Парно на Авенсис 1 - бензин
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Re: Парно на Авенсис 1 - бензин
Не, с климатик съм. И да, духа хладко на ниски обороти и охлажда маркучите на радиаторчето. А като спра вентилатора се напичат как си трябва. На обороти над 1300-1400 пари яко всичко. Нов термостат, водна помпа, антифриз ( и със старите си беше така). Ще чистя пак радиаторчето, то се е видяло. Благодаря на всички.
Авенсис 1 май са само с климатикTATI написа:@миро: Сори за ОФФ-а, но с климатроник ли си или с обикновена врътка с жило? И педполагам, че ако си с климатроник ти духа хладко?
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Да кажа защо попитах.
Киата на жената го направи този номер скоро. Загрял двигател, но духа хладко. Гледах антифризи, въздух, капачка и нищо. Накрая се оказа моторчето, което командва клапата за топло-студено. Самото моторче струва 3 лв, но много трудно се намира. А иначе механизма, който командва тази клапа ми излезна 30 долара от Корея, + още толкова за доставка.
Та, провери си за всеки случай този механизъм.
Киата на жената го направи този номер скоро. Загрял двигател, но духа хладко. Гледах антифризи, въздух, капачка и нищо. Накрая се оказа моторчето, което командва клапата за топло-студено. Самото моторче струва 3 лв, но много трудно се намира. А иначе механизма, който командва тази клапа ми излезна 30 долара от Корея, + още толкова за доставка.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Моя бе с климатроник (първообраза де) - настройваш температурата + имаш АУТО на вентилатора.Petar написа:Авенсис 1 май са само с климатикTATI написа:@миро: Сори за ОФФ-а, но с климатроник ли си или с обикновена врътка с жило? И педполагам, че ако си с климатроник ти духа хладко?
Посоката на клапите се настройваше ръчно...
Затова и по-горе наблегнах на това, че авенсиса ми бе с климатроник, защото там често смъква оборотите на вентилатора и практически не се усеща някаква разлика на температурата...
На предните коли при ръчни настройки поне аз често оставях вентилатора на по-високи обороти (пускаш го когато ти е студено, а след това забравяш да го намалиш), и тогава чувствах всяко надолнище, а понякога и температурата на двигателя спадаше ако е много студено навън... Докато с климатроника никога не ми се е случвало такова нещо - електрониката контролира не само клапите (за да поддържа еднаква температура), но и силата на вентилатора (т.е. - отделената от радиаторчето топлина)...
Но никога (дори и в онея големи студове) не ми се е налагало да променям температурата (например да завъртя врътката на МАХ)..
Затова и смятам, че парното си бе много добро.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Мислил съм го, но моя авенсис няма такова моторче а и клапите си работят както трябва. Благодаря за съветитеTATI написа:Да кажа защо попитах.

- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Колега, обърни внимание на врътката за топло-студено дали като завъртиш до край на топло се чува тупване на клапа. Ако тази клапа не затваря добре дори и с 2-3мм. парното става по-слабо, защото смесва горещия въздух с малка част студен. Под жабката има едно декоративно капаче, като го махнеш ще видиш жилото, което командва клапата. Регулира се елементарно, като при крайно топло положение клапата трябва да се притиска с характерно тупване и стремеж да върне леко врътката назад.
Carina E 4AFE LB 1992
Дебита през радиаторчето е слаб.След като може да охлади маркучите топлоотдава . На моята няма разлика на ниски или високи обороти е колата. Дори сега в студа на 3 и 4 вентилатора ми охлажда двигателя и затваря термостата.
Авенсис 3S-FE
Благодаря на колегата max-2 за полезния съвет. Оказа се че моя проблем е клапата, която беше отворена дори и при крайно положение на ключа. Най-накрая имам нормално парно в колата
Един въпрос, как точно се регулира положението на клапата спрямо ключа?

Carina Wagon 1997, 1.6 LB
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Ами премества се бронята (обвивката)на жилото. Трябва да е затворена когато ключа е на топло до край. Това на Авенсис или Карина е?tsv1 написа:Благодаря на колегата max-2 за полезния съвет. Оказа се че моя проблем е клапата, която беше отворена дори и при крайно положение на ключа. Най-накрая имам нормално парно в колата![]()
Carina E 4AFE LB 1992
-
Причината беше позапушено радиаторче с котлен камък. 2Х1 час киснене с кислол и оцет 1:1, преди източване сода за хляб за да шупне и промивка с топла вода. Вече се живее нормално в колата дори в Петрохан на -15, на празен ход...! Колата е карана с червен антифриз, но явно някой преди мен е разреждал не с дестилирана вода, или е доливал... Благодаря на всички за мненията. Весели Празници!
- donko
- Автомобил: Avensis t27 1.8 vvti 2012
Здравейте колеги,
имам проблем с парното на toyota corolla d2d, 2005 г.
Малко след запалване започва да духа топло ( до тук добре )
до достигане на 90 градуса си духа горещо, но в момента в който достигне загряване и като спра на светофар започва да духа хладно. В момента в които тръгна и започва пак да си духа горещо. Странното е, че когато съм спрял и давам газ пак си духа хладно. ( и така горещо парно имам само когато се движа на скорост ). МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ
имам проблем с парното на toyota corolla d2d, 2005 г.
Малко след запалване започва да духа топло ( до тук добре )
до достигане на 90 градуса си духа горещо, но в момента в който достигне загряване и като спра на светофар започва да духа хладно. В момента в които тръгна и започва пак да си духа горещо. Странното е, че когато съм спрял и давам газ пак си духа хладно. ( и така горещо парно имам само когато се движа на скорост ). МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ

-
Вероятно има нужда от доливане на антифриз. Едва ли е запушено радиаторчето-като даваш газ на място би трябвало да духа топло ако е от него.
- donko
Благодаря колега! Взех си антифриз и ще долея да видим какво ще стане. В момента ми е на минимум. Дано стане. 

- donko
БЛАГОДАРЯ КОЛЕГА
Долях антифриз и сега не може да се стои в колата laugh.gif (оказа се,че и трябват 700-800 мл. антифриз )
Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

Долях антифриз и сега не може да се стои в колата laugh.gif (оказа се,че и трябват 700-800 мл. антифриз )
Още веднъж БЛАГОДАРЯ!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
След няколко дена провери пак нивото, защото най-вероятно ще се наложи да долееш още малко. И предполагам, че си обърнал внимание с какъв антофриз е твойта и си взел от същя тип. И честито парноdonko написа:БЛАГОДАРЯ КОЛЕГА![]()
![]()
![]()
Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

Прочетете правилата на форума!