Help Corolla 2.0 d4d 2007

Публикувай отговор
bobirobi

Re: Help Corolla 2.0 d4d 2007

Мнение от bobirobi » 10 Юли 2012 21:34

memorex написа:Към автора на темата.Ако имаш дебитомер и е на изхода на въздушния филтър който си сменял и бутал и т.н и ако по някакъв начин или си размърдал буксата му или нещо си го засегнал може да го провериш.Симптомите от лош дебитомер(MAF) са сходни.Успех
P.S Надявам се новия въздушен филтър е ОК и е сложен правилно и пропуска достатъчно въздух
Ами проверих го специално дали е затворен добре (възд. филтър), всичко беше ок. Иначе за въпросната букса още утре ще огледам.
Благодарско

bobirobi

Мнение от bobirobi » 10 Юли 2012 21:39

Me4oKyX написа:Боби - не се ядосвай на такива материални чада като Сфинксито. Той си е просто ..... такъв laugh.gif виж му подписа - материалното му е най-благото и важното, щом е толкоз горд, че да си го описва подробно... .Та не се коси с него, беше зачезнал, ама нещо пак е подновил ЧЛЕНските си подвизи.

От кастрол има МНОГО ментаци - какви ли не бели са правили на коли японски и всякакви други. Бензинка съм виждал как не вдига над 4500 об/мин, като до преди това се цепеше Хондата до 8000 без да се замисли ... Смени маслото и всичко приключи. Сложи си нещо, което гарантирано няма ментаци - AMSOIL, MORRIS, XADO - има и други, но аз лично на всичките тойоти слагам такова, при това 5w40 - всичките са безпроблемни целогодишно. Има вероятност и филтъра да е пунта масления.... За най-лесно, скокни до Питстопа, или до Чичо Дидо - там ще те погледнат като хората и няма да береш ядовете, които сътворяват великите оТОРизиране СЕРвизи tooth.gif Днес установих, че след втори опит да ми залепят предния прозорец, пак има теч - чисто нов беше прозореца, оригинален от Тойота Тиксим - поне от втория път имам САМО ЕДИН теч - преди това течеше от три места shutup.gif Иначе са приказни майсТОРите там - само да не ти пипат колата обаче. :thumbsup:
ОК мерси, баце. Иначе Pit Stop ми е под ръка, че съм в Младост4. Какви са впечатленията ти от сервиза?

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Юли 2012 00:25

Впечатленията не са мой, а на съфорумци, които сервизират там колите си. Добри са хората, малко понякога се изхвърлят, но все пак като видят Тойота или друга японка е така. Иначе като цяло хората са доволни от работата им, от цените също що годе, поне за София са нормални де. За мен са височки, ам аз съм от село Пловдив, та тук не е така, кат при вас biggrin.gif Скокни, питай, пък не боли да дръпнеш един въпрос и на бат Дидо, че да свериш и да решиш какво, кога и как :thumbsup:

nikipeev

Мнение от nikipeev » 11 Юли 2012 03:10

Мечо е прав, по добре си смени маслото. но след това трябва задължително да провериш и ЕГР защото може да се е замърсил и да е останал отворен. За Маф сензора лесно може да се почисти с обезмаслител(но надали е от това). :thumbsup:

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 11 Юли 2012 09:43

Ама човека не иска в сервиз да ходи ... Иска съвет само , той после ще се справи с проблема собственоръчно
Тва сервизите са за идиотите с 2 леви ръце дето един прост двигател не могат да отворят самички w00t.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

scorpion

Мнение от scorpion » 11 Юли 2012 11:43

Странно е колата да е била ОК и само след смяна на масло и филтри изведнъж да започне да пуши.
Вероятно всеки може сам да си обслужи автомобила. В крайна сметка сам или сервиз си е личен избор. Все пак при избора на обслужване в сервиз, последващи евентуални проблеми могат да бъдат претендирани, докато при "направи си сам", последствията си оставеат за нас. Аз лично не бих се наел да си обслужвам автомобила сам. Дори и брат ми, който се занимава с такава дейност и ми е поддържал предишните автомобили (но втора ръка, а не новозакупени) след изтичането на 3-та година гаранция и възможността да я продължа с още две, ме посъветва да го направя и да продължа да обслужвам автомобила в официалния и оторизиран сервиз. ЗАЩО ЛИ ?

