Корола Е12, 2002, d4d, 90 к.с. комби.
Притежавам я 2г. и половина в момента е на 180К.
Карам я целогодишно около 90% градско (София) като разходът варира от 6 до 8 на 100 (градско). (карам ежедневно и по околовръстния път, което превръща градското в полу-градско)
Извънградско 4,5 до 5.5
Впечатленията за купето ми са:
+ Салонът е с доста качествени материали за 11г. няма никъде скъсано,отлепено,няма тропащи детайли и други изнервящи елементи.
+ Голямо вътрешно пространство за класа си.
+ Удобни седалки дори и за дълък път.
+ Голям багажник.
+ нормално обезшумено - чува се шум от страничните огледала
+ леко твърда возия, но много добра стабилност за комби
+ Доста добра видимост за комби (висок съм, може и заради това да е)
- ниското оборудване - все пак е 2002

Впечатления за двигателя:
+ Работи равномерно,загрява бавно, за около 15 мин. и подържа една темература постоянно не зависимо дали карам в задръстване или извънградско.
+ Двигателят е много тих за дизелов двигател, дори и в първите минути след като го запаля сутрин. При определени нива на оборотите става леко по-шумен.
+ Пали и при -20 градуса без проблем.Просто японски мотор.
+ При високи обороти няма дразнещи шумове.
+ Клиамтика не го усеща.
+ тръгва и без газ, не гасне ако кара жена

+ не предърпва на ниски обороти - можеш да караш с 55-60 на 5-та и да работи идеално (пести гориво в градски условия)
- Ускорява бавно, но ако настъпиш турбото си върши работата. (за мен не е минус)
- Държи доста ниски обороти 600/650, за моя стил на каране е екстра (за мен не е минус)
Впечатления за окачване и возия:
Малко предистория: Всех я с потропваща предница (беше на 10 години). Рециклирах кормилна рейка и смених ляв + десен външни накрайници - потропването по павета и леки неравности (запълнени с течен асвалт пукнатини) продължава. Ще го мъдря на пролет. Та си карам така с потропване вече доста време.
Возията е малко по-твърда от очакването, но за сметка на това е много стабилна
+ Висок клиренс, бордюри и легнали полицаи не са проблем.
Впечатления за управлението и спирачките:
+ Управлява се доста лесно, много маневрена - много удобна за паркиране!!!.
+ Спирачките са доста добри.
- Тропат водачите на накладките - сложих медна грес и вече 5 месеца няма тропане
- Принципно не е за каране с повече от 140-150 км/час
Впечатления за обслужване,подръжка и резервни части:
Техническо обслужване - Някои от частите съм ги купувал аз. Сервизите са ЕМ комплект (за стандартните неща, масло, филтри и пр.) и питстоп - за тропането по предницатa, рециклиране на рейката, смяна задни дискове - PitStop
Комплект ремъци и ролки (оригинални) - около 500 лв.
Масло 100лв. (mobil 5-40) (ползвам отстъпка)
Маслен филтър 15лв. (mann)
Въздушен филтър 40лв.
Филтър климатик 20 лв.
Рецилирана кормилна рейка - около 350 лв с труда.
Задни спирачни дискове с надкладки - около 300 лв с труда
Кормилни накрайници - 40 лв / бр.
Светеше лампата на възд. възглавници (колата няма удар, поне не личи по нищо) - оправиха ги в PitStop, предполагам причината бяха кабелите под предните седалки, които се подмятаха и видимо се бяха изключили от някъде

* Цените са по спомени с +- 10%, тъй като фактурите не са ми под ръка
* Тропането по предницата продължава
Сменял съм и други неща като антифриз (около 13 лв. / литър, червен), 7-8 крушки по таблото (за 2 часа се оправих с разглабяне, сваляне, ходене до магазин и монтаж на новите крушки, благодарение на качените във форума инструкции за модела!), предни накладки akebono, крушки на къси, крушка на заден стоп.
Предстоящи ремонти:
- Понякога при палене двигателя леко се разтриса и светва лампата check engine, но пали и си работи нормално. (Веднъж месечно го прави). В PitStop констатирата клапани на горивната помпа (около 500 лв.) - ще чакам още малко. Това е често срещано при d4d! Почнах да слагам добавка Xado във всеки резервоар и за 5-6 месеца лампата светна само 1 път!
- Предни амортисьори (те останаха да са причината за потропването, оригиналните са си, не са сменяни)
Основни предимства:
Много здрав двигател и окачване - реално гореописание от мен ремонти не са проблем тъй като съм я водил само 1 път в Pitstop за всичките неща накуп.
Много добър разход на гориво.
Удобен за шофиране.Идеален както за градско така и за извънградско. Много добро съчетание на комби с не-особено големи размери (т.е. да кажем компактно комби)
Не е автомобил за състезания.
Поздрави на всички!