Безвредна ли е червената нафта за D4D

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 347 пъти
Получена  благодарност: 376 пъти

Re: Безвредна ли е червената нафта за D4D

Мнение от slowtraveler » 04 Яну 2014 11:26

jim_beam написа:корабите вървят с нещо като мазут,абсолютна отпадъчна фракция.еколозите се борят да се забрани,обаче ниската му цена пречи и флотите бълват отровни пушеци.за леки коли мисля е изключено да се ползва.
Не всички...
Големите параходи палят на нафта и преминават на мазут (който като замръзне е като плочка асфалт, но като се подгрее до 100-120С и става течен като нафтата)...
А някои от по-малките си се движат само на нафта.
Преди време един чужденец си караше БМВ-то шестак с корабна нафта - вдигаше с него над 200км/ч и го юркаше безобразно - нямаше проблеми tooth.gif Но той сам си филтрираше и утаяваше нафтата преди да я налее в резервоара...
Носеха се слухове и за един друг юнак с Мерцедес, че бензиностанция не посещава :) Но лично аз не съм пробвал - не си заслужава за 5-10лв да се циганиш...
Пред 90-те години сме пробвали, но с една много кофти корабна нафта на по-голям дизел - доста се мръщеше... Но и нафтата си бе кофти първоначално де...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от JapCar » 04 Яну 2014 14:19

martod написа: И тук червената е хайцьол и е предимно за нафтови печки, те тука нормалните горива съсипват комънрейл моторите, ...
Къде е това тук, нафтовите печки не останаха ли в миналото (20г) когато нафтата беше евтина? Сега ползват ли се някъде при тая цена на нафтата...освен ако не е ЖП -ейска или подобно?
А според мен всеки дизел трябва да е направен да върви със всякаква нафта без да се поврежда ( с подходящ брой лесно сменяеми филтри), стига тя да отговаря на основните параметри и да няма вода. Като казвам да върви, имам предвид с всяка нафта от бензиностанциите, без да избираш от къде зареждаш. Просто вървенето може да е различно, но не трябва двг. да се поврежда. Друг е въпроса, че контрола за качеството на горивата трябва да гарантира отговарянето на минималните изисквания на стандарта.
Че то както е тръгнало авто производителите ще си направят техни бензиностанции и марката ще може да върви само с техни горива/масла...както открай време процедират производителите на принтери за мастилата/касетите... biggrin.gif
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
vadoiv

Мнение от vadoiv » 04 Яну 2014 21:22

Fasster написа:Здравейте колеги ..Давайте да видим кой какво мнение има за ефтината нафта оцветена в черено
Аз лично си позволявам от време на време да си купувам такъв дизел .....!!!!За сега не виждам особенна разлика във вървеж или поведение на мотора ....незнам дали в дългосрочен план няма да има проблеми.....Според изчетеното от мен Червената нафта е същата като другата с различен маркер който е напълно безвреден .....Чувъл съм изказвания от сорна на "Даже дава по-добра икономия от бялата
Здрасти колега.. wink.gif , ако си сигурен че е Жепейска..,сипвай смело.. :thumbsup: ,но задължително добавяй и синтетично двутактово масло(това за резачките) в съотношение 1л масло/200л нафта..,вече 2 години... карам с такъв коктейл.. punk.gif и нямам никакви проблеми..! Внимавай само да не ти набутат котелно гориво..,което също е оцветено в червено..,но и е значително по-слабо от нафтата и колата хем не върви.. mad.gif ,хем гори повече..(абе веднага ще го усетиш)! Всички други цветове..,аз лично съм ползвал жълта,която си е от бензиностанция..,но се съхранява в туби.. :whistle: , и зелена от тираджиите,която мисля че е турска..,също много-добра нафта..,пасват идеално за D4D на ТОЙОТА.. :thumbsup: !
TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.

Аватар
martod

Мнение от martod » 04 Яну 2014 22:24

JapCar написа: Къде е това тук, нафтовите печки не останаха ли в миналото (20г) когато нафтата беше евтина? Сега ползват ли се някъде при тая цена на нафтата...освен ако не е ЖП -ейска или подобно?
Следи темата и ще разбереш къде е това тук .. wink.gif
Както спомена и колегата преди мен, има си и котелни горива също оцветени в червено, има си и газьол за битови нужди със съдържание на сяра, без сяра и т.н. ..
И двете стават за каране, ама не и за комънрейл .. smile.gif
Ето и актуални цени за тази година ..
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q= ... GQ&cad=rja
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
sha4ev

Мнение от sha4ev » 06 Яну 2014 11:18

Намери си хубава добавка,ако имаш познати в ОМВ,да ти вземат от доставчиците на гориво от добавката,която слагат в танковете.Ако не си вземи Castrol обаче да е зелена на цвят от 500мл.+Двутактово масло 1л.на резервоар и си свиркай и си карай и им показвай среден пръст на бензиностанциите и те така.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC

memorex

Мнение от memorex » 06 Яну 2014 13:45

Кажи сега двутактовото какво точно да е че то има поне 4 вида и каква е целта да се слага в горивото на 4тактов комънрейл двигател.

