарност: 1 път
Колега Боби,
причини много но провери дали клемите на акумолатора са добре почистени, кабела за маса към купето да не е с хлабава връзка, клемите кьм стартера да не са разхлабени или замърсени (пръсни със спрейче за почистване и смазване) ... силовите бушони ок ли са. При завъртане чува ли се някакво цькане.... може и имобилайзера или алармата да.дават проблеми ни тук си трябва специалист. И сподели след отстраняването какъв е бил проблема.
причини много но провери дали клемите на акумолатора са добре почистени, кабела за маса към купето да не е с хлабава връзка, клемите кьм стартера да не са разхлабени или замърсени (пръсни със спрейче за почистване и смазване) ... силовите бушони ок ли са. При завъртане чува ли се някакво цькане.... може и имобилайзера или алармата да.дават проблеми ни тук си трябва специалист. И сподели след отстраняването какъв е бил проблема.
Говорих с ключар каза че дори да не работи имобилайзера стартера трябва да върти. Не мога да открия къде точно е стартера и силовия бушон.
Стартера е отзад под резервната гума.bobi78 написа:Говорих с ключар каза че дори да не работи имобилайзера стартера трябва да върти. Не мога да открия къде точно е стартера и силовия бушон.
Абе ти от Марс ли си ?
Махай стелката и смачкай долния Ляв педал и върти ключа !
Или дай на ключаря да върти да я пали.
Ащко има проблем със стартера требва поне да чука нещо - бендикс реле.
Ако ти е изтрещял силов бушон половината кола нема да свети/работи
Нема ли около тебе некой да те изкърти с 50-100 кинта за диагноза...
Стартера не е на дстъпно място да го чистиш да го оглеждаш, мерси за съветите но и много злоба има в този форум.
Просто карам мерцесес и съм свикнал като има проблем да ми го показва на таблото къде е.
Тази тойота не е моя.
Просто карам мерцесес и съм свикнал като има проблем да ми го показва на таблото къде е.
Тази тойота не е моя.
- slowtraveler
Колега, не можах да се сдържа - писал съм и тук за премеждията на приятел с неговия нов/магазински мерцеСЕС, който му показа и над таблото къде му е проблема - пушеци, огньове и т.н.bobi78 написа:..Просто карам мерцесес и съм свикнал като има проблем да ми го показва на таблото къде е.

А за тойотата - това, че е на трудно място не означава, че не трябва да провериш дадения детайл...
Колегите са написали - може да не са изпълнени условията за въртене на стартера - да е включена защита против палене: както подсказват колегите - навярно трябва да е натиснат съединителя (на Кашкая и Джипа изисква пък натисната спирачка за да отключи волана, но си върти стартера) за да завърти стартера...
За да отстраниш съмнения към стартера трябва просто да му измериш какви напрежения идват при него:
1. Дебелия кабел + от акумулатора води там и би трябвало да е постоянен плюс - внимавай да не го окъсиш...
2. Тънкия към включвателя на бендикса би трябвало да идва от контактен ключ (да се появява напрежение само когато се подаде команда да върти)..
Ако са му заминали четките на стартера, пак няма да върти...
-
- Получена благодарност: 1 път
Е, колега ! Не е точно така. Просто по описанието което даваш е трудно да се даде съвет, а както виждаш всеки написал нещо по темата се опитва да подскаже нещо. Разбира се не си длъжен да разбираш от автомобилните агрегати и механизми, така че, най-добре викни специалист на място да погледне колата. Аз лично така бих постъпил при положение, че са ми се изчерпали моите знания и преглед на проблема.bobi78 написа:Стартера не е на дстъпно място да го чистиш да го оглеждаш, мерси за съветите но и много злоба има в този форум.
Тази тойота не е моя.
Успех !
Проблема е че съм Германия спрял съм на едно нанагорнище и ако не запали незнам как ще я върна пак там тук не мога да спирам където си поискам някой знае ли пътна помощ в Германия.
- slowtraveler
Ако не е автоматик, пробва ли я да запалиш на скорост?
Колеги запалих колата, запали при натисната съединител , ако не съм натиснал съединителя не пали . Има ли някой идея за какво така се държи аурис 2008.
Измерих и токовете на акумолатора 0.77 при включено централно, и зареждане на алтернатора 13,5 при включени светлини.
Измерих и токовете на акумолатора 0.77 при включено централно, и зареждане на алтернатора 13,5 при включени светлини.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Може би като защита да не запалиш докато си на скорост biggrin.gifbobi78 написа:Колеги запалих колата, запали при натисната съединител , ако не съм натиснал съединителя не пали . Има ли някой идея за какво така се държи аурис 2008.
За пореден път точно в десетката...мехаННика написа:Натискаш ли съединителя до долу? Да не ти се подпъхнала стелката под педала?

Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000