Japanese_fever написа:LEXUS написа:
Погледни Ф1 и кажи защо не ползват стрелкови уред с линеарно изражение на спада или покачването, а ползват дигитално изписване на цифри?
Волана на Ф1 има много малка площ, а тябва да има много неща по него.
Отделно много състезателни коли нямат нито спидометър, нито оборотомер, както при Ф1 има само едни диодчета, дето ти показват в кой диапазон си.
Ама при Ф1 не те спират за превишена скорост, нали се сещаш?
Не разбрах къде ми отговори защо при самолетите използват стрелкови уреди, а не цифрови?
Също не ми отгвори на горното видео, където Макинен кара как се чувстваш като му наблюдаваш спидометъра?
Значи първата ти теза беше за екстремното шофиране, показах ти как с екстремно шофиране във Ф1 ползват дигитален скоростомер с цифри и много добре се вижда.
Сега превключи,че те спирали за превишена скорост. Ами за да не те спрат за превишена скорост, си гледай цифрите,които изписва километража. Във Ф1 може да не ги спират за превишена скорост, но там разчитат добре цифрите. Ти по-бърза кола ли караш, по-динамично ли шофираш, че се притесняваш. Значи във Формула 1 разчитат цифри, ти не можеш. Ами като не можеш, си вържи и един стенен часовник отпред на таблото,ама с по-големи стрелки,та да ги разчиташ и с периферното зрение, тяхното линеарно изражение поне.
Започваш да ставаш малко нахален в този спор,което не ми харесва Ако можеш да защитаваш тезата си , нямам нищо против. Но не да прехвърляш от теза на теза, която ти е най-изгодна и коя от коя по-абсурдна и елементарна.
Цифрата е точна и ясна. Това,че ти не разчиташ и не ти харесват цифри, е твой проблем, а не на технологията.
Ето и в състезателното Ауди:
http://www.audi.in/sea/brand/in/experie ... ckpit.html
За самолетите - отговорих ти, но не четеш, не само преди да пишеш нещо,а и когато ти се отговаря.