Аватар
biro
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 123 пъти

Мнение от biro » 06 Яну 2014 14:27

Целта е да запупши DPF-a и задръсти EGR-a. Виждали сме трабантите как пушат.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 06 Яну 2014 14:35

Нищо не запушва , наливал съм масло в нафтата , но беше за кратко и не съм си купувал нова тубичка. Разлика може и да е имало , но не съм я усетил. Пак си трака , когато е студен двигателят , а и след като прочетох в offroad foruma за land cruiser на 60 000 км , който трака по същия начин , между 1300-1600 оборота , съм се успокоил.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
sha4ev

Мнение от sha4ev » 06 Яну 2014 17:13

memorex написа:Кажи сега двутактовото какво точно да е че то има поне 4 вида и каква е целта да се слага в горивото на 4тактов комънрейл двигател.
Защото нашата нафта ако може да се нарече нафта е суха.Работил съм 5г.на омв-бензиностанция.Имаше клиент,който караше за по-онова време последната S класа.Въпросния човек,при всяко зареждане слагаше по точно аз му наливах всеки път от двутактовото масло на омв в резервоара и му зареждах с въпросното подобие на нафта до горе.
За това препоръчвам неща,които съм правил лично,или видял лично,а не чул от някъде. :thumbsup:
Не искам да ангажирам никой с нищо.Въпрос на личин избор.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 06 Яну 2014 22:20

memorex написа:Кажи сега двутактовото какво точно да е че то има поне 4 вида и каква е целта да се слага в горивото на 4тактов комънрейл двигател.
трябва да отговаря мин. на спецификация JASO FC,изгаря бездимно.аз карам вече 135к с такова,е понякога го забравям.определено не вреди!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 06 Яну 2014 22:26

Стойности на дюзите гледал ли си досега?
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 06 Яну 2014 22:48

ами с JapCar гледахме лятото,всичко беше ок,нямам никакви оплаквания засега.
ето скрийншот>

сори не става,емо ако ги пази още и погледне темата дано ги качи,че не мога да се справя.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 06 Яну 2014 23:23

jim_beam написа: сори не става,емо ако ги пази още и погледне темата дано ги качи,че не мога да се справя.
Незнайно защо сме ги съхранили с разшитрение .bmp и имат голям размер, за това не става...преобразувах ги в .jpg и става.
Стойностите са много подобни на моите, но ето твоите при пр. ход и 2000об.
Прикачени файлове
При празен ход
При празен ход
Warm Пр.Х.jpg (305.33 KiB) Преглеждано 1814 пъти
При 2000 об.
При 2000 об.
Warm2000.jpg (306.2 KiB) Преглеждано 1814 пъти
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 06 Яну 2014 23:39

мерси много емо,доколкото си спомням са в допустимите граници нали?
реално 2-тактовото масло само би могло да им удължи живота,както и този на помпата.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 07 Яну 2014 00:08

jim_beam написа:мерси много емо,доколкото си спомням са в допустимите граници нали?
реално 2-тактовото масло само би могло да им удължи живота,както и този на помпата.
Да, те са далече от допустимите граници, които навсякъде дават +/- 3, но от друга страна всички оплакващи се/подозиращи дюзи, имат не повече от 1.5, за това мисля, че са дали това 3 да си вържат гащите за гаранционни оплаквания...
А за маслото по чуждите форуми се вихрят дълги спорове, десетки страници...човек му писва да чете , но може да се обобщят 2 групи опитали го:
- има голяма файда, забележимо по-тих двг...
- няма разлика, но не вреди, само ти оскъпява разходите (май читавото масло не е много евтино)
Аз не съм опитвал, но и не мога да вярвам много на първата група, защото е известно, че из форумите има потребители, които винаги се изхвърлят "кат чикия на пясък" и хвалят всичко което притежават/ползват...и волно или неволно заблуждават лековерните. Все пак вероятно не вреди или поне има плацебо ефект smile.gif
Yaris, 1,33, 2010

Заключено