Така, че всеки сам да си прави избора. Колегата търси съвети и всеки има право да предложи това, което счита за най-правилно. Аз също бих посъветвал колегата да се обърне или към оторизиран сервиз или такъв, който се препоръчва от форумците или има опит с автомобилите Тойота.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 11 Юли 2012 11:54

Me4oKyX написа:Боби - не се ядосвай на такива материални чада като Сфинксито. Той си е просто ..... такъв laugh.gif виж му подписа - материалното му е най-благото и важното, щом е толкоз горд, че да си го описва подробно... .Та не се коси с него, беше зачезнал, ама нещо пак е подновил ЧЛЕНските си подвизи.

От кастрол има МНОГО ментаци - какви ли не бели са правили на коли японски и всякакви други. Бензинка съм виждал как не вдига над 4500 об/мин, като до преди това се цепеше Хондата до 8000 без да се замисли ... Смени маслото и всичко приключи. Сложи си нещо, което гарантирано няма ментаци - AMSOIL, MORRIS, XADO - има и други, но аз лично на всичките тойоти слагам такова, при това 5w40 - всичките са безпроблемни целогодишно. Има вероятност и филтъра да е пунта масления.... За най-лесно, скокни до Питстопа, или до Чичо Дидо - там ще те погледнат като хората и няма да береш ядовете, които сътворяват великите оТОРизиране СЕРвизи tooth.gif Днес установих, че след втори опит да ми залепят предния прозорец, пак има теч - чисто нов беше прозореца, оригинален от Тойота Тиксим - поне от втория път имам САМО ЕДИН теч - преди това течеше от три места shutup.gif Иначе са приказни майсТОРите там - само да не ти пипат колата обаче. :thumbsup:
Добре де , ти като най-големият и изтъкнат враг на оторизираните сервизи , за чий х.й ходиш пак при тях ???????
Има два варианта или ни качи пак на върбата ,или просто те кефи мазохистичният секс :pottytrain2: w00t.gif
Намажи го с някоя добавка джама , ще се оправи tooth.gif
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 12 Юли 2012 16:38

Сфинксеее...... колко си ми елементарен. Не ме познаваш, за да разбереш, защо съм отишъл пак - аз съм си оптимист до безкрай - във всичко виждам хубавата част. За мен чашата е винаги наполовина пълна. Не, не съм кретен, не искам да ми го набиват, просто след всичките хвалби от теб, механника, зизито и сие, взех, че ви повярвах и реших да им дам ПОСЛЕДЕН шанс, да ми опровеграят, защото не държа и не мисля, че винаги съм прав. Но уви, те просто за Н-ти път потвърдиха, че не им е специалността да работят качествено по коли.... Виж, след 2 години пак може да им дам шанс, но просто защото не губя надежда, че някой ден, може би ще вземат читави хора на работа.... Надежда последна умирала, при мен нивгаж няма да умрИ .... тъй че явно трябва да ти го опиша надълго и нашироко, че да хванеш логика мили другарю. Със здраве да си останеш муце, дано и пораснеш и разбереш, че материалното не е всичко, пък след това ще видиш и какви глупости си писал. Аз вярвам в теб, няма да спра да се надявам, че и ти ще се оправиш :thumbsup: angel.gif

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 13 Юли 2012 01:18

Като е станало на дума ти с к'ъв акъл отиде пак там да ти го залепят? Или гаранционно ? :whistle:
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

bobirobi

Мнение от bobirobi » 16 Юли 2012 22:01

Оказа се ЕГР-а. Колата е като нова. В ПитСтоп момчетата още щом им обясних симптомите и казаха, че не може да има нищо общо с маслото. Благодарско на всички, които дадоха съвет и се опитаха да помогнат. Иначе тука имаше един Скарабей ли беше или Фараон, дето хейтва наред - е тоя път не е на твойто. Нито масло трябва да точа и да хвърлям, нито да се отказвам сам да си правя нещата. А в оторизиран сервиз като ТМ Ауто, кракът ми няма да стъпи. Жив и здрав и да си намериш занимание, че по цял ден висиш из форумите и пречиш на хората.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Юли 2012 23:26

Бат Боби - честито и със здраве да си ползваш пак колата и с много кеф biggrin.gif

А за фараоните и пирамидитИ - Защото ТАМ ТИРИРАМ ТИРИРААМММММ.... дали от ей такааааа...... tooth.gif tooth.gif worthy.gif punk.gif angel.gif

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 17 Юли 2012 00:50

Понеже си видях ника някъде споменат, та да взема да се обадя и аз. Боби, ако продължаваш да си ровиш по автомобила, говоря не за чирашки дейности като масло и накладки, и слушаш разни форумни алтруисти рано или късно ще кацнеш и в оторизирания сервиз,повярвай ми. Никога не плюй в стария кладенец-не знаеш кога ще ти се наложи да пиеш оттам..

