Почистване на maf

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Re: Почистване на maf

Мнение от lederman » 03 Сеп 2013 15:44

Въпроса е за другата тема, но .... :)
Почистих входа на колектора като държах прахосмукачка до острието на отвертката, докато махна големите гадости. Даже на прахосмукачката сложих този тесният накрайник. :). Като махнах големите мизерии пръснах малко спрей и внимателно с парцалчето ...
Чувал съм, че е добре да се почисти и всмукателния колектор, ама много разглобяване ми се струва и не смея.
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

stankros

Мнение от stankros » 03 Сеп 2013 15:53

Много благодаря изчерпателните отговори.
Corolla Verso 2.0 D4D 2005г.

Аватар
krass1

Мнение от krass1 » 03 Сеп 2013 16:58

lederman написа:Въпроса е за другата тема, но .... :)
Почистих входа на колектора като държах прахосмукачка до острието на отвертката, докато махна големите гадости. Даже на прахосмукачката сложих този тесният накрайник. :). Като махнах големите мизерии пръснах малко спрей и внимателно с парцалчето ...
Чувал съм, че е добре да се почисти и всмукателния колектор, ама много разглобяване ми се струва и не смея.
Аз буравих само със парцалче и след като премахнах по големите парчета сажди то смених на четка за зъби и отпуших двата отвора който водят към колектора. Непосмях да пръскам вътре със карборатор клеанер понеже всичко ще се стече във колектора.... някои сервизи правят основно почистване на ЕГР + почистване на колектора за около 50лв.
Toyota Avensis Wagon 2 2007 2.2 D4-D 148hp facelift
Изображение

Публикувай отговор