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 17 Юли 2012 01:30

Бате теб нещо много те засяга факта, че правя нещо за някой, без да му взема пари.... Що така бе миме!?? А дали ще идваме при вас - надали ще е скоро ако е някога.... Първо вие трябва да се научите, че 300 до 1000% НЕ Е НОРМАЛНА печалба, тогава ми се пули насреща, става ли. Аз не съм ти казал лично на теб, че си такъв и онакъв, недей злослови ако може и срещу мен, щото нямаш кво да кажеш реално, освен да си зобаш твои лични аргументи, като Зизи и сие.... Които обаче не са подкрепени с нищо. И да, бъди спокоен, ще помагам на ОЩЕ ПОВЕЧЕ хора за БЕЗ ПАРИ, защото оторизираните сервизи и повечето доставчици на части ги нямате за нищо тия 100лв .... Айде работи си там на суперската работа и недей плюй къде не те вълнува...... Всички работим за пари, ама за от глад не съм умрял, който ме е виждал - знае laugh.gif Даже съм вегетарианец за пример, така че ще свикнете, че времената от преди кризата, когато 100-200лв бяха ей така парасъ, вече ги НЕМА!!! НЕМА И ДА ГИ ИМА !!! Така че, ще работите на нормални цени, качествено и може и да се появят доволни хора от вас. Тогава аз също няма да има как да върша услуга от този тип муцка, щото разликата ще е пренебрежително малка.... Не аз да купувам нещо на единична бройка за 480лв с доставка, която е 30 паунда, а вие тук да му искате над 2000лв...... Балъците дето ще ви ги дадат, заради името, вече са на изчезване.... Ден година храни - това вече и по морето не става толкоз лесно баце, тъй че кротни са и си работи без да съскаш де не ти трябва angel.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 17 Юли 2012 11:31

bobirobi написа:Оказа се ЕГР-а. Колата е като нова. В ПитСтоп момчетата още щом им обясних симптомите и казаха, че не може да има нищо общо с маслото. Благодарско на всички, които дадоха съвет и се опитаха да помогнат. Иначе тука имаше един Скарабей ли беше или Фараон, дето хейтва наред - е тоя път не е на твойто. Нито масло трябва да точа и да хвърлям, нито да се отказвам сам да си правя нещата. А в оторизиран сервиз като ТМ Ауто, кракът ми няма да стъпи. Жив и здрав и да си намериш занимание, че по цял ден висиш из форумите и пречиш на хората.

Ти си рядко нагъл тип worthy.gif , ако си спомняш моят първи съвет беше "НЕ ПИПАЙ ПОВЕЧЕ НИЩО И БЯГАЙ В СЕРВИЗ " , така ли беше ?
За оторизираният сервиз не бързай да се заричаш както каза механника, ще разбереш защо wink.gif
А пък най-искренният и добър съвет който мога да ти дам и за бъдещи проблеми по автомобила вече надявам си ти е ясно "НЕ ПИПАЙ НИЩО И БЯГАЙ В СЕРВИЗ "
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 17 Юли 2012 11:36

Me4oKyX написа:Сфинксеее...... колко си ми елементарен. Не ме познаваш, за да разбереш, защо съм отишъл пак - аз съм си оптимист до безкрай - във всичко виждам хубавата част. За мен чашата е винаги наполовина пълна. Не, не съм кретен, не искам да ми го набиват, просто след всичките хвалби от теб, механника, зизито и сие, взех, че ви повярвах и реших да им дам ПОСЛЕДЕН шанс, да ми опровеграят, защото не държа и не мисля, че винаги съм прав. Но уви, те просто за Н-ти път потвърдиха, че не им е специалността да работят качествено по коли.... Виж, след 2 години пак може да им дам шанс, но просто защото не губя надежда, че някой ден, може би ще вземат читави хора на работа.... Надежда последна умирала, при мен нивгаж няма да умрИ .... тъй че явно трябва да ти го опиша надълго и нашироко, че да хванеш логика мили другарю. Със здраве да си останеш муце, дано и пораснеш и разбереш, че материалното не е всичко, пък след това ще видиш и какви глупости си писал. Аз вярвам в теб, няма да спра да се надявам, че и ти ще се оправиш :thumbsup: angel.gif
Другият път пак да отидеш там , едно е да си оптимист съсвсем друго мазохист w00t.gif laugh.gif
Радвам се че си загрижен за мен , иначе съм за никъде w00t.gif , муци tooth.gif
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Публикувай